iwonaw 26.01.10, 20:42 moja córeczka teraz nosi rozmiar 98-104 chcę kupić jej kurteczkę na przyszłą zimę proszę o poradę jaki rozmiar wybrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1nova Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 26.01.10, 21:07 Ja kupilam 110 - jestem w tej samej sytuacji. Ponoc jutro ma przyjsc paczka, to bede wiedziec czy slusznie zrobilam i dobry rozmiar wybralam. --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 26.01.10, 22:19 u mnie ta sama sytuacja (z przewagą ciuszków na 104) i po postach na forum wybrałam 118, ale moje zamówienie gdzieś zostało zapomniane i nie wiem co z nim będzie... W każdym bądź razie teraz wydaje mi się, że za dużą zamówiłam. nova, daj znać jaka ta kurtka przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 27.01.10, 09:11 Ja bym na Twoim miejscu tam akupów nie robiła, popatrz na posty Ja czekam na zwrot kasy już tydzień, no mam nadzieje, ze do piątku dotrze Lepiej dołóż troszke i kup kurtke w benettonie, jakość nieporównywalna, a nerwicy nie dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 27.01.10, 17:18 Paczka przyszla, ubranka swietnej jakosci i ladne. Kurteczka (rozm. 110) bedzie w sam raz na przyszla zime, jest sporo za duza teraz. Moge zmierzyc i podac wymiary (model w kolorze rozbielanego blekitu), ale potem, bo teraz dzieci raczej nie pozwola . Nova --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 27.01.10, 18:19 choroba... to na pewno kupiłam za dużą... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw do nova 27.01.10, 20:30 bardzo proszę w wolnej chwili o rozmiar ) ja też przy dwójce ciężko znajduję czas dlatego wybrałam endo bo mogę zamówić przez net chyba zamówię jeszcze dla malutkiej na przyszły rok będzie miała rok więc chyba zamówię 98 Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: do nova 27.01.10, 20:40 ja zamówiłam 98 dla młodszej - liczę na przyszłą zimę, będzie miała prawie 2 lata. Teraz ma prawie rok i nawet bardzo zaniżone 98 musiałoby być za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: do nova 27.01.10, 21:42 lee_a napisała: > ja zamówiłam 98 dla młodszej - liczę na przyszłą zimę, będzie miała prawie 2lata. Teraz ma prawie rok i nawet bardzo zaniżone 98 musiałoby być za duże. >>>stawiam ze prawie dwulatka "utopi" sie w rozmiarze 98. chyba ze jest bardzo wyrośnięta jak na swój wiek. w innym wątku o endo wkleiłam zdjęcia mojego syna (105 cm wzrostu) w kilku ubrankach i rozmiary moim zdaniem mniej lub bardziej zaniżone- ich 104 to raczej 110. Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: do nova 27.01.10, 20:50 Wymiary kurteczki (rozbielany blekit z kapturem, rozmiar 110): dlugosc (od szyi, mierzone bez stojki; stojka ma 6 cm) 42 cm dlugosc rekawow (mierzona od pachy) 28 cm dlugosc rekawow (mierzona od ramienia) 38 cm szerokosc w ramionach 33 cm szerokosc pod paszkami 44 cm. Kurtka ladna, ale moim zdaniem przy dzisiejszych mrozach chyba nie sprawdzilaby sie. Jest dosc cienka (jak na zimowa kurtke), choc oczywiscie moze okazac sie bardzo ciepla. 98 na roczne dziecko to chyba przesada, choc dzieci bywaja rozne - moje dziewczynki raczej do drobnych zaliczam. Nova --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw Re: do nova 27.01.10, 21:26 będę musiała kupić większą wymiary które podałaś sprawdziłam z kurtką którą nosi teraz córeczka i wypadają na 104 (Besta Plus) dziękuję za informację ja chcę zamówić te z "eskimoskiem" kolor różowy córeczka wybrała ) Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: do nova 27.01.10, 23:00 wymiary które podałaś są podobne do Tchibowskego 98/104, a to z kolei na moją córkę trochę za duże w tym roku więc już sama nie wiem co wyjdzie z tego endowego 118 Odpowiedz Link Zgłoś
mnemonka Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 27.01.10, 20:30 Ja własnie dostałam paczkę. Kurteczki suuper, mięciutkie i przepiękne. Jesli zas chodzi o rozmiarówkę to synek nosi 116/122 z H&M a ja zamówiłam 128 Endo i jest taka na w sam raz z maluteńkim zapasem, wiec nie wiem do końca jak to z ta rozmiarówką jest Aha i warto było czekac i ich meczyc , choc szlag mnie trafił z 5 razy Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: endo rozmiarówka wieeelka prośba 28.01.10, 15:49 IMO rozmiarowka endo jest adekwatna do wzrostu dziecka czyli jak ma 95 to 98 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś