marta2202 03.11.09, 11:59 Prosze o opinię posiadaczki tego fotelika Czy jest wygodny dla dziecka i w użytkowaniu? Dzieci sie w nim nie pocą? I ogólne wasze uwagi dotyczące fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 03.11.09, 20:28 Może jednak ktoś się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 03.11.09, 23:39 Jeśli nikt się nie znajdzie, to opiszę Ci ten fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 03.11.09, 23:52 To ja bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 00:26 Jest to bardzo obszerny fotel, zdobył wiele nagród przyznawanych przez mamy, tapicerka jak w Romerach, czyli łatwo się czyszcząca i oddychająca, szukaj Trend Line, stosunkowo twardy, pasy pochłaniające uderzenie, uchwyty na kubki. Montaż prosty trzeba przełożyć pas za plecami, zalecam kupno dodatkowej klamry spinającej żeby, fotel był bardziej stabilny. Nie warto kupować wersji z Click and Safe. Problematyczne jest rozkładanie do drzemki, trzeba to zrobić przed wsadzeniem dziecka do fotela. Pod spodem jest klin, który trzeba przełożyć do przodu. Z doświadczenia wiem, iż rodzice rozkładają go i w takiej pozycji pozostawiają. Nie spotkałem się z samochodem, do którego by nie pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 11:03 A czym się rózni ultra i plus? Co te jest ta klamra spinająca moge prosić o link? W sklepie dino znalazłam w dobrej cenie, czy ten model jest w porządku? dino.sklep.pl/nowy/britax-evolva-123-ultra-936-kg-promocja-kurier-gratis-p-4637.html Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 12:41 Plus ma Click and Safe, a klamrę pokażę wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
lindan Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 05.11.09, 13:07 Witam, Te linki sa nieaktywne :o(((. Czy te klamrę można gdzieś dokupić? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_iv Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię różnic 05.11.09, 17:45 Od urodzenia mojego syna miałam wszystkie foteliki z koncernu britax- romer. Britaxy mialam dwa - first class (0-18) a wcześniej jeszcze romera- nosidelko, później evolvę 123 utra. Mam więc doświadczenie z tą firmą. W wersji ultra masz znacznie lepszy, bardziej miękki materiał. Używałam evolvy 123 przez rok (wcześniej przez 2,5 roku first class). Foteliki nie do zniszczenia (sprzedałam je za bardzo dobrą cenę, kupujący chwalili sobie stan). Natomiast pół roku temu stwierdziłam że kupię fotelik z isofixem na lata - kupiłam znowu fotelik tym razem romera kidfixa (chciałam romera, ale musiałabym go ściągać z anglii, bo kidfixów nie mogłam w Polsce znaleźć). Montaż na isofix jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zapinanie na pas. Patrząc z tej perspektywy nie kupiłabym już drugi raz fotelika bez isofixa. Mając wybierać fotelik bez isofixa wybrałabym pewno znowu evolvę. Odpowiedz Link Zgłoś
lindan Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 09:09 Hej, Mój synek jeździ w tym foteliku. Ja sobie bardzo chwalę, synek także. Jest wygodny i obszerny. Czy się poci? Szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi, żeby jakoś straszenie się pocił zwłaszcza gdy jest włączona klimatyzacja. Poza tym wg mnie to w każdym foteliku dzieci się trochę pocą. Mój synek ma ponad 4 latka i jeszcze jeździ w opcji 9-18 tzn z pasami fotelika. Ten fotelik kupiliśmy na lato, jak synek wyrósł z fotelika 9-18, a o przymierzeniu w sklepie fotelików 15-36 zdecydowaliśmy się na zakup właśnie tego fotelika z uwagi właśnie na pasy. CO do spania się nie wypowiem bo jeszcze w nim nie usnął. Ja polecam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
malami_77 Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 09:50 Ja też polecam. Materiał bardzo łatwy w czyszczeniu, zagłówek świetnie trzyma głowę w czasie jazdy. Jeżeli dziecko lubi podróżować w pozycji półleżącej to trzeba o tym pamiętać przed jazdą, bo gdy dziecko jest już w foteliku, to nie da się go już przestawić. Nasze dziewczyny jeżdżą w tym foteliku już ponad pół roku i jest super. jeżeli planujesz dopiero zakup to polecam www.autofoteliki.pl/. Kupowaliśmy właśnie na tej stronie i wszystko było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 11:07 Bardzio dziękuję za opinie A czy ten fotelik ma jakieś miejsce na mocowanie pasa samochodowego gdy dziecko trzeba już przepinać pasem samochodowym? Może macie jakieś zdjęcia dzieci w tym foteliku mogą być przesłane na maila gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra prosze o opinię. 04.11.09, 20:50 A to jest klamra Odpowiedz Link Zgłoś
lindan Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 13:08 Witam, Te linki sa nieaktywne :o(((. Czy te klamrę można gdzieś dokupić? Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 13:12 Proszę o link Adziewczyny wy jaie macie te foteliki ultra czy plus? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 13:32 img.edysk.pl/dis/376783/WJZGqYPbo0pv/2/ img.edysk.pl/dis/376783/WJZGqYPbo0pv/1/ wyciac i wkleic Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 13:36 Hehe taka klamrę to ja mam i zastanawiałm się po co toto spina się nią oba pasy? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 18:18 To już nie pytam, jaki masz fotelik. Tak jak na fotce spina się dwa pasy i jest to dokładnie ten fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 19:33 Dziękuję za wszelkie opinie! Decyzja już podjęta będzie britax A jeszcze powiedzccie dokładnie czy rozróżnić ultra od plus? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 20:16 Już pisałem, Plus ma Click and Safe, ale nie wato go kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 20:31 Ale wizualnie, czy to jest ultra (wiem jest napisane, ale czasem taki bzdury w internecie piszą...) dino.sklep.pl/nowy/britax-evolva-123-ultra-936-kg-promocja-kurier-gratis-p-4637.html Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra klamra 05.11.09, 20:49 Już wiem, ten sklep robi w balona, bo link jest niby do ultra na fotce jest zwykły, a prawdziwe ultra sprzedają chyba jako STD. Zmień sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 Ultra 05.11.09, 21:45 To ja poproszę o fotki ultra bo już nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 Ultra 05.11.09, 23:08 W większości sklepów jest opisany jako STD, chodzi o tapicerkę. Najlepsze są stosowane również w fotelikach Romer i mają nazwy imion. Benno, Ellen ,Claire, Emily, Robbie. Tylko, że u mnie w sklepie są tańsze, dzisiaj nie działa allegro więc może dlatego podnieśli ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Britax Evolva 123 a ultra 07.11.09, 20:08 Zauważyłam że są też foteliki bez ultra czym one się rózniżą? Najlepsze są stosowane również w fotelikach Romer i mają nazwy > imion. Benno, Ellen ,Claire, Emily, Robbie. Tylko, że u mnie w > sklepie są tańsze, dzisiaj nie działa allegro więc może dlatego > podnieśli ceny. W JAKIEJ CENIE SA U PANA FOTELIKI JEŚLI TO NIE TAJEMNICA??? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Britax Evolva 123 a ultra 07.11.09, 22:34 Ja sprzedaję tylko w tapicerce Trend Line, bez Click and Safe za 690- 620 zł. Stali klienci i osoby, które chciałyby mieć bezpieczny, a nie stać ich dostają rabat. Trzy ostatnie kolory. www.britax.co.uk/car-seats/evolva-1-2-3/fabric-options Odpowiedz Link Zgłoś