magda79pn 03.11.09, 15:32 Macie może jakiś fajny pomysł na prezent dla dziewczynki która ma dokładnie 9,5 roku? Wiem że uwielbia wszystko co dotyczy Hannah Montana i ma już dużo gadżetów z nią i nosi ciuchy na ok 146cm... Co jeszcze można kupić takiej dziewczynce? MP4? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 15:54 dla prawie 9-latki kupiłam laboratorium perfum, kosmos. nie wiem czy trafię ale probować muszę Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 16:35 MOim zadaniem trafisz, u nas Laboratorium perfum podaobało się i 5 latce, i 8 latce i ich sporo starszym koleżankom. Teraz szukam czegoś podobnego - mam zamówienie na Małego Chemika, ale to już nie to co perfumy, przy perfumach pełna swoboda i kreatywność, oraz brak kontroli rodzicielskiej. W Chemiku ponoć robi się doświadczenia wg instrukcji, też fajne oczywiście, ale mniej spontanu. Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 16:04 ja planuje kupic domek z lego /one niby sa z przedzialu 8-12 lat/ i cos z HSM - moze kalendarz na sciane ? widzialyscie gdzies oprocz allegro lalki HSM lub inne gadzety ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 17:02 co to HSM? zaraz poszukam to laboratorium z perfumami Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 17:08 Znalazłam co to HSM nie wiem czy Ona ten film ogląda, a te lalki to takie dziewczyny chcą jeszcze posiadać? to chyba taki głupi wiek (albo mi się wydaje że głupi bo mam chłopców) bo ja nie mam pojęcia czy kupić jeszcze lalkę czy już nie rok temu zadzwoniłam i chciała lalkę typu bobas więc kupiłam chou-chou i była zachwycona a teraz nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 17:12 laboratorium tez fajne, oglądałam kosmetyki z Hannah Montana m.in perfumy i też myślałam o czymś takim ale sama już zgłupiałam, w selgrosie jest poduszka -pamiętnik z Hannah z możliwością podłączenia MP3 i ukrytymi głośnikami i schowkiem na skarby i zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyah Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 21:01 Dowiedz się, czy lubi HM, zanim jej podarujesz jakiś gadżet. MOja 10 i 7 latka mają w głębokiej pogardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 17:13 high school musical, film taki, ja proponuje łyżwy rolki i Mikołajka moja w tym wieku połknęła oba tomy Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 18:19 na tym etapie to już można dać jakąś fajną torebkę (ja kupiłam w czerwcu w ReKids i był zachwyt tym bardziej że z kieszonką na komórkę), bajerancki pasek, coś z biżuterii, byle nie robić z dziecka starej maleńkiej. Faber castell ma bardzo fajne kreatywne zestawy, np do stworzenia swojej bransoletki czy spinek. taką książkę dałam w prezencie dziesięciolatce, zachwyt był www.swiatksiazki.pl/shop/product,148600,,Rysowac-jest-fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_nadzieja Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 20:22 Moja córka ma akurat 9,5 roku i ostatnio na prezent właśnie chciała pościel z HSM Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 20:39 mala mowi ze uwielbia HSM wszystkie czesci ogladala i teraz nie wiem czy np takie lego kupic czy cos z HSM - torbe/zegarek/kalendarz scienny bo mala mowi ze lego tez lubi, swego czasu kupowalam jej ta rozowa serie na b Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 21:00 ten domek wybrał sobie ostatnio mój synek ma 5 lat. Buduje z moją pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 21:18 Domek jest fajny ,mój 9 latek dostał na komunię...tylko te szare kwadraciki części podłogi trudno oderwać no i łatwo zgubić toto/ Odpowiedz Link Zgłoś
madzikka82 Re: co kupić 9/10 latce? 03.11.09, 23:36 moja siostrzenica ma dokladnie 9,5 i zazyczyla sobie szkole z playmobil i dodatki www.playmobil.de/on/demandware.store/Sites-DE-Site/de_DE/Product-Show?pid=4324&cgid= HM tez lubi ale ciuchy z wizerunkiem HM odpadaja! HSM odpada a moze jakas ksiazka? dziewczyny co byscie polecily dla 9-latki, ktora mieszka w Niemczech, rozumie i mowi po polsku ale z czytaniem troche slabiej wiec zeby jezyk byl zrozumialy??? Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: co kupić 9/10 latce? 04.11.09, 08:22 Moja córka chciałaby dostać zestaw bindeez - najlepiej ten przestrzenny oraz lego. Najbardziej podoba jej się lego mindstorm, ale cena zabójcza. Moze też dostanie łyżwy. Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: co kupić 9/10 latce? 04.11.09, 08:46 kupilam Pippi merlin.pl/Wielka-Ksiega-Pippi_Astrid-Lindgren/browse/product/1,596131.html mala tez nie mieszka w pl, mowi rozumie po polsku, ale z czytaniem tak sobie zastanawialam sie tez nad Karolcia merlin.pl/Karolcia-Witaj-karolciu-wydanie-specjalne_Maria-Kruger/browse/product/1,636002.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 04.11.09, 10:35 no więc dzwoniłam i moja (chrześniaczka)9,5 latka chce WÓZEK GŁĘBOKI DLA LALKI!!! Boże... czy ja się nie znam??? ona chce to od mamy... lubi HM i nosi ciuchy z nią i tornister i inne gadżety ale skąd jej się ten wózek wziął w głowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
madzikka82 Re: co kupić 9/10 latce? 04.11.09, 11:53 moja chrzesniaczka tez bawi sie jeszcze lalkami i to sporo i latem tez zachcialo jej sie jeszcze wozka (moze dlatego ze latem urodzilam i chodzilam z corka na spacery wiec ona tez chciala) i byl problem bo wszystkie dzieciece wozki byly jej juz za male - 138cm, i ostatecznie kupilismy jej normalna spacerowke dla dziecka ale taka dosc mala za jakies 60zl wiec nawet taniej niz taki typowy wozek do zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: co kupić 9/10 latce? 04.11.09, 13:45 kup jej miska z fabryki misków i ubranka córka kuzynki ma 8,5 i uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: co kupić 9/10 latce? 13.11.09, 21:00 magda79pn napisała: > no więc dzwoniłam i moja (chrześniaczka)9,5 latka chce WÓZEK GŁĘBOKI DLA > LALKI!!! Boże... czy ja się nie znam??? ona chce to od mamy... lubi HM i nosi > ciuchy z nią i tornister i inne gadżety ale skąd jej się ten wózek wziął w głow > ie?? może ma to po Matce Chrzestnej Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 13.11.09, 21:50 marriposa napisał: > magda79pn napisała: > > > no więc dzwoniłam i moja (chrześniaczka)9,5 latka chce WÓZEK GŁĘBOKI DLA > > LALKI!!! Boże... czy ja się nie znam??? ona chce to od mamy... lubi HM i > nosi > > ciuchy z nią i tornister i inne gadżety ale skąd jej się ten wózek wziął > w głow > > ie?? > > może ma to po Matce Chrzestnej --------------------------------------------------------- CHOLERA!!! MASZ RACJĘ!!! NIE WPADŁAM NA TO TYLKO ŻE JA JAKO DZIECKO NIE BAWIŁAM SIĘ LALKAMI I WÓZKAMI... MOŻE DLATEGO ŻE MIAŁAM NA PODWÓRKU SAMYCH KOLEGÓW??? I TO JEST WYTŁUMACZENIEM MOJEGO "ŚWIRA WÓZKOWEGO" NIE NAJEŹDZIŁAM SIĘ W DZIECIŃSTWIE WÓZKAMI TO TRZEBA BYŁO TERAZ NADROBIĆ W KAŻDYM RAZIE MAMA KUPIŁA JEJ TEN WÓZEK (NAJPIERW STWIERDZIŁA ŻE WYBIJE JEJ GO Z GŁOWY BO JEST ZA DUŻA, A PO MOICH NAMOWACH KUPIŁA GO W KOŃCU, W SUMIE 9,5 ROKU TO NADAL DZIECKO, CO JEJ BĘDZIEMY ŻAŁOWAĆ, NIECH SIĘ BAWI JAK MA OCHOTĘ) TERAZ SZUKAM LALKI TYPU REBORN, DO TEGO WÓZKA OCZYWIŚCIE (ROK TEMU KUPIŁAM CHOU CHOU PIERWSZY ZĄBEK-BO O TAKIEJ LALCE MARZYŁA), W CENIE DO MAX 200ZŁ, A IM TAŃSZA TYM LEPIEJ BO JESZCZE CHCĘ KUPIĆ KILKA DROBIAZGÓW DO TEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: co kupić 9/10 latce? 09.11.09, 13:44 High School Musical to chyba każda 9-10 latka juz oglądała. Moja córka szalala na punkcie HSM juz w wieku 6-7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: co kupić 9/10 latce? 09.11.09, 14:45 A moja nie ogladala i nie oglada i taki prezent by jej nie ucieszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: co kupić 9/10 latce? 09.11.09, 15:18 aniaop napisała: > A moja nie ogladala i nie oglada i taki prezent by jej nie ucieszyl. ------------------------ A CO BY JĄ UCIESZYŁO? JAKAŚ ZABAWKA? KURCZE, JA MAM CHŁOPCÓW WIĘC MI PODWÓJNIE TRUDNO... NIE DOSYĆ ŻE NIE WIEM CZYM INTERESUJĄ SIĘ DZIEWCZYNY TO JESZCZE NIE WIEM CZY W TAKIM WIEKU JESZCZE ZABAWKĘ CZY JUŻ NIE (Z TEGO CO DOWIEDZIAŁAM SIĘ PRZEZ TEL TO ZABAWKI JESZCZE BARDZO MILE WIDZIANE) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: co kupić 9/10 latce? 09.11.09, 17:51 Hm, to jest sprawa bardzo indywidualna. Moja 8-latka ucieszylaby sie z KSIAZKI, ciucha, fajnych kosmetykow, lego, LPS VIP. Ale znam 10- latke, dla ktorej ksiazka to najwieksza kara, bo czytac nie trawi. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: co kupić 9/10 latce? 09.11.09, 15:42 moja ogląda, bo chodzi na zajęcia taneczne, na których tańczy się do muzyki z HSM. Na koloniach to nawet była jedna dyskoteka pod hasłem HSM Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn fabryka misiów - smyk 09.11.09, 13:35 byłam w smyku i oglądałam fabrykę misiów... nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia... pooglądałam, pomyślałam jaki ciuch by pasował do jakiego zwierzaczka i stwierdziłam że taki zwierzak będzie kosztował ok 120-150zł (tak jak by mi się podobał ubrany) a będzie wyglądał jakby został kupiony w markecie za 30zł... Najbardziej nie podobały mi się zwierzątka, myślałam że będą tam misie, bardzo podobałby mi się misiu "w starym stylu"... a jest tylko owieczka, krówka, lew, żaba i króliczek. Odpowiedz Link Zgłoś