Dodaj do ulubionych

Komoda z przewijakiem

22.01.04, 12:28
Dzień dobry.
Już za półtora miesiąca powiększy się nam rodzina. Przygotowania coraz
bardziej nabierają tempa. Teraz jesteśmy na etapie poszukiwania komody z
przewijakiem. Jak na razie znaleźliśmy komody firm Drewex, Gluck, Vox, Klupś
oraz Pali. Czy znacie może jakieś inne firmy, sklepy, komisy gdzie można
znaleźć coś interesującego po przystępnej cenie?
Serdecznie pozdrawiamy
Agnieszka i Łukasz z Warszawy
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Komoda z przewijakiem 22.01.04, 12:37
      Hej! Mysmy kupili za jakies 225 zlotych komode skladana (montowana do sciany) w
      Ikeii. I jestem bardzo zadowolona. A pod tym ustawilam taki pojemnik metalowy z
      obiciem z ortalionu tez z Ikeii, ktory juz od 11-tu miesiecy robi za szafe
      mojego dziecka. Tanie rozwiazanie, ale to na tak krotko! Wyglada calkiem
      smiesznie i moze szybko zniknac, jak kupimy malemu komplet mebelkow, jak troche
      podrosnie.

Pinik
    • apolka Re: Komoda z przewijakiem 22.01.04, 12:52
      Też przerabiam ten temat. Ostatnio byłam w Ikea (wcześniej odwiedziłam innych
      producentów ale nic nie wybrałam (uparłam się na drewno, na łatwo odsuwane
      szuflady, porządne wykończenie, miałam jeszcze kilka innych fanaberii :o) ),
      jak coś było w miarę porządne to cena niestety też :o( ) i długo nie mogłam się
      zdecydować czy wybrać "dorosłą" komodę, która tymczasowo posłużyła by dziecku,
      czy komodę z przewijakiem, który po złożeniu tworzy półkę. Wybraliśmy
      tą "dorosłą", ze względu na trochę większe babaryty (narzekam na brak miejsca
      do przechowywania) ale ta z przewijakiem naprawdę była fantastyczna. Przewijak
      można też zdemontować a w jego miejsce założyć część "półkową", powstaje coś w
      rodzaju regału, na wysokość szafy dziecięcej z tej samej serii. Można założyć
      blokady na szufladę itd. Szuflady są na szynach (w "dorosłej" na rolkach -
      łatwiej się odsuwają). Wykonane to jest z sosny lub świerku, bejcowane na kolor
      patynowego drewna. Cena chyba 499. Wejdź na stronę www.ikea.pl, tam znajdziesz
      zdjęcia.
      • lcabanek75 Re: Komoda z przewijakiem 26.01.04, 21:04
        Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł?
        Serdecznie pozdrawiam - Łukasz
        • lemona1 Re: Komoda z przewijakiem 27.01.04, 19:52
          Mieliśmy ten sam problem, właściwie ostatecznie nie jest rozwiazany, prócz
          wymienionych przez Ciebie przejrzałam jeszcze ofertę Amko i Cam.
          Brałam też pod uwagę komody z przewijakami na stelażach, jednak ostatecznie
          biorąc pod uwagę cenę/jakości/funkcjonalnośc rozważamy następujący wybór:
          komoda z przewijakiem Drewex Max (513zł)lub Asia Naturale firmy Cam (519zł)
          Chciałam kupić którąś z tych komódek używaną, ale niestety nie udaje mi się to.
          Ideału jeszcze nie znaleźliśmy. Moze ktoś jeszcze będzie miał jakiś pomysł.
          Pozdrawiam,
          lemona1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka