Dodaj do ulubionych

PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light???

29.01.04, 18:54
Pięknie proszę emamy użytkowniczki wyżej wymienionych wózków o opinie, bo
zupełnie nie wiem który mam kupić, a sobota już blisko, a włąśnie w sobotę
chcę dokonać zakupu. Tempo Light podoba mi się ogromnie, ale jest 2 kg
cięższe niż Pliko, ale za to ma fajny kolor (pomarańcz), chociaż Pliko
malinowe też jest niezłe.
Z góry dzięki
Kasia i Maja (6 miesięcy)

• zuzia_i_werka Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 29.01.04, 20:35
      Hej! Ja zdecydowanie będę reklamować Tempo Light.Może czytałaś już wcześniej
      moje posty,w których się nad nim rozwodziłamsmile Po pierwsze dlatego,że jest
      dużo dłuższy i szerszy i zapewnia większy komfort no i na dłużej wystarczy.Mam
      porównanie bo wczęśniej jeździłam Maxem,który do Plico podobny nardzo a i moja
      przyjaciółka ma Plico i widzę jak zachowuje się jej dziecko w wózku a jak
      moje.Zresztą Werka nawet w Maxie szybko się denerwowała a w tym sobie śpi i
      może jeździć po kilka godzin-to się ostatnio nie zdarzałosmile Po drugie bo ma
      większe kółka,które w obecną pogodę sprawdzają się zadziwiająco dobrze.Po
      trzecie bo jest oryginalny i nie ma go tak duzo na ulicach( co prawda ja tez
      mam pomarzńczowy hmm...smile Po czwarte bo znajomy sprzedawca twierdzi,że nowe
      Plico ma zza dużo plastikowych częsci. Rzeczywiście jest cięższy ale przez to
      bardziej stabilnysmile A w ogóle za ile masz szansę kupić? Jesteś może z W-wy?
      Pytam dlatego,że w tym sklepie gdzie ja kupowałam było jeszcze kilka
      egzemplarzy przecenionych-ja płaciłam ok 650zł. Pozdr Zuza
      • kaligardi1 Re: PP Pliko P3 29.01.04, 22:00
        A ja jestem za Plico.
        Ale tylko model P3 bo jest inny od zwyklego.Poprzedniczka wypowiada sie o
        zwyklym modelu Plico a to juz inna polka.Tamtego tez nie polecam.
        Ja lubie klasyke wiec mam kolor granat chyba eleganza ale nie jestem pewna.
        Po pierwsze ma bardzo szerokie siedzisko, szersze od Inglesiny Max, Chicco
        Treeking i Cam.
        Jest to jedyny wozek ktory zaakceptowal moj synek a przeszlismy przez sporo...
        A dla mnie plusy to:
        - folia zapinana na suwak z daszkiem i jest folia z prawdziwego zdarzenia
        - oslonka na nozki zapinana pod spodem na suwak( cos rewelacyjnego czego
        wczesniej nie spotkalam)oraz rozpinana po srodku( kolejna trafiona rewelacja),
        ponadto podszyta polarem
        - regulacja podnozka 3 stopniowa (nie spotykane a wazne) pleckow tez ale to ma
        kazdy
        - bajery tj zaczepy specjalne na torbe(pasuje Graco),pojemnik na butelke
        - lekki.....wazne po Raiderze byla to super odmiana
        - pasy zdjemowane tez u gory(fajny patent)
        - najlepszy kosz z pozostalych(nie zwisajaca siatka)
        Ogolnie rozkochałam się w Peg Perego i w sobote kupuje Atlantico...Troszke
        glupi zakup bo mam 2 latka ale kupuje mało uzywany za 500zł.
        Przeszlismy juz przez Chicco, Graco,BebeCar, Implast i zdecydowanie polecam Peg
        Perego.
        Mysle ze bedziesz zachwycona jak ja.
        Ola
        P.S. Tez mieszkam w W-wie i jeszcze nie spotkalam nikogo z P3...Mysle ze ze
        wzgledu na ich cene nie sa to wozki spotykane na kazdym kroku...
        • mama_majki Re: PP Pliko P3 30.01.04, 06:48
          Wiesz Ola ja zwyklego Pliko to nawet nie widzialam na oczy chyba. Mnie tez
          pociaga w nim ta folia, i oslonka na nozki w cenie i waga 7,8 kg... Ech smile
          Kasia

• mama_majki Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 30.01.04, 06:46
        Zuziu droga. Czytalam Twoje opinie wczesniej faktycznie i wiem, ze bardzo
        zachwalalas. Mnie w tym wozku tylko denerwuje waga 2 kg ciezsza niz w pliko.
        Ale nie wiem czy to ma az takie znaczenie, chociaz musze wnosic wozek na 1
        wysokie pietro... Jest wg ciebie duzo zluzszy i szerszy niz pliko? Jesli kupie
        tempo light mialybysmy obie pomaranczowy hehe Moze umowilysbysmy sie wtedy na
        polach mokotowskich. A jak kupie Pliko of kors tez mozemy sie umowic smile)
        Mam szanse kupic w wawie za 660 zl ale bez oslony na nozki i folii p-
        deszczowej, wiec nie wiem ile wyjdzie komplecik taki... Pisalas pamietam, ze
        ty kupilas spiworek - na lato? Za ile jesli moge spytac i w jakim kolorze?
        Byly pomaranczowe?
        Pozdrawiam
        Kasia
        p.s. jade w sobote rano obejrec tempo light i wtedy zdecyduje czy zasuwam po
        pliko do innego sklepu czy zostaje przy tempo lighcie..
        • zuzia_i_werka Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 30.01.04, 18:49
          Hej! No to cena podobnasmile NAjlepiej by było żebyś mogła sobie je obydwa
          zobaczyć,wsadzić dziecko i porównać.Nie chcę się autorytatywnie wypowiadać na
          temat wielkości Plikosmile Tempo jest fajny bo ma długie plecy i jest szansa że
          Werka nie będzie mi z niego wystawać.ŚPiworek kupiłam zimowy,z dziurami na pasy
          podpity polarem i niepotrzebuję juz okrycia a folię zwykła,uniwersalna do
          wszystkich wozków za jakieś śmieszne pieniądze. A okrycia w sklepie obok mnie
          są polskie za ok40zł i oryginalne z logo ABC chyba po 70? Nie jestem pewna.Ja
          myslę,że się obejdę-w sumie to taki raczej polski zwyczaj.Z tego co pisała
          Pinik to w Niemczech parasolkiw ogóle nie mająsmile A na spacer się piszęsmile
          Pozdr!
          • mama_majki Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 31.01.04, 07:32
            Wiesz zuzka, wlasciwie to ja juz wybralam. Dzisiaj jade kupic. Jednak Pliko,
            wiec nie bede z toba konkurowac na polach tym samym wozkiem i kolorem jednak
            hehe. Powodem glownym jest waga - 7,2 kg kontra 9,8 kg. Robi jednak roznice
            jak trzeba to tachac ze soba + dziecko. Tak wiec malinowe Pliko dzisiaj bedzie
            moje jak sadze.
            A na spacer to moze jak tylko pogoda sie poprawi. Jak masz GG to moj numer to
            1511854 albo mejl ksica@nnk.art.pl skonatkatujmy sie jakos smile
            Kasia
    • pinik Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 30.01.04, 00:23
      hej!

Widze, ze wszystkie mamy zachwalaja to, co maja (no i nic dziwnego, bo przeciez
      cos musialo przewazyc przy decyzji o kupnie). Ja mam obie parasolki (a oprocz
      tego jeszcze Inglesine Zippy, Peg Perego Atlantico i ABC Design handy...).
      Sprobuje napisac tu male porownanie wozeczkow. Moze pomoge ktorejs z Was w
      decyzji smile

No wiec Peg Perego P3 jest rzeczywiscie swietnym wozeczkiem tego typu. Ma
      najnowoczesniejszy stelaz (ladne rurki, ladnie wygiete itd) i jest dosc lekki
      (przy czym nie znam teraz dokladnej wagi). Nie wiem, czy "mlodszy brat" Tempo
      Light'a - model Handy plus - nie wazy podobnie do Pliko, bo jego waga wynosie
      8,7 kg (jest tez mniejszy, choc o 3cm dluzszy po zlozeniu od Tempo light).
      Tempo Light wazy 9,8kg. Uwazam, ze jest to waga to zaakceptowania. Wozek
      sprawia bardzo solidne wrazenie (uwazam nawet, ze jest stabilniejszy od Pliko).
      Kolka wozkow sa porownywalne (najwieksze w Atlantico, ale to nie parasolka i
      inglesinie zippy). Zippy ma tez najlepsze resory. Po nim jest pliko, a potem
      Tempo light. ABC maja przekrecane o 360 stopni raczki, ale nie dajace sie
      wydluzyc (a w Pliko to mozliwe, choc o niewiele). W abc jest jednak i tak
      wystarczajacy odstep raczek do kol (nie wchodzi sie pchajac go na wozek). Wg.
      mnie najwiekszym minusem Pliko jest budka. Moze mam jakis felerny egzemplarz,
      bo u mnie caly czas sie odczepia od stelaza. Obejrzalam mechanizm, jak jest
      zamontowana i stwierdzilam, ze beznadziejnie. W starym modelu bylo to lepiej
      rozwiazane. Budka TEmpo daje sie odpiac latem. Jest gruba (chyba ocieplona) i
      naprawde obszerna. Siedzonka sa porownywalnie duze (w inglesinie max jest na
      100% mniejsze!). Roznica to oparcia pod raczki: w peg'u plastikowe (palak
      rowniez), a w ABC obite materialem (moze lepsze latem?). Obicia obu wozkow
      super sie piora (pralam oba w pralce na 40 stopni, co nie bylo polecane, ale
      nic sie nie stalo, a obicia dobrze upraly). Siatka na zakupy moze w abc troche
      mniejsza, ale nie az tyle. Jak na parasolki to obie siatki sa spore. I jeszcze
      cos o ABC handy plus: ten wozek troche w inny sposob sie sklada niz Tempo light
      (moze bedzie do jakiegos typu samochodu itd. lepiej wchodzil niz tempo light).
      I oparcie nie ma boczkow (moze lepiej dla wiekszych dzieci, ktore przez boczki
      maja troche ograniczone ruchy?). Handy Plus ma mniejsza siatke na zakupy i
      pasek materialu miedzy nozkami.
      Hamulce w parasolkach ABC uruchamia sie przy kazdym kole z osobna, a w pliko
      razem (wygodniej). W peg'u oparcie opuszcza sie jedna reka, w tempie light
      potrzeba do tego dwoch rak.
      Fajna sprawa w Pliko jest uchwyt do noszenia go (przydaje sie przy wnoszeniu po
      schodach). Tego w ABC nie ma. Ale za to cena Tempo Light'a jest naprawde
      atrakcyjna! Uwazam, ze za ta cene to bardzo udany i porzadny wozeczek!

zycze wszystkim mamom udanych zakupow i fajnych wycieczek z nowymi parasolkami
      (ja swoje kocham! Po ciezkich wozkach to taka przyjemnosc wyciagnac w miescie z
      auta taki leciutki wozeczek!).

Pinik
      • mama_majki Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 30.01.04, 06:49
        Pinik. Napisalam ci juz na prive'a. smile Pewnie najlepiej byloby miec oba
        wozeczki. Ale i tak ten bedzie juz moim 3 wozkiem, wiec sama nie wiem. A
        jeszcze czeka mnie zakup fotelika i nie wiem czy priori, czy priori XP czy
        play 0-25 kg, czy iseos... A kasa leci smile
        Kasia
        • kaligardi1 Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 30.01.04, 18:08
          Czesc,W jedym aucie mamy Iseos a w drugim Play.
          Sa bardzo podobne.Play jest szerszy i wiekszy.I ogolnie maluch lepiej w nim spi.
          Mi najbardziej podobal sie model Sport ale nigdzie w W-wie go nie bylo wiec
          mamy zwykly ale i tak uwazam ze jest bardzo ladny i funkcjonalny.
          Gdybym miala miec jeden to wybralabym Play.
          Ola

• mama_majki Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 31.01.04, 07:32
            No wiec ten Play tez blizszy memu sercu niz Iseos, ale jeszcze meczy mnie
            Priori, ale zwykly nie XP wink
            Kasia
          • mama_majki Re: PP Pliko P3 czy ABC Tempo Light??? 31.01.04, 14:01
            Nie będę ukrywać, że kaligard mnie mocno namówiłaś na tego Playa smile))) Od
            dzisiaj więc mam czarny Playxtream. Full wypas! smile
            Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka