Dodaj do ulubionych

peg perego

05.03.04, 13:12
mam pyatnie mam wózek PP Converse i zastanawiam sie nad tym jaka parasolka do
wózka będzie pasować ... bo przecież zwykła chyba nie, bo nie bedzie gdzie
przykrecić !! a może się mylę.. proszę może ktoś ma taki wózek i mi pomoże smile)
Grazyna
Obserwuj wątek
    • martael Re: peg perego 05.03.04, 21:54
      Hej,
      Ja mam dokładnie taki wózek, ale też nie mam pojęcia jak to by było z tą
      parasolką. Wydawało mi się, że każda parasolka ma taki specjalny zaczep za
      pomocą którego da się ją zamocować w każym wózku, ale widocznie się myliłam. W
      sumie to ja się nastawiłam raczej antyparasolkowo, bo podobno trudno to
      ustrojstwo tak ustawić, żeby spełniało to jakiekolwiek funkcje przeciwsłoneczne.
      Ale może są jakieś parasolki pasujące do tego wózka, hm, w sumie niedługo lato
      (hurra).
      --
      Pozdrawiam,
      Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
      • selin77 Re: peg perego 06.03.04, 14:09
        hej, a powiedz jak jestes z tego wózka zadowolona??
        My narazie jeździmy w gondoli i dopiero jak się troszke ociepli przeniesiemy się
        do PP smile))
        Grazyna
        • martael Re: peg perego 06.03.04, 17:24
          Cześć,
          Jestem zadowolona średnio. Był to nasz pierwszy wózek dla synka (urodził się we
          wrześniu i było dość ciepło), pojeździliśmy nim trochę i stwierdziłam, że na
          zimę dla takiego maluszka to ten wózek się nie nadaje. Przesiedliśmy się do
          najzwyklejszej polskiej gondoli, która cudnie buja i do tej pory jeździmy PP
          tylko po domu smile jak trzeba. W sumie fajny jest ten Converse: ładny, zwrotny,
          dość lekki, z dużym koszem na zakupy i regulowaną wysoko rączką (co dla nas
          ważne, bo oboje z mężem jesteśmy wysocy), ale jak dla mnie to nie był zbyt
          trafiony zakup. Kupiłam go ze względu na niską wagę (noszenie po schodach) wśród
          wózków przystosowanych dla noworodków. No i według mnie z tym przystosowaniem
          dla noworodków (a już na pewno jesienno-zimowych) to lekka przesada. Teraz synek
          ma 6(prawie 7) miesięcy i chętnie bym się przesiadła z powrotem do tego
          Conversa, ale ciągle jest moim zdaniem trochę za zimno. Poza tym mojemu dziecku
          się nie spieszy do PP. Nie uznaje jazdy z uniesionym oparciem (podpórką w
          gondoli), sam jeszcze nie siedzi i nie zapowiada się, że lada moment zacznie, no
          i bardzo lubi jeździć na płasko (ewenement). Uniesiony denerwuje się i płacze.
          Położony - z miejsca zasypia.
          No więc podobnie jak Ty jestem zasadzie ciekawa jak to będzie z Conversem. Jak
          na razie dla mnie największym minusem tego wózka (i innych PP) jest to, że
          (jedyny! o zgrozo) serwis naprawczy PP jest tylko w Poznaniu. Przedstawiciel i
          serwisant PP (firma którą tu niestety kiedyś na forum nieopatrznie pochwaliłam)
          jest dla mnie zupełnie nie_do_dogadania_się. Oby nam się w tych wózkach nic nie
          popsuło, bo reklamowanie czegokolwiek u nich to kaplica.

--
          Pozdrawiam,
          Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
    • selin77 nadal nie wiem jaka parasolka?? 11.03.04, 21:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka