Dodaj do ulubionych

co na roczek dla chrześnicy??

22.01.04, 14:12
Moi drodzy,

napiszcie jeśli macie pomysł na prezent na pierwsze urodzinki dla małej
dziewczynkiwink) Cena 100-200zł.

pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • zuzia_i_werka Re: co na roczek dla chrześnicy?? 22.01.04, 17:39
      Hej! Ja miałam ten sam problem i w końcu zdecydowałam się na piękną książkęsmile
      Kupiłam w Empiku Powiastki Beatrix Potter-przepięknie wydana książka z bajkami,
      sztywne okładki,gładki papier itp.Mam nadzieje,że bedzie do niej często wracać
      oczywiście to zakup nieco na wyrost ale ile można zabaweksmile Pozdr
      • pinik Re: co na roczek dla chrześnicy?? 22.01.04, 21:28
        hej!

Moj synek ma za dwa tygodnie pierwsze urodzinki i kupilismy dla niego taki
        samochod (one sa przeznaczone dla dzieci od roczku i bardzo duzo takich widze u
        nas na osiedlu)

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3170604147&category=22143&rd=1
        To jest model Volkswagena, wiec cena byla troche wyzsza, ale nie markowe mozna
        juz dostac o wiele taniej (czasem wielofuncyjne: bujaczek, auto itd. w jednym).

Pinik
        • adelle Re: co na roczek dla chrześnicy?? 22.01.04, 22:15
          cześć,
          wielkie dzięki za (p)odpowiedź.
          Kupiliście ten samochodzik przez internet, czy w sklepie?
          Ja jestem z Łodzi, i wiem, że jest dość duży sklep dla dzieci - Smyk, nie
          pamiętam jednak, żebym wiedziała takie autko (wygląda naprawdę fajnie). Czy
          dobrze widzę, że nie siada się na niego tzw. "okrakiem" (to podobno niezdrowe -
          słyszeliście podobną opinię?), tylko dzidzia ma nóżki w środku?

pzdr
          • pinik Re: co na roczek dla chrześnicy?? 22.01.04, 23:29
            hej! ja tez pochodze z Lodzi, ale juz od 14-tu lat mieszkam w Niemczech... Ale
            pozdrawiam Lodzianke smile
            I samochodzik kupilam u volkswagena w Niemczech. Najpopularniejszym tu autkiem
            jest tzw. Bobby car, ktory ma chyba kazde dziecko w tym kraju (jest tego
            strasznie duzo na ebayu). Na tej stronie tez on jest (nawet w specjalnej
            wersji, bo klasyczny jest czerwony i bez naklejek). I jest tez taki tanszy z
            wersjami "przebudowy":
            www.baby-walz.de/SyShop?Act=67940&Do=67851&SESSID=a14860af701609e324e1bfe38fb027e1&_SSL=0&pHauptgruppe=6
            10244

Wazne w takich autkach, zeby kola byly chociaz ogumowane, bo jak sa z samego
            plastiku, to te pojazdy sa strasznie glosne.

W tym moim autku (i chyba we wszystkich tego typu) siedzi sie okrakiem. I nie
            slyszalam tu negatywnych opini. Przeciez dziecko nie siedzi na tym dzien i noc.
            Mysle, ze jesli to by bylo takie szkodliwe, to nie byloby takie popularne w
            Niemczech.
            Taki samochod to wielka frajda dla maluchow i duzy ladny prezent! fajnie jest
            go pooklejac (np. zrobic mu rejestracje z imieniem dziecka, albo okleic go pod
            jakims haslem: gwiazdkami, zwierzatkami itd.).

Pinik
            • zuzia_i_werka Re: do adelle 22.01.04, 23:50
              Hej! Skoro chciałabys takie jeździdełko(zgadzam się,że to fajna rzecz ale
              myslałam,że może już masmile) to można je kupić w różnych miejscach. Nie wiem jak
              w łodzkim Smyku bo ja jestem z W-wy ale akurat u nas jakiś fajnych nie ma-
              raczej takie sobie. Natomiast w internecie masz juz dużo większe możliwości.Np
              na Allegro sprzedaje rózne nowe oczywiście jakiś facet.I ma fajne(wiem bo jak
              ja szukałam to nawet przysyłał mi zdjęcia) Zobacz na www.tanimarket.pl www.baby-
              com.pl(ale tam Chicco dość drogie) chyba że są jeszce te z promocji świątecznej
              bo były super po 170zł ew www.bobomarket.pl i innychsmile Pozdr!
    • abudz Re: co na roczek dla chrześnicy?? 23.01.04, 07:22
      Ja chrzesniaczce na urodziny kupilem zabezpieczenie na schoy (moze teraz tego
      nie doceni ale w przyszlosci), na nim powieszone zostaly zabawki edukacyjne
      Fisher Price i dziecko jest szczesliwe a mama sie nie martwi... Pozdrawiam
      • adelle Re: co na roczek dla chrześnicy?? 23.01.04, 12:21
        dzięki wielkie za wszystkie Wasze odpowiedzi.
        Idę niebawem na zakupy..
        Pozdrawiam wszystkich, uściski dla łodzianki na obczyźnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka