patka_s 29.11.09, 20:56 Czy są dobre? Jakie są po praniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 08:27 Na zdjęciu sa rajstopki Wola, a nie Vola, pewnie dlattego nikt ci nie odpisał Rajstopki sa Ok, jesli chodzi o dopasowanie, tj maja wyodrebniona stópkę. Część na pupę i długośc nogawek sa proporcjonalne (niektóre firmy maja np. nieproporcjonalnie krótkie nogawki i wielkie/długie części na pupę). Niestety, mechacą się (a mam rajstopki Wola kupowane jeszcze dla najstarszej córki, jakieś 4 lata temu, które nosi teraz trzecia córka i nie sa wcale zmechacone - kiedys mozna było takie wyprodukować, a teraz nie??!!) i troche kurczą w praniu. Mimo tych wad sa to najczęściej przeze mnie kupowane rajstopki dziecięce. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 09:00 Osobiście polecam, żadne z rajstop woli nam się nie zmechaciły. Porównując je z gatta są zdecydowanie lepsze, ale niestety wzory mają marne Więc coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 10:19 Jeśli chodzi o Wola to są świetne. Jak dla mnie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 21:12 Dla mnie rajstopy Woli i Gatty są tej samej jakości, zresztą mają identyczny skład surowcowy. Jedne i drugie są OK, trochę się mechacą (ale które się zupełnie nie mechacą? ja takich nie znam, a różne testowaliśmy). Nam te kupowane 4 lata temu też się podobnie mechaciły, mimo przewijania do prania na lewą stronę. Nie zauważyłam, żeby się specjalnie wstępowały po praniu (bardziej wstępują się KappAhla). Gatta ma lepsze wzornictwo, ale w Woli też już ostatnio trochę "drgnęło" w tym względzie, mniej się już widuje tych "dzidziusiowych", kiczowatych wzorków w rozmiarówce dla przedszkolaków i szkolniaków. Podsumowując: i Wola i Gatta są w porządku. Podobnej jakości są jeszcze Tuptusie firmy Syntex. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 21:25 Zacznijmy od tego ze i wola i gatta to w zasadzie to samo, nie zmienia to jednak faktu, że wola mi się nie mechaci, a gatta tak. Może cudem trafiłam na pary nie mechacące się. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 21:27 Co do Woli to się przejechałam na nich. Kiedyś kupiłam białe rajtki tej firmy i po jednym praniu się zmechaciły. Być może z innymi kolorami jest lepiej, ale ja na białych się przejechałam. Natomiast białe z Gatty są jak dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: Rajstopki Vola 30.11.09, 21:40 Oczywiście chodziło mi o wola, nie vola Dzięki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś