Dodaj do ulubionych

ranking najlepszych spacerówek

17.02.04, 10:14
dziewcyny,
większość z nas nie moze sie zdecydować, jaki wózek kupić....
może stwórzmy ranking najlepszych wózków. Niech każda, która jest zadowolona
ze swojego cztero czy trójkołowca- zagłosuje na niego.

ja jeszcze nie moge zgłosować, bo mam roana, z któregoi jestem bardzo ....
niezadowolona... ;-(

pozdrawiam

magda
Obserwuj wątek
    • beciaw11 Re: ranking najlepszych spacerówek 17.02.04, 18:13
      My jeździmy PLIKO MATIC PEG PEREGO.Lekki, niezawodny, folia i pokrowiec na
      nóżki w komplecie.Dla dziecka od 6 miesiąca do 3 lat.Nieprzemakalny materiał
      łatwy do zdjęcia i prania.Wózek składa się w parasolkę i mieści się do
      bagażnika saicento+buża torba! Tylo cena...
      Polecam z całego serca.

Becia i Lila (2 latka)
    • joana123 Re: ranking najlepszych spacerówek 17.02.04, 21:26
      ja głosuje na trójkołowca ABC DESIGN-jest ssssuuuupppppeeeerrr!!!!!!!
    • iberka Bebecar Raider AT+ 17.02.04, 22:37
      pomimo tego za krotkiego pokrowca na nogi jest hitem dla nas i nie wiem co
      bedzie jak bede go musiala odstawic smile))))))))))))))
      iza
    • mamazuczka Re: ranking najlepszych spacerówek 17.02.04, 23:34
      Ja gorąco polecam i optuję za EMMALJUNGĄ - jest to mercedes, a właściwie volvo
      w klasie wózków dla dzieci. Bezpieczny, stabilny, przemyślany od początku do
      końca. Gondola jest długa, więc większe dzieci też się w nią mieszczą, nie
      muszą przykurczać nóżek. Jest bezpieczny, ma dodatkową ochronę na główkę w
      gondoli, regulację przewiewności/wentylacji dna gondoli, łatwy do prania
      (oczywiście tkanina). Spacerówka też jest super wygodna, nawet dla dużego
      dziecka. Niestety, jest dość droga ale niezawodna. Jeśli ktoś planuje więcej
      niż jedynaka to gorąco polecam, bo na pewno się nie zawiedzie. ja niestety przy
      jedynaku go kupiłam i nie bedę używać dalej. Ale nie żałuję tego wydatku dla
      dziecka, jego bezpieczeństwa a swojej pewności, że maluch ma dodatkową
      ochronę... smile))
      pozdrawiam
      mama Żuczka
      • aniutek Re: ranking najlepszych spacerówek 18.02.04, 03:43
        mamazuczka napisała:

> Ja gorąco polecam i optuję za EMMALJUNGĄ - jest to mercedes, a właściwie volvo
        > w klasie wózków dla dzieci. Bezpieczny, stabilny, przemyślany od początku do
        > końca. Gondola jest długa, więc większe dzieci też się w nią mieszczą, nie
        > muszą przykurczać nóżek. Jest bezpieczny, ma dodatkową ochronę na główkę w
        > gondoli, regulację przewiewności/wentylacji dna gondoli, łatwy do prania
        > (oczywiście tkanina). Spacerówka też jest super wygodna, nawet dla dużego
        > dziecka. Niestety, jest dość droga ale niezawodna. Jeśli ktoś planuje więcej
        > niż jedynaka to gorąco polecam, bo na pewno się nie zawiedzie. ja niestety przy
        >
        > jedynaku go kupiłam i nie bedę używać dalej. Ale nie żałuję tego wydatku dla
        > dziecka, jego bezpieczeństwa a swojej pewności, że maluch ma dodatkową
        > ochronę... smile))
        > pozdrawiam
        > mama Żuczka

ooo wlasnie mam zamiar kupic w PL spacerowke emmaljungi, na stelarzu classic i szukam opinii na
        temat tego wozka, drogi jest ale strasznie podoba mi sie, marzy mi sie usmiechnieta dzieciaczyna w
        kraciastym wozku z budka, ktory mozna bujac smile
        chyba jednak namowie dziadkow na ten prezent smile
        na razie mamy parasolke Maclarena Global Buggy - swietny, lekki, latwo skaldajacy sie wozek, z
        mozliwoscia rozlozenia na zupelnie plasko- dla niemowlecia, zapinanym okryciem tworzacym gondole,
        zwrotny i bardzo ladny.
      • mamazuczka Re: ranking najlepszych spacerówek 19.02.04, 22:31
        Aha, oczywiście to co napisała 'ewelinaz' o swoim wózku w 100 % przystaje do
        EMMALJUNGI, ale w pośpiechu nie napisałam o tym smile)))
        papa
    • gosia74 Re: ranking najlepszych spacerówek 18.02.04, 00:14
      Ja poza tym pokrowcem na nóżki w Bebecar Raider też uważam że wózek jest
      fantastyczny.Moja siostra ma mutsy i ostatnio stwierdzilla ze nie ma to jak
      moja spacerówka.A z parasolek polecam allegro bebe confort kupiłam ją za 300zł
      i jest super.
    • brrrrum Re: ranking najlepszych spacerówek 18.02.04, 14:19
      włśnie zastanawiamy sie nad raiderem (tylko nie wiem, czy Active, czy Urban -
      czyms sie różnią...?) a Quinny Fashion (ten w promocji). o ABC tez mysleliśmy...

głosujcie dalej !
      pomóżcie niezdecydowanym ! wink

M
    • ingi Baby Jogger II 18.02.04, 14:20
      Baby Jogger II. Lekki, zwrotny i niezawodny wozek. Niezastapiony na dalekie
      wypady, mozna go niezle obciazyc bagazem wink. Oryginalny wyglad.
      Pozdrawiam -Ilona
      • pinik Re: Baby Jogger II 18.02.04, 14:52
        A gdzie go mozna zobaczyc w internecie?

Pinik
        • tygisek Re: Baby Jogger II 18.02.04, 15:07
          hej! chyba to tensmile i np tu:

www.babystrollershop.com/babyjogger.htm

tygisek
          • pinik Re: Baby Jogger II 18.02.04, 15:22
            Hej! dzieki! To jeden z bardzo niewielu wozkow, ktory wg. mnie wygladem
            straszy. Sorry, ale dla mnie jest okropny. I nie wiem, jak takie wielkie kola
            (wozek jest przez to dlugi itd) moga byc praktyczne. No ale to moje zdanie smile

Pinik
            • tygisek Re: Baby Jogger II 18.02.04, 16:20
              mnie tezsmile to ja juz wole ten mix wozka sklepowego i spacerowkismile
              taki to kojarzy mi sie z pojazdami, ktore pomyslowi ludzie konstruuja do
              konkursow zjazdow na beleczymsmile ale to tez moej zdanie!
            • ingi Re: Baby Jogger II 18.02.04, 22:47
              hej!
              Dla jednych straszy dla innych wypas wink.
              Szkoda, ze nie masz mozliwosci porownac BJ ze zwykla 3kolką. (A jako
              ciekawostke firma Baby Jogger jest pionierem w produkcji sportowych wozkow).

Pozdrawiam -Ilona
            • wieczna-gosia Re: Baby Jogger II 22.02.04, 13:54
              Ja mam nadzieje ze dzieki spolowi okolicznosci dolacze do szczesliwych
              posiadaczy baby joggera II. Jest to wozek moich marzen i (tfu tfu zeby nie
              zapeszyc) moze bede miala szanse odkupic uzywany.
              Ale mialam Chicco Runnera, ktory byl zywa kopia amerykanskich wozkow
              joggerowych i doskonale wiem ze jesli chodzi o trzykolowy porzadny sportowy
              wozek to tylko wieeelkie kolawink)
              Na rolkach czlowiek pojezdzi, wszedzie wjedzie- od kazdych schodow po polonine
              carynska.
              Implasta rozwazalam powaznie wlasnie dlatego ze okazalo sie ze sprowadzenie
              joggera z USA przekracza moje mozliwosci organizacyjne, a nowy ksztuje grubo
              ponad 2000 zlotych i w zyciu tyle na wozek nie wydam. Wiec sie zniechecilam i
              doszlam do wniosku ze kupie taniego Implasta i juz, jak nie moge miec wozka
              marzen.
              Ale tak intensywnie go poszukiwalam przez internet ze zostalam zapamietana
              przez wlascicielki takich wozkow i jedna z nich odezwala sie ze bedzie
              sprzedawac swoj i moze go dla mnie przeznaczyc.
              I swiat znowu stal sie piekny wink)) Teraz trzymam kciuki zeby zima minela i zeby
              nam transakcja wyszla wink))
          • kasia-j Re: Baby Jogger II 18.02.04, 15:31
            Wg mnie nie ma idealnego wózka spacerowego.
            Mam wózek spacerowy firmy Hartan Top Line )(nie wiem, czy dostępny w Polsce) -
            jest super: pompowane koła, przekładana rączka, wygodny dla dziecka, miękkie
            zawieszenie) - ale: szeroki, zajmuje dużo miejsca etc.
            Druga spacerówka: BabyWelt - lekki, wygodny w składaniu, skrętne kółka - ale na
            nierówne tereny, długie spacery - do niczego smile.

Oba wózki niby super, ale tylko w określonych sytuacjach smile
    • ewelinaz25 Re: Beabydreams Walker 18.02.04, 15:49
      Jeśli ma to być spacerówka, to tylko Babydremas Walker. Lekki, niezawodny, a
      przede wszystkim bezpieczny dla dziecka. Ciekawa kolorystyka i przystępna cena.
      Okrycie na nóżki w standardzie, do tego pojemny kosz na zakupy, tacka dla
      rodziców i dla dziecka (z możliwością odpięcia), skrętne koła z blokadą,
      solidny hamulec, regulowany podnóżek i ściągana tapicerka. Jest też oczywiście
      podstópek i pięciopunktowe pasy. Budka posiada okienko i z tyłu kieszonkę na
      drobiazgi. Wózek składamy jedną ręką, a po złożeniu zajmuje naprawdę niewiele
      miejsca. Prowadzi się go świetnie, a to tylko dzięki ergonomicznej rączce,
      która w obudowie posiada gąbkę - piankę idealnie przylegającą do dłoni. Oparcie
      możemy regulować w trzech pozycjach. No i w końcu producent daje nam roczną
      gwarancję na wózek. Polecam nawet dla najmłodszych maluchów. Mój synek ma 6
      miesięcy i chętnie siedzi bawiąc się w spacerówce. Gorąco polecam i pozrdawiam!
      Ewelina
      • ladybird75 Re: Beabydreams Walker - wysokość rączki w wózkach 20.02.04, 21:20
        Oglądałam Walkera - rzeczywiście fajny, ale niestety nie ma regulowanej
        wysokości rączki i dla wysokich osób prowadzenie takiego wózka przez dłużej niż
        15 minut to naprawdę męka (trzeba się cały czas pochylać, co oczywiście nie
        wychodzi na dobre kręgosłupowi!). Zastanawiam się, czy osoby projektujące te
        wszystkie super wózki brały pod uwagę to, że czasami użytkownicy mogą być wyżsi
        niż 170cm (np. większość tatusiów - no właśnie, ciekawe czy to mężczyźni
        projektują takie wózki? powinni przecież pomyśleć o swojej wygodzie!). A
        zrobienie wózka z regulowaną rączką to nie jest chyba aż takie bardzo
        skomplikowane.
        Ja bezskutecznie szukałam spacerówki, która byłaby mała, lekka, z wyższą rączką
        i jednocześnie w miarę przystępna cenowo. W końcu kupiłam Babydreams Rider bo
        miał nieco wyższą rączkę od Walkera, a i tak okazało się, że nie wystarczającą
        dla mnie. Przychylam się do opinii, że nie ma idealnego wózka, który sprawdzałby
        się w każdej sytuacji, a nasze wybory to najczęściej kompromis pomiędzy tym co
        jest dostępne w sklepach i ceną jaką możemy zapłacić.

Pozdrawiam wszystkie wysokie mamusie!
        Asia (184cm)
    • osica Re: ranking najlepszych spacerówek 21.02.04, 13:45
      Dziewczyny!
      Czytam te Wasze posty i nadal nie wiem jaką spacerówkę wybrać....
      Widzę, że na forum reklamują sie: Implast Driver 3xl i 4xl oraz Maxi Cosi
      Speedy XL...Ale nie wiem czy one są super jako spacerówki crying((
      My dotychczas jeździłysmy w gondoli Bebe Confort i czas pomyśleć o czymś na
      wiosne - córka ma już 7 miesięcy.
      Chce zeby wozek byl wygodny dla Malucha, rozkladany na plasko zeby mogła sobie
      swobodnie spać, dość duży zebyśmy mogli następną zimę w nim przejździć
      (przynajmniej) i zeby się dobrze prowadził. Nie chodzi mi o parasolkę póki co...
      Doradźcie coś jeszcze proszę!!!!
      skołowana mama
      • goonia Do Aniutka 22.02.04, 00:26
        Ja mam Emmaljunge dopiero od 4 mies. bo tyle ma moje malenstwo, ale jestem
        naprawde zadowolona. mam do niego nosidlo, ktore wspaniale zdaje egzamin w
        zimie. Do tego w budce jest wszyta siatka przeciw owadom, wiec nigdy nie
        zapomnisz z domu. wozek jest stabilny, na duzych kolach i bardzo zwrotny. Lekko
        sie prowadzi. Jest duzo dluzszy w porownaniu z innymi wozkami, wiec moze byc
        trudny do transportu w malym samochodzie.
        wiem, ze mozna do niego dokupic cos co sie zaklada na stelaz i wtedy mozna
        zamontowac fotelik. Ja tego niestety nie mam.
        Polecam bardzo. Mialam kiedyc Peg Perego podobny z wygladu ale nie byl tak
        solidny.
        Pozdrawiam i udanych zakupow zycze
        Goonia
        • aniutek Re: Do Aniutka 22.02.04, 02:52
          :smile))
          dzieki straszne za pomoc, w koncu (uuuufffff ) sie zdecydowalam i spacerowka juz zamowiona, ciesze
          sie jak nie wiem co, bede w koncu miala usmiechnieta mordke siedzaca przodem do mnie, wysoko nie
          w spalinach, a okrywac ja bedzie kraciasta budka :smile))) ( tak sobie wymarzylam) no i bede mogla bujac
          :smile)) tutaj ( w NY) wlasciwie nie ma takich bujanych wozkow na duzych kolach, bede wyjatkiem
          spacerujacym po parku a moj Zuzik bedzie sie mogl wygodnie wyciagnac i spac jak Krol smile
          teraz czekam i na corke i na wozek, oj kurcze duuuuzo tego czekania smile
          • edytkus Re: Do Aniutka 22.02.04, 20:43
            aniutek napisała:

> > :smile)) tutaj ( w NY) wlasciwie nie ma takich bujanych wozkow na duzych
            kolach, b
            > ede wyjatkiem
            > spacerujacym po parku

Aniutek tez tak myslalam dopoki po kolejnym spacerze w Central Park nie
            zaczelam ich zauwazac, a najwiekszy pokaz byl na boardwalk na Coney Island
            (nawet te najbardziej staromodne) smile
        • aniutek Re: Do Aniutka 22.02.04, 03:12
          Goonia,
          czy znajdziesz na tej stronie swoj wozek?
          www.familyshop.com.pl/TOWARY/wozki.html
          tutaj jest ten ktory ja wybralam
          www.familyshop.com.pl/TOWARY/Emmaljunga/Classic_sp.html
          w kolorze "lime" ( garnat i kratka)
          gdzie jest siatka w budce?
          nic o niej nie wspominaja....
        • goonia Re: Do Aniutka 23.02.04, 17:21
          Ja mam taki wozek jak ty wybralas, ale koloru nie moge znalezc. Zreszta jak ja
          szykalam dla siebie to tez go w internecie nie bylo. Moze to model z 2002? Moj
          jest zgnilo zielony ( lub oliwkowy) w dwoch tonacjach i tworzy to jakby kratke.
          Nie mam gondoli tylko siedzisko i dotego dodatkowo nosidlo/spiwor/torba nie
          wiem jak to sie prawidlowo nazywa. Doskonale na zime, ale dla ciebie to chyba
          nie byloby potrzebne. Jak otworzysz strone ktora mi podalas to na dole jest
          pokazana moskitiera - jest wszyta pod spodem w budce i zapieta na suwak w
          takiej kieszonce. Obok jest pokazany pokrowiec przeciwdeszczowy - to jest
          ortalionowe. Ja uzywam zwyklej foliowej bo jak zacina to woda leci dziecku na
          buzie. Dokupilam tez parasolke na lato. Nie jest zbyt ladna (kolor) no ale
          pasuje do wozka wiec niech sobie bedzie. Na zdjeciu gdzie pokazuja odblaski
          jest wozek o kolorze zblizonym do mojego, ale niezbyt dobrze go widac - i jest
          gladki a moj nie. Ale i tak jestem zachwycona. Nie umiem jeszcze ustawiac
          amortyzacji ale mam nadzieje, ze wkrotce zrozumiem o co chodzi.
          Czy mozna gdzies zobaczyc spacerowke Maclarena, ktora kupilas dla swojego
          malenstwa?
          Ja wlasnie szukam lekkiej skladanej spacerowki, ale z rozkladanym oparciem.
          Wybieram sie do POlski w lecie i bedzie mi potrzeby maly wozek.
          Pozdrawiam
          Goonia
          • aniutek Goonia ::)) dzieki :) 23.02.04, 22:45
            bardzo dziekuje za ten wyczerpujacy opis, teraz mam tylko chwile ale z wieczora poogladam dokladnie.
            www.maclarenbaby.com/US/pages/globalbuggy.html
            tutaj jest ta parasolka maclarena, nazywa sie to Globbal Buggy fajne, lekkie skalda sie jak nozyczki
            hehehhe malutkie naprawde, tutaj w NYC wiekszosc dzieci jezdzi tymi wozkami wiec mysle sobie ,ze sa
            dobre. na stronie maclarena jest raczej kiepskie zdjecie, ale moze sprobuj tu
            www.store.yahoo.com/albee-baby/strolfrommac.html czy tez wpisz w wyszukiwarke jego nazwe
            i powinnas znalesc wiecej zdjec ( rozlozony, plasko, z siaodelkiem etc) ja mam model z tego roku, ma
            troszke wieksze kola, inne kolory.
            Nie wiem w jakim jestes kraju... ale z pewnoscia dostaniesz go via internet.
            pozdrawiam :smile) i jeszcze raz dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka