Dodaj do ulubionych

buty startowe Aurelka, macie doświadczenie?

29.03.10, 14:50
moja Malutka ma 10 miesięcy, zaczyna pomału chodzić za rączki, wiem że
najlepiej na boso, ale na dwórek by się coś przydało czy macie może
doświadczenie z bucikami aurelka aurelka.pl/startowe.html , są
oznaczone znakiem "zdrowa stopa"
Obserwuj wątek
    • easy_martolina84 Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 29.03.10, 15:37
      Nie mam doswiadczenia,ale weszlam na ta strone i rozwalily mnie buty
      "caloroczne".Na czym ta ich calorocznosc polega,bo ja sobie srednio wyobrazam
      dziecko w sandałach na sniegu uncertain
      • marta-zs Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 29.03.10, 15:41
        Te startowe i całoroczne to są butki domowe(zdrowotne
        profilaktyczne). Ja jednak po domu wole na boso, lub w skarpetkach.
        Ale zaleceniem ortopedy jest aby takowe nosila po domu, wiec pare
        godzin sobie w takich myka.
        Na dwór to polecam jakieś buciki typu sportowe-adidiaski.
        • easy_martolina84 Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 29.03.10, 16:36
          marta-zs napisała:

> Te startowe i całoroczne to są butki domowe(zdrowotne
          > profilaktyczne).

aaaa..no prosze jaki czlowiek glupi.W sumie nawet nie pomyslalam,ze dziecko moze
          w butach po domu chodzic uncertain
    • b.bujak Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 29.03.10, 16:19
      mi się wydaje, ze Aurelki kupuje sie raczej z zalecenia ortopedy a nie tak sobie...
      skad wiesz, np. jaki wybrac obcas ??
      • agg3 Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 29.03.10, 19:04
        nie chce sie tu produkowac, bo znowu bedzie, ze sie wymadrzam wink

wystarczy w google wrzucic, aby poczytac czym sie roznia.
        jesli stopy nie leczysz to nie wkladaj wkladki.
        do 3 r.z. stopa ma czas sama sie ksztaltowac, po tym czasie ewentualnie mozna
        mowic o wadach i je leczyc.
        obuwie o tyle fajne, ze usztywnione gdzie trzeba i stopa ma prawidlowe ulozenie.
        • b.bujak Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 30.03.10, 14:17
          agg3 napisała:
          > wystarczy w google wrzucic, aby poczytac czym sie roznia.

w google mozna tez wyszukac lekarstwa na zapalenie oskrzeli a jednak idziemy do
          lekarza po diagnoze...

skąd wiesz, którą opcję wybrać dla swojego dziecka ??

-
          Basia
          Marek
          Karol
        • souljaboy Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 13.06.10, 23:04
          Witam,
          ostatnio kupowałem startowe buciki marki AURELKA dla synka - na stoisku w M1 Marki. Przy okazji skorzystaliśmy z bezpłatnych badań i konsultacji lekarskich. Na miejscu wszystko Ci wyjaśnią. Obsługę i badania oceniam na wysokim poziomie, a na ich stronie jest sporo ciekawych rzeczy na temat rozwoju stóp www.happy-feet.pl My wybraliśmy model z rzepami ale były też na sznurówki, stópki syna są ok i wkładek nie wklejałem.
    • ania_torun_83 Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 30.03.10, 13:14
      to polecieć mi jakieś sensowne pierwsze buciki, bo wbrew pozorom to bardzo ważny
      wybór, przecież złe pierwsze buty mogą nieść konsekwencje na całe życie,
      koślawe, krzywe nóżki, a ich leczenie to potem mozolna praca... właśnie znak
      "zdrowa stopa" odzwierciedla dobre sprawdzone buty, ale niewiele butów znalazłam
      nim odznaczonym, w ogóle niektóre buty dla niemowląt są wykonane z takich
      materiałów że pożal się... albo wkładane... przecież but najlepiej wiązany albo
      na 3 rzepy, dokładnie utrzymujący nóżkę, z sztywną piętką, wysoki do kostki...
      jeśli macie doświadczenie z innymi dobrymi bucikami proszę polećcie
      mi!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ch.robaczek Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 30.03.10, 21:39
        Własnie te buciki (Aurelki) zostały mi polecone przez znajomych. Ich
        dzieciaki chodza tylko w tych butkach i wszystkie stopki zdrowe i
        zadowolone. Mysle ze to beda dobre buty, a napewno lepsze niz jakies
        no name. Rozwazam również Bartki. Zobaczymy w co zmiesci noge moje
        dziecko smile
      • karolka2401 Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 13.06.10, 23:24
        Też ostatnio stałam przed tym problemem co Ty.
        Ja wybrałam Bartki też mają oznaczenie "zdrowa stopa". Buciki z palcami, na dwa rzepy, sztywna piętka całe ze skóry. Juniorowi się podobają i myslę że wygodnesmile
        Wybierając buciki kierowałam się tym zeby dały się wyginac,dobrze trzymały piętkę i śródstopie i żeby były skórzane.
      • niebioska Re: buty startowe Aurelka, macie doświadczenie? 13.06.10, 23:40
        ania_torun_83 napisała:
        >polecieć mi jakieś sensowne pierwsze buciki, bo wbrew pozorom to bardzo >ważny
        wybór, przecież złe pierwsze buty mogą nieść konsekwencje na całe >życie,
        koślawe, krzywe nóżki, a ich leczenie to potem mozolna praca...

ja polecam wizytę u fizjoterapeuty już teraz(a choćby i na forum "opieka i
        pielęgnacja") - każdy powie ci, że nie powinno się prowadzać dziecka za rączki.
    • joshima Błąd 14.06.10, 09:17
      ania_torun_83 napisała:

> moja Malutka ma 10 miesięcy, zaczyna pomału chodzić za rączki,
      Prowadzając ją za rączki robisz poważny błąd. Daj jej spokój i nie pakuj ją w
      buty póki sama nie zacznie chodzić przy meblach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka