Dodaj do ulubionych

wciskanie ciemnoty

27.11.09, 21:46
Moje podejrzenia się sprawdziły. Wątek o wózkach dziecięcych
prowadzony jest przez agencje marketingową i nie otrzymujecie tam
rzetelnych informacji, tylko marketingową sieczkę i kit żeby kupić
odpowiednią markę. Zostałem zablokowany i nie mogę pisać. W związku
z tym, do póki nie odblokują mnie, nie odpowiem na pytania związane
z fotelikami.
Obserwuj wątek
    • marta2202 Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:02
      hm... szkoda, a na priv można pisać?

Na wózkach swojego czasu też bywałam często i dziwi mnie to co
      piszesz? Mianowicie jaką markę niezetelnie polecają?
      • magda79pn Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:12
        ja nie wierzę w to co piszesz bo sama tam swego czasu pisałam, polecaja co?
        maclareny? dla mnie to najlepsze wózki, maclareny i peg perego, reszta to chłam,
        razem z polecanymi i wychwalanymi przez ciebie cybexami. Ja bym cybexem na ulice
        nie wyjechała i foteliki cybex też nie są takie wspaniałe i najlepsze ze
        wszystkich jak piszesz !!!
        • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:37
          Pewnie, że Cybex nie jest najlepszy, ale znasz fotelik 4* za 300 zł?
          Pewnie nie. I tak samo jak Cybexa preferuję: Britaxa, Romera, Maxi-
          Cosi, Recaro, Kiddy, Casualplay, Jane, Besafe, Bebe Confort i nawet
          Concorda który nigdy nie był moim ulubieńcem. A wózki to już tylko i
          wyłącznie nakręcanie koniunktury. Technologia w Maclarenie jest jak
          w wózkach z pod Częstochowy. Maclaren to taki Mcdonald wózkowy.
          Piękne reklamy marketing i ceny z kosmosu.
          • magda79pn Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:54
            ilhenny napisał:

> Pewnie, że Cybex nie jest najlepszy, ale znasz fotelik 4* za 300 zł?
            > Pewnie nie. I tak samo jak Cybexa preferuję: Britaxa, Romera, Maxi-
            > Cosi, Recaro, Kiddy, Casualplay, Jane, Besafe, Bebe Confort i nawet
            > Concorda który nigdy nie był moim ulubieńcem. A wózki to już tylko i
            > wyłącznie nakręcanie koniunktury. Technologia w Maclarenie jest jak
            > w wózkach z pod Częstochowy. Maclaren to taki Mcdonald wózkowy.
            > Piękne reklamy marketing i ceny z kosmosu.
            -----------------------------------------------------
            po części może masz rację, miałam ok 40 wózków różnych firm przy dwójce dzieci wink i żaden nie był tak niezawodny jak maclaren a miałam maclarenów kilka (nie chce mi się teraz liczyć, 4-5szt) i dałabym za maclarena każde pieniądze bo uważam że jest tego wart smile
            • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 23:05
              A ja sprzedaję wózki od 12 lat i znam je bardzo dobrze, wiem jakie
              mają wady i zalety. Jak mclaren byłby taki dobry to wystarczył by ci
              jeden na całe życie, bo obiecują wieczystą gwarancję. A jeśli jesteś
              tak zakochana w mclarenie i lubisz zmieniać je co tydzień, to masz u
              mnie 5% mniej od najniższej ceny jaką znajdziesz. Zobaczymy jak
              wejdzie do Polski Silver Cross, czy będziesz dalej
              zwolenniczką mclarena.
              • magda79pn Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 23:18
                przecież są w sprzedaży silver crossy, opinie mają średnio ciekawe, koleżanka miała model POP i był kiepskiej jakości, sprzedała po 3 miesiącach.
                Ja już niestety nie skorzystam z twojego rabatu smile i na forum "wózkowym" się nie wypowiadam bo dzieci mi z wózków wyrosły smile nie znam też super nowości bo już mnie nie interesują, młodszy syn ma 3,5 roku więc głupio by było nadal korzystał z wózka, zabieramy mu wózek do galerii handlowych żeby nie marudził że za dużo chodzimy wink mam w domu maclarena volo, trzymam go w sumie z sentymentu i nie mogę się rozstać big_grin
                • camilcia Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 18:47
                  mój 4 latek znowu korzysta z wózka, już rok temu były tylko rowerki,
                  ale teraz jak odprowadzam co rano zerówkowiczkę do szkoły na 8 to
                  wózek ratuje mi życie wink małego na śpiąco prawie i zasuwamy do
                  szkoły :]
                  przy 2 dzieci to 5ty wozek, najlepiej wspominam bebe confort smile ale
                  teraz mam jakiś kupiony awaryjnie na pchlim targu w UK i nawet nie
                  wiem jaka firma a jest super
              • mamaly Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 23:43
                ilhenny napisał:

Zobaczymy jak
                > wejdzie do Polski Silver Cross, czy będziesz dalej
                > zwolenniczką mclarena.

Ale przecież Silver Cross już czas jakiś jest na polskim rynku i jakoś go nie
                podbił, ich wózki cieszą się średnią opinią. Ja oglądałam w Smyku modele pop,
                dazzle i Fizz i na kolana mnie nie powaliły, choć do niczego się nie przyczepię
                bo ich nie używałam. Maclaren też mnie coprawda nie powala, ale to głównie
                dlatego, że wizualnie najbardziej podoba mi się XT , ale kolorystykę ma
                beznadziejną, więc tymczasem użytkuję Peg Perego x-lite, wizualnie bardzo mi się
                podoba, choć też w użytkowaniu nie powala.

A.
                • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 00:15
                  Wiele z was chwali, ale nie używa, tak samo jak jeszcze kilka
                  innych marek. Nikt chyba nie wątpi, że najbardziej prestiżowe są
                  targi w Koloni i nagroda Kind+Jugend innovation awards, tylko że
                  Maclaren nawet się tam nie wystawia. Jak i jeszcze kilka tak
                  świetnych firm, dlaczego?
                  • mamaly Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 09:14
                    Hm przecież nie zachwalałam Maclarena, a jego wygląd zew. mogę ocenić i bez
                    używania, o walorach użytkowych nic nie napisałam, podobnie jak o Silver crosie.
                    Dobrze o Maclarenie piszą na ogół osoby które je miały lub mają.

Odnośnie Targów i Twojej wiedzy, to wydaje mi się, że jest czysto teoretyczna,
                    opiera się na targach, nagrodach, zachwalaniach producenta i ilości reklamacji ,
                    które sam przyjąłeś. Nie masz natomiast wiedzy jak się wózkami jeździ (różnymi),
                    po co komu duża gondola, jak się wciąga wózki po schodach, jak się nimi jeździ
                    autobusem, metrem, dlaczego waga ma ogromne znaczenie , dlaczego niektórzy
                    oczekują przekładanego siedziska i dobrej amortyzacji, jak się zachowuje
                    tapicerka w praniu, jak się ją czyście na szybko itd.

Ja Maclarena pewnie (choć 100 % pewności nie mam) nie kupię, bo ma dla mnie wady
                    , bardzo nie podoba mi się podnóżek, niespecjalnie kolorystyka, poza tym się
                    przewraca jak się torbę na nim powiesi, a jak bez torby póki co z domu wyjść nie
                    umiem. Poza tym jakoś lepiej mi się prowadzi wózki duże niż parasolki , dlatego
                    na codzień takich używam, a parasolkę mam w samochodzie.

I jeszcze a propos teorii spiskowej na forum wózkowym to ja jakoś nigdy nie
                    miałam takiego wrażenia. Stałe użytkowniczki forum mają wiele wózków , w tym
                    często Maclareny, zamieszczają na forum wiele zdjeć wielu różnych wózków.
                    Maclaren nie jest jedyną słuszną marką, choć pewnie są powody dla których sobie
                    na "dobre imię" zasłużył. Jest również wiele innych wózków , które są na forum
                    bardzo chwalone, więc chyba działa tam cała wózkowa mafia smile

Pozdrawiam i trochę więcej luzu życzę.

A.

• ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 09:37
                      Cały problem nie zaczął się z Maclarenem, tylko z polską firmą. Ja
                      na wątku fotelikowym napisałem bardzo dobrą opinię o ich fotelikach,
                      które sprzedawane są w zestawach z Maclarenami i dajcie już spokój
                      Maclarenowi, bo to nie o nich chodzi. Mam dwójkę swoich dzieci i
                      masę chrześniaków i testowaniem produktów dziecięcych zajmuję się
                      zawodowo. Przy pierwszym dziecku testowałem wiele wózków na własnym
                      dziecku, teraz córka ma 10 miesięcy i od początku ma jeden wózek, x-
                      lander xa, którego fotki są na forum, a rozwiązuję wszystkie
                      problemy.(nie liczyłem darmowego Neo Carbona).
              • kropkaa Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 23:48
                Silver Cross jest na naszym rynku nie od dziś ani nawet nie od
                wczoraj... Nie widzę na ulicach, by jakoś szczególnie zagroził
                Maclarenowi (nie Mclarenowi). Sama nie jestem jakoś szczególnie
                zakochana w xlr jak np. moja koleżanka, która o tym wózku śniwink, bo
                IMO prawie 2 tysiaki za parasolkę to przesada, ale rozumiem, że
                miłość jest ślepa i nie wybierasmile
              • mefiko Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 17:47
                To że sprzedajesz od 12 lat wózki, nie znaczy że się na nich znasz!
                Jeśli sam nie używasz wózka, to skąd możesz wiedzieć jakie ma wady i zalety w
                codziennym użytkowaniu?
                Ja mam np. Peg Perego GT3, wózek dla jednych słaby a dla mnie genialny,
                posiadający możliwości jakich większość wózków nie ma. I mimo iż młodszy syn ma
                2 lata nadal nie mam ochoty się z nim rozstać i wymienić go na mclarena.
            • mamawaw Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 09:08

> po części może masz rację, miałam ok 40 wózków różnych firm przy dwójce dzieci
              > wink i żaden nie był tak niezawodny jak maclaren a miałam maclarenów kilka (nie c
              > hce mi się teraz liczyć, 4-5szt) i dałabym za maclarena każde pieniądze bo uważ
              > am że jest tego wart smile

ile, 40????
              • magda79pn Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 10:02

>
                > ile, 40????
                >
                -----------------------
                tak ok.40 smile wiem że to jest chore ale tyle ich miałam smile takie hobby, jedni
                mają 100 par butów a ja miałam 40 wózków smile oczywiście nie na raz, tylko
                jednorazowo max 2-3szt w domu, zazwyczaj parasolkę + większy + jakiś zupełnie
                niepotrzebny ale był wink uwielbiałam kupować wózki, jeździć nimi, porównywać smile
                teraz już młodszy syn wyrósł z wózka więc nie jestem w temacie. Z mojego
                testowania wózków doszłam do wniosku że najgorsze są chicco (miałam 4szt) a
                najlepsze peg perego (maclarena omijam w temacie celowo) z polskich najlepsze
                były deltimy i x-lander, baby design był średni - aczkolwiek nie mam się do
                czego przyczepić, a coneco nie miałam bo po tylu negatywnych opiniach w necie na
                temat tej firmy szkoda mi było kasy żeby go kupić.
      • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:12
        Mogę pisać pod zmienionym nikiem . Pamiętam cię chyba pytałaś o
        britaxa 9-36 kg.
        • marta2202 Re: wciskanie ciemnoty 27.11.09, 22:53
          tutaj jest mój nowy wątek, olany przez otoczeniesmile

forum.gazeta.pl/forum/w,583,103593868,103593868,Fotlik_Britax_Evolva_Ulita_czy_Recaro_Young_Sport_.html
          • coronella maclaren 28.11.09, 09:00
            zupełnie nie wiem o co chodzi, weszłam tu przypadkowo, ale natchnięta opiniami o maclarenie uprzejmie donoszę, że mam jednego, który "obwozi" już 3 dziecko (każde jezdziło po 3 lata) i ma się świetnie. Nie twierdzę, że są to najlepsze wózki, ale są z pewnością bardzo dobre. Najlepszych nie ma, bo dla każdego coś innego jest ważne.
            • agni71 Re: maclaren - do ilhenny 28.11.09, 12:55
              Ja tez b,ędę broniła maclarena jak lwica. Nie miałam tylu wózkow co
              magda - zaledwie 5 na trojke dzieci. Maclaren Volo w swojej
              kategorii jest rewelacyjny, bardzo go lubię.
              Kiedys bywałam na forum wózkowym częściej i nie zauwazyłam lobbingu,
              a raczej jestem wyczulona na takie podchody.
              Jak juz jestesmy przy tym temacie, to mi od poczatku twoje
              wypowiedzi, przepraszam za sformulowanie, trochę "śmierdzą" reklamą,
              nie konkretnego producenta, a własnego sklepu, ale formalnie nie mam
              sie do czego przyczepic i tego nie robię.
    • marriposa Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 15:12
      ilhenny napisał:

> Moje podejrzenia się sprawdziły. Wątek o wózkach dziecięcych
      > prowadzony jest przez agencje marketingową

Konkurencyjną do Twojej????

> Zostałem zablokowany i nie mogę pisać.

TO jest standard, nie jestes pierwszym sprzedawcą, którego admin na szczescie
      blokuje. Czytam to forum od ponad roku i uwierz mi można szału dostać, jak
      forumowy super-sprzedawca na konkretne pytanie o wymiary czy wage wózka odpala
      "ja moge polecic ... (marka która ma w ofercie)" i to nic, że nie pasuje do
      kontekstu i jest nie na temat. Fakt sporo się sprzedawców udziela, ale po kilku
      wizytach wyczuwasz te posty na kilometr. Z reguły pomimo próśb nie sa w stanie
      wrzucić zdjęcia wózka, a tym bardziej zdjęcia z dzieciakiem w środku.

• emma6666 Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 15:29
        czytam forum wózkowe i nigdzie nie zauważyłam żeby ilhenny chociaż w jednym
        wątku napisał: "jestem z miasta X, moja hurtownia to Y, zapraszam po wózek marki
        Z".

przyznaje się do tego że jest sprzedawcą ale co w tym złego, cieszmy się że
        doradza w kwestii fotelików bo na pewno wielu osobom pomógł.
        • marriposa Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 15:41
          Nie śledze wszystkich postów ilhenny, napisałam ogólnie o sprzedawcach. Kiedyś
          mnóstwo głupot wypisywał ktoś o nicku bodajże "babyexpress" (o ile sie nie
          myle). To naprawde nieważne.
          I nie chodzi też o to, że sprzedawcy nie mogą pisać na forach tylko o to żeby
          pisali na temat.

Pozatym odbiegasz od tematu w tym wątku autor skarży sie na marketingową intrygę
          na wózkowym a nie na fakt, że nie cieszymy sie że doradza i pomaga w kwestii
          fotelików
          • emma6666 Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 17:40
            poczytałam ostatnie tematy na wózkowym i dalej nie wiem o co/o który wątek chodzi
          • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 18:11
            Nie śledzę wszystkich postów marriposa i tym podobnych, bo są
            nieobiektywne i całkowicie niewiarygodne, bo wy w odróżnieniu ode
            mnie, nie macie najmniejszego pojęcia o wózkach i fotelikach.
            Wielokrotnie udowodniłem waszą niekompetencję, wklejając zdjęcia.
            Piszecie tylko to co wam każą. Nie dajecie żadnych konkretów, tylko
            ogólniki i nie jesteście w stanie porównać kilku produktów. Mam
            gdzieś, jakiej marki kupicie wózek, bo mam prawie wszystkie i jak
            nie na tym, to na drugim zarobię. Dla mnie możecie zmieniać wózki
            codziennie, ale wypisując herezje, o fotelikach zabijacie dzieci. W
            Polsce w wypadkach drogowych ginie cztery razy więcej dzieci, niż
            umiera na wszystkie choroby. Głupimi postami doprowadziłyście do
            sytuacji, że głupie mamy kupują wózki za kilka tysięcy, a foteliki w
            cenie tipsów.
            • anusia_kra Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 19:15
              ilhenny napisał:

> Nie śledzę wszystkich postów marriposa i tym podobnych, bo są
              > nieobiektywne i całkowicie niewiarygodne, bo wy w odróżnieniu ode
              > mnie, nie macie najmniejszego pojęcia o wózkach i fotelikach.
              > Wielokrotnie udowodniłem waszą niekompetencję, wklejając zdjęcia.
              > Piszecie tylko to co wam każą. Nie dajecie żadnych konkretów, tylko
              > ogólniki i nie jesteście w stanie porównać kilku produktów. Mam
              > gdzieś, jakiej marki kupicie wózek, bo mam prawie wszystkie i jak
              > nie na tym, to na drugim zarobię. Dla mnie możecie zmieniać wózki
              > codziennie, ale wypisując herezje, o fotelikach zabijacie dzieci. W
              > Polsce w wypadkach drogowych ginie cztery razy więcej dzieci, niż
              > umiera na wszystkie choroby. Głupimi postami doprowadziłyście do
              > sytuacji, że głupie mamy kupują wózki za kilka tysięcy, a foteliki w
              > cenie tipsów.

wymiekłam... i wstyd mi za swoje i Wasze koleżanki głupie posty wink

BRAWO ILHENNY oby tak dalej tongue_out
            • agni71 Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 19:30
              o ho ho, ilhenny, "troszke" się zapędziłeś sad
              Od kiedy pojawiłes sie na tym forum, mam wrażenie, ze nagle
              znalazłam sie w srodku reklamy proszku do prania, czy innego
              odplamiacza, gdzie biedna pani domu nie radzi sobie i wtedy wkracza
              SPECJALISTA i "udziela wskazówek na miejscu" niczym sam Kim Ir
              Sen....
              Nie traktuj nas protekcjonalnie, proszę.
              • ilhenny Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 19:46
                Wózki miałem sobie darować, ale trafia mnie jak takie mamuśki jak
                wy, podjeżdżacie pod sklep BMW , a na ostatnie 10 metrów wyciągacie
                z bagażnika Maclarena i prosicie o bezpieczny fotelik za 100 zł, bo
                w internecie napisali, że takie są najlepsze. A jak się czujecie w
                roli morderców? Nie musicie zmieniać nika, żeby pisać takie
                farmazony.
                • agni71 Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 23:27
                  Do mnie piszesz???!!!!
                  Opanuj sie czlowieku i pomysl, zanim przelejesz swe watpliwej
                  jakosci "mysli" na klawiaturę.
    • orissa Re: wciskanie ciemnoty 28.11.09, 18:25
      ilhenny napisał:

> Moje podejrzenia się sprawdziły. Wątek o wózkach dziecięcych
      > prowadzony jest przez agencje marketingową i nie otrzymujecie tam
      > rzetelnych informacji, tylko marketingową sieczkę i kit żeby kupić
      > odpowiednią markę.

Daj namiary na swojego dilera, musi mieć dobry towar skoro tak potrafisz fantazjować.

> Zostałem zablokowany i nie mogę pisać. >

Popłacz się w rękaw mamusi, bo zostałeś zablokowany na prywatnym forum.
      Zapewne zapomniałeś, że można wykupić sobie płatny link reklamowy a teksty na forum polecające zakup u Ciebie krasnoludki pisały? (cyt.Napisz do mnie mail, jaki chcesz wózek, a sprzedam ci wózek
      powystawowy, czyli z gwarancją i paragonem, a wysyłka w cenie.
      )

W związku
      > z tym, do póki nie odblokują mnie, nie odpowiem na pytania związane
      > z fotelikami.

"Na złość mamie odmrożę sobie uszy" wink Dziecinna zagrywka, czy godna dojrzałego mężczyzny? Nie smile Ale to Twoja sprawa.
      • ilhenny [...] 28.11.09, 18:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ilhenny koniec 29.11.09, 13:36
          Dzięki za burzliwą dyskusję, szkoda tylko, że wykasowano ¼ wątku,
          zapraszam ponownie na wątek fotelikowy.
    • romanticca Re: wciskanie ciemnoty 29.11.09, 13:49
      Jeśli chodzi o opinię na temat fotelików to podzielam zdanie
      ilhenny. Znam mnóstwo historii z pierwszej ręki (od ratowników
      medycznych) o zmasakrowanych dzieciach, bo miały fotelik nie po to
      by chronił a dlatego, że prawo nakazuje. Fotelik najtańszy (w
      zasadzie atrapa fotelika), który NIE CHRONI dziecka, jedynie JEST.
      Nagminne jest niestawianie rączki w najmniejszych fotelikach czy nie
      przypinanie dziecka pasami (tylko sadzanie w foteliku) bo się mamcia
      śpieszyła. A potem z dziecka zostaje miazga. Niestety - tak się
      dzieje naprawdę.
      Akurat przy wózku kwestia pieniędzy to bardziej kwestia wygody mamy
      i dziecka. W przypadku fotelika na szali jest zdrowie i życie.
      • monna16 Re: wciskanie ciemnoty 29.11.09, 17:11
        fotelik nie po to
        > by chronił a dlatego, że prawo nakazuje. Fotelik najtańszy (w
        > zasadzie atrapa fotelika), który NIE CHRONI dziecka, jedynie JEST.
        > Nagminne jest niestawianie rączki w najmniejszych fotelikach czy nie
        > przypinanie dziecka pasami (tylko sadzanie w foteliku) bo się mamcia
        > śpieszyła. A potem z dziecka zostaje miazga

Szkoda że tak mało ludzi zdaje sobie z tego sprawę.
        Ostatnio jechałam z córką na szczepienie, a tu pierszeństwo wymusza mi mamuśka
        wioząca córkę ok. 3-4 letnią. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że
        dziecko STAŁO sobie z przodu przed fotelem pasażera - o jakimkolwiek foteliku
        oczywiście nie ma mowy - ale się we mnie krew zagotowała a owa mamuśka kiwnęła
        ręką i pojechała dalej!!!
        • emma6666 Re: wciskanie ciemnoty 29.11.09, 17:28
          uważam że foteliki meggy i no name czyli badziewie z marketu które nie przeszło
          testów zderzeniowych powinny być wycofane ze sprzedaży.
          • monna16 Re: wciskanie ciemnoty 29.11.09, 18:22
            zgadzam się z emma6666
            najbardziej zatrważające jest to że tak dużo rodziców kupuje to badziewie.
            wystarczy wejść choćby na all i sprawdzić jak kwitnie sprzedaż tych "super
            bezpiecznych fotelików"

swoją drogą przydałaby się jakaś kampania. może niektórych by to uświadomiło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka