Dodaj do ulubionych

domek ogrodowy

23.03.10, 16:57
Musze kupić mojej fance domków wszelakich domek ogrodowy. Podobają mi się te:
allegro.pl/item968773680_nowy_smoby_berchet_domek_floralie_310040_bonus.html
allegro.pl/item957662915_domek_interaktywny_little_tikes_440c.html
Który będzie fajniejszy? A może jakiś inny macie i polecacie. Chciałabym żeby
posłużył córeczce jak najdłużej. Młoda ma 17 m-cy.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: domek ogrodowy 23.03.10, 17:18
      Mam Little tikes, tylko inny model. jest OK, ale jakbym sie teraz
      decydowała, to chyba jednak kupiłabym drewniany.
      • majatusia Re: domek ogrodowy 23.03.10, 20:13
        Zauważ ze ten SMOBY w największej cześci jest bardzo niski - 110 cm wysokości - na krótko starczy. Moje dzieci by też narzekały że nie można sie w nim zamknąć. Nie wiem na czym rzecz polega ale wszytkie dzieci jakie do nas przychodzą to kochają zamykać sie w domku - zamykając drzwi i okiennice - taki mały prywatny świat?
        Czy domek będzie stał w ogrodzie? Jeśli tak to zastanawiam się jak długo ten domek Little Tikes będzie interaktywny? Czy w naszym mokrym klimacie te obwody elektryczne w tej wilgoci dadzą sobie radę?
        Ja bym szukała przede wszytkim wysokiego domku i bez muzyczek.
    • joagraba Re: domek ogrodowy 23.03.10, 17:36
      Najfajniejsze jakie widziałam (z plastikowych) to amerykańskie Step2, tylko dość drogie są.
      https://www.krainadzieci.pl/_var/gfx/e5fab2db5cdfcb20ea7831df1acffaec.jpg
      • madzikka82 Re: domek ogrodowy 04.05.10, 22:37
        Dziewczyny, napiszcie prosze co robicie z tymi domkami zima? Ogrodek mam duzy no
        ale nie mam miejsca zeby gdzies ten domek w calosci do piwnicy upchnac... Mozna
        go rozebrac, zlozyc zeby gdzies schowac czy zostawiacie na dworze niezaleznie od
        pory roku? Od tego wlasciwie zalezy decyzja o kupnie domku... dzieki
        • kanna Re: domek ogrodowy 04.05.10, 23:06
          Moje zostawiałam - miałam Berchetta dwa modele. Ale mam zadaszony
          taras ze ścianą z boku.
          Rozkręcanie nie bardzo sobie wyobrażam, ale pewno sie da. Mozna tez
          kupic folie na meble ogrodowe i go okryć.
          • sylwina76 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 08:53
            Ja mam little tikes - domek miejski
            www.allegro.pl/item1010320922_little_tikes_444c_444d_domek_miejski_lodz.html.
            Kupiłam go ze względu na obręcz do koszykówki i bramkę do piłki nożnej, ale
            dzieci i tak z tych opcji nie korzystają smile. Domek mamy dwa lata, podobnie jak
            inne ogrodowe zabawki i uważam, ze little tikes to solidna firma. W ogrodzie
            trzymamy od kwietnia do listopada - nic się z nimi nie dzieje - nie pękają, nie
            blakną. Ja mam na szczęście dużo miejsca na przechowywanie, także domek,
            zjeżdżalnie, huśtawki itp chowamy bez składania, ale myślę, że nic by się nie
            stało, gdyby na zimę zostały na zewnątrz. Gdybym miała kupować jeszcze raz -
            kupiłabym to samo lub firmy Smoby - koleżanka ma dla swojej trójki i uważam że
            jakość ich zabawek jest bardzo podobna.
        • koza_w_rajtuzach Re: domek ogrodowy 05.05.10, 09:24
          > Dziewczyny, napiszcie prosze co robicie z tymi domkami zima?

Nasz domek cały rok na dworze jest, również zimą. Nic z nim się nie dzieje. U
          nas większym problemem od deszczu czy śniegu jest wiar. Nieraz domek latał po
          całym podwórku jak mocniej wiało. No ale jakoś jeszcze się trzyma wink.
          • anyx27 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 10:14
            A ja wolę solidniejsze domki drewniane smile
        • agni71 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 14:44
          madzikka82 napisała:

> Dziewczyny, napiszcie prosze co robicie z tymi domkami zima?

Nasz domek rozbieramy na części i chowamy w szopie albo na strychu.
    • katija1 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 11:51
      my w zeszłym roku kupilismy córce taki
      allegro.pl/item1025634033_nowosc_willa_kolorowa_z_dobudowka_plus_gratis.html
      tylko w innej kolorystyce.

córka i inne odwiedzające nas dzieci uwielbiają!
    • tanika01 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 13:37
      u kuzynki swietnie spisuje sie domek drewniany kupiony w castoramie jako szopa
      na narzędzie. kuzyn dorobił tylko w środku stoliki i jest świetny, no i duzy
    • starzynka70 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 14:32
      My kupiliśmy taki z tegorocznej kolekcji i jest super dla prawie 2 latka, a i 7 letnia siostra mieści się i wspaniale bawi. Najlepsze jest to, że posiada stolik i 2 stołki, no i mini kuchenkę. Polecam.
      allegro.pl/item1013265475_little_tikes_domek_z_patio_nowosc_170621_najtaniej.html
    • aribeth1 Re: domek ogrodowy 05.05.10, 16:30
      My mamy ten z pierwszego linku, Floralie. Całą zimę stał na tarasie, pod
      zadaszeniem - potem wystarczyło potraktować go wodą z węża ogrodowego i jest jak
      nowy. Młody go uwielbiasmileStarczy jeszcze na pewno na parę lat, teraz młody ma 2
      lata i 3 miechy.
      • madzikka82 Re: domek ogrodowy 07.05.10, 21:33
        dzieki za odpowiedzi wink Zdecydowalismy z mezem ze kupimy jednak domek, najwyzej
        przezimuje w ogrodku. Tylko teraz mamy nowy problem - nie wiemy jaki model kupic
        a ze domkow nie mozna zobaczyc na zywo to zakup bedzie troche w ciemno i dlatego
        wlasnie tak ciezko sie zdecydowac...
        Pisalyscie wyzej o domkach, ktore maja Wasze dzieciaki ale nikt nie wspomnial o
        tych z moich linkow. Ma ktos z Was ktorys z tych domkow albo moze widzialyscie
        je chociaz na zywo?
        www.allegro.pl/item1022866451_little_tikes_domek_letni_altanka_490a_w_wa.html#gallery
        www.allegro.pl/item1014048023_little_tikes_domek_wiejski_440r_440s_4797_bonus.html#gallery
        pacynka a ty sie juz zdecydowalas na jakis domek?
        • ola25 Re: domek ogrodowy 07.05.10, 22:39
          Najlepszy jaki widziałąm na żywo :

rapidshare.com/files/209880949/YoudaFarmer_Upload_by_DjSiny.rar
          Moja córeczka będąc u 9-cio latki na urodzinach bawiła się w nim,
          reszta koleżanek 8-9 letnich też, największa atrakcja to pięterko,
          stały tam 3 różne domki, ale tylko ten cieszył się powodzenem,
          chociaż twoja malutka jest malutka, to może wystarczy wam mniejszy,
          niemniej ten posłużyłby najdłużej , tylko cena....

Madzia
          Maciuś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka