Dodaj do ulubionych

KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:(

02.03.04, 09:55
Właśnie przyszła z tej poradni psychologicznej. Próbuję nosić małą, ale mam
wrażenie, że jej nie jest wygodnie..sad Głowa albo za bardzo przycisnięta do
brody albo zwisa do tyłu. Poza tym kiedy chusta jest założona zgodnie z
insrukcją, z przodu na dziecko jest bardzo mało miejsca.
Czy to kwestia przyzwyczajenia? Czy coś robię źle ? pomocy
Obserwuj wątek
    • agablues Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 02.03.04, 14:35
      dzieki za odzew.
      ja wiem, ze temat chusty był wałkowany, ale raczej wszystkie mamy wychwalają.
      m.in z tego powodu zamówiłam. A tu chyba klapa, wiec chciałam zapytać czy tylko
      ja mam problemy i jestem średnio zadowolona. Myslałam , ze jezeli jakis produkt
      jest tutaj zachwalany to jest sprawdzony...
      • mama_majki Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 02.03.04, 14:50
        No wiec ja uzywam chusty od prawie poczatku, ale faktycznie wydawalo mi sie
        ciagle, ze Mai jest w niej niewygodnie i tak czesto to zaczelam ja nosci
        dopiero jak skonczyla 5 miesiecy. Ale teraz wiem, ze taka pozycja z brodka
        docisnieta do kaltki piersiowej nie jest dla dziecka niewygodna. Sprobuj ak
        ponosic dzidzie pare minut. Jak nie placze znaczy wszystko jest OK. A jak
        placze, to widocznie chusty nie polubi narazie. Nie kazde dziecko musi. Moze
        wtedy polubi jak zaczniesz ja nosci na biodrze w wieku ok. 1/2 roku?

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (7 miesięcy)
        • agablues Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 02.03.04, 15:09
          Dziękuję
          • szwedowska Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 02.03.04, 18:58
            U mnie jest tak samo!!! Kuoilam chuste jak Hania miala 2 tygodnie i do dzisiaj
            (ma 2,5mca) uxzylam z sukcesem tylko raz... Hani sie nie podoba w niej. Ale
            niedlugo sprobuje znowu bo juz dobrze trzyma glowke. Poza tym czytalam, ze
            polroczne bobasy uwielbiaja byc noszone w chuscie wiec jeszcze nie wszystko
            stracone. Po prostu niektore dzieci lubia a inne nie.
            • martael Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 03.03.04, 08:21
              Cześć,
              A ja dodam na pocieszenie, że mam to samo z nosidełkiem. Po pięciu minutach
              synek zaczyna się kręcić i protestować. Też myślę, że mu niewygodnie. Ma teraz
              pół roku, a nosidełko dalej w kącie leży.
              --
              Pozdrawiam,
              Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
              • agablues Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 03.03.04, 08:41
                Jeżeli z chusta będzie nie tak, będzie wielka szkoda. Za te 90 zł mogłam coś
                kupić malutkiej sad Nie wiem czy będę mogła ją oddać. Tylko przykro mi, że żadna
                mama wcześniej nie pisała, że jednak mogą być kłopoty albo ,że chusta sprawdza
                się u starszych niemowląt.Widziałam tylko zachwyty. Moja mała jest chora i nie
                wiem czy będzie odpowiednio trzymała główkę...
                • tygisek Re: do agablues 03.03.04, 10:19
                  moze nie wszystko stracone....czytam czytam i mi tez przykro ze Ci przykro....ja
                  co prawda nie mam chusty ale nosidelko i moja mala tez na poczatku wcale
                  zachwycona nie byla, byl ryk w nieboglosy, nawet 5 minut nie wysiedziala, ale
                  jakos sobie tlumaczylam ze to dla niej taksamo nowosc jak i dla mnie, codzien o
                  minute dluzej a jak sie niecierpliwila natychmiast ja wysadzalam...dzis sie
                  cieszy ze bedzie lazic tam gdzie i ja...
                  poprobuj Malutka przyzwyczaic, jak sie nie uda, to mozesz sprobowac ja sprzedac?
                  Glowa do gory! moze jak ty bedziesz z entuzjazmem podchodzic do sprawy to i
                  Malutkiej sie udzieli? Kto wie, dzieci sa niesamowitesmile

pozdrawiam Ciebie i Malutka
                  tygisek
      • martucha1 Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 03.03.04, 17:40
        Hej Aga!
        Ja też kupiłam chustę i klęłam na czym świat stoi bo wydawało mi się, że z nią
        coś nie tak. Kilka razy próbowałam tam włożyć córeczkę ale wydawało mi się, że
        jest źle skonstruowana a poza tym mała nie wyglądała na najszczęśliwszą i
        odłożyłam chustę na kilka tygodni.
        Ponieważ córeczka domamga się non stop noszenia zdesperowana po nieudanych
        próbach uspokojenia małej i przy bolącym kręgosłupie włożyłam ją przedwczoraj
        do chusty i zaczęłam z nią chodzić lekko bujając ją od spodu. Mała chwilę się
        powierciła a potem słodko usnęła.
        W tej chwili traktuję chustę jako oststnią deskę ratunku - odpókać na razie
        działa bez zarzutu ale stosuję ją niezbyt często. Zamierzam wziąć ją za 2
        tygodnie na wizytę do ortopedy i zapytać o ewentualny wpływ na kręgosłup
        (myślę, że Twoje obawy również tego dotyczą).
        Po wizycie dam znać co powiedział
        pozdrawiam
        Marta
    • agablues Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 03.03.04, 17:45
      Teraz na serio dziekuje za odzew. pocieszyłyscie mnie, moze nie wszystko
      stracone - tzn te 90 złsmile
      był u mnie dzisiaj rehabilitant i powiedział, ze chusta jest ok i bezpieczna.
      poradził również nosić małą ze tak powiem - okrakiem - ma 3,5 m-ca - mała, nie
      rehabilitant. z nadzieja patrze w przyszłosc, może jednak nie dostane garba...
      • malwes Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 04.03.04, 19:41
        Aga - napisałam do Ciebie na priv
        Gosia
        • agablues Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 04.03.04, 19:54
          Gosia, kiedy?
          jeszcze nic nie ma, sprawdzałam
    • ainer1 Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 06.03.04, 21:04
      hej!

ja w nawiazaniu do watku i nie tworzac nowego (bo byl taki post-apel) szukam
      chusty(widzialam jak wyglada, mam mail od porducenta i wiem gdzie kupic) lub
      nosidelka do noszenia od samego poczatku.
      Nosidelko to w zasadzie msylalam ze jest tylko Chicco Go Plus ale doczytalam
      sie ze jest tez jakies frimy Deltim, moz etansze nieco?
      Ktos je stosowal? zalezy mi na noszeniu w POZIOMEJ POZYCJI.

Renia
      • malwes Re: KUPIŁAM CHUSTĘ I COŚ NIE TAK..:( 06.03.04, 22:12
        Reniu,

Nosidło z pozycją poziomą na pewno ma Inglesina. Link poniżej:
        www.inglesina.pl/cgi-bin/katalog.cgi?act=30&rodz=34
        Deltim robi nosidełka ale to jest coś innego niż myślisz - robią tylko torby do
        noszenia maluszków. Zobacz sama:
        www.deltim.com.pl/nosidelko.htm
        Pozdrawiam,
        Gosia

PS. Też słyszałam, że nosideł nie polecają ortopedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka