sloooneczko 28.04.10, 13:12 warto kupic dla dziewczynki ( 2latka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daga_j Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 13:27 Ja wierzę, że warto. Co prawda my dopiero wczoraj kupiliśmy (doszedł) taki rower dla synka, który ma 2,5 lat. I pierwsza lekcja nie wyszła pomyślnie, szybko się zniechęcił, bo ledwie sięga nóżkami do ziemi. Ale jak znajdziesz model, żeby dziecko swobodnie dosięgało podłoża to może już 2 latka polubi. Dziś w DDtvn Zawitkowski polecał rowerki biegowe jako nauka dla najmłodszych! Odpowiedz Link Zgłoś
migral28 Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 13:52 Ja polecam, my kupiliśmy naszemu synkowi na 2 latka - skończył w kwietniu. Bardzo dobrze sobie radzi złapał już równowagę bo tak dreptał z rowerkiem między nogami, a teraz już jeździ. Siodełko mamy najniżej jak się da i spokojnie sobie radzi sam! A jak frajda dla niego. Super polecam! www.allegro.pl/item1018258317_jezdzik_rowerek_biegowy_certyfikaty_niemiecki.html www.allegro.pl/item1018258317_jezdzik_rowerek_biegowy_certyfikaty_niemiecki.html Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 16:10 migral, a spory ten Wasz synek?wlasnie sie troche martwie czy dosiegnie nozkami ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 16:49 ja uwazam, ze warto. nasze 2-latki (chlopcy) prawie od poczatku dobrze sobie radzily. ponoc pomaga to wyczuc rownowage do prawdziwego, 2-kolowego roweru. a i frajda dla dzieciaka jest duza, bo calkiem szybko mozna na tym smigac, a w miare bezpieczne jest. tylko o kasku pamietaj Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 17:43 warto. Moja ma taki Uzywany, superlekki, waży mniej niż 2 kg, ale kupiłam na niemieckim ebayu. Dla lekkich, delikatnych dzieci większość laufradów jest za ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 22:49 My też kupiliśmy synkowi na 2 latka. Synek jest dosyć mały i drobny i kupilismmy najmniejszy z mozliwych. Spokojnie siedzi na siodełku. W pierwszy dzień nie bardzo wiedział co i jak, a teraz idzie mu coraz lepiej. My kupilismy na "aktywnym smyku" rowerek PUKY, tam masz instrukcję jak dopasować rozmiar. Trzeba najpierw zmierzyć dziecku nóżki w bucikach i bez pampersa, od ziemi do kroku i wtedy dobrać odpowiedni rozmiar. U nas sprawdził sie ten najmniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: laufrad dla 2 latki 28.04.10, 23:13 Tak! Mój syn dostał mając 21 miesięcy i od razu umiał jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysiek.12 Re: laufrad dla 2 latki 29.04.10, 04:51 my mamy PUK-a LR M, jest rewelacyjny!!!!!!!przyszedl wczoraj i mala jest nim zachwycona.wedlug producenta najnizsza wysokosc siodelka to 29cm, zalecany dla dzieci od 85cm wzrostu. nasza mala ma 82cm ale tez dosc dobrze siega na nim do ziemi.to chyba jest najmniejsz laufrad jaki mozna znalezc. jak bedziesz kupowac wysylkowo to pytaj wlasnie o wysokosc siodelka i wage laufrada bo wiadomo ze jak bedzie wazyl ok.5kg to bedzie lipa! a...i niema jeszcze 2 lat od razu zalapala o co w tym biega. swietna sprawa wiec nieczekaj tylko kupuj!!! wszystkie 3-kolowce nawet niewiadomo jak wypasione kryja sie do tego! Odpowiedz Link Zgłoś