Dodaj do ulubionych

wyprawka na lipiec

11.03.04, 15:51
Witajcie
Proszę o rady co kupić a czego nie dla dzidziusia, który ma urodzić się w
lipcu. Chciałabym powoli wszystko szykować, ale nie chcę też wywalać bez
sensu kasy. Na razie mam ochotę na kupowanie, a jak już będę "szeroka" to
wątpię czy będzie mi się chciało.
pozdr
Ewa i mały ktoś w brzuszku
Obserwuj wątek
    • edytek1 Re: wyprawka na lipiec 12.03.04, 09:24
      Możesz sobie darować kupno grubego kocyka i kombinezoniku... Na lato wystarczą
      dwa cienkie pajacyki, kilka par body, część na krótki rękawek część na długi,
      śpioszki( lepsze nawet półśpioszki takie niby spodenki do pasa po co dziecku
      grzać niepotrzebnie plecki)pieluszka francelowa do przykrycia w razie lekkiego
      witrzyku lub cieniutki kocyk... Cienkie czapeczki, jeden cienki sweterek i
      skarpetki jak bedzie bardzo ciepło to body i skarpetki wystarczą nawet
      maluszkowi... Jedno ważne wszystko w najwyższej jakości żadnych sztucznych
      domieszek 100% bawełny inaczej wychodujesz maluszkowi super potówki. Na zakupy
      może być jeszcze za wcześnie wszędzie kolekcje wiosenne. Poczekaj na wyprzedaże
      masz jeszcze dużo czasu...
    • g273 Re: wyprawka na lipiec 12.03.04, 11:52
      Hej , ędytek ma w zupełności rację. Moja Julcia urodziła się 02.07.03 i
      przerobiłam to na własnej skórze. Głównie to brakowało mi body z krótkim
      rekawkiem, bo do głowy mi nie przyszło aby kupić więcej niż 1 sztukę -przecież
      dzidziuś taki malutki i się wyziębi, he,he. Kup sobie po 2 sztuki na 56 i 62 z
      długim i krótkim, z 2-3 pary cienkich bawełnianych skarpetek bez ściągacza,
      cienkie -jak znajdziesz to batystowe lub bawełniane czapeczki, i z 2 pajacyki
      (nie welurkowe -bo przepocą i będą potówy!!!)A także z 2 komplety śpiochów z
      kaftanikiem. Body koniecznie rozpinane na całości wzdłuż albo tzw. kimonka ( ja
      miałam firmy Classic i Pinokio)Nie kupuj jeszcze kołder i poduszek -to dopiero
      przyda się pod koniec pażdziernika -listopada. Na spacerki do wózka kupiłam
      sobie taki vcienki śpiworek i miałam jeszcze kocyk (ale nie ten gruby kolorowy
      tylko z polarku cieniutki!!!) jakby był chłodny wieczór, w upały starczyła
      flanelowa pieluszka. Do wózka dokup koniecznie parasolkę od słońca -ja nie
      kupiłam i potem w lecie nie było w sklepach.Z takich niestandardowych rzeczy na
      lato to chyba wszystko. Na noc kup sobie pajacyki bawełniane jako piżamki -2
      szt. wystarczą.
      Oj zazdroszczę Ci tego etapu w życiu -mnie już brakuje tego okresu, a Juleńka
      jest już taaaaka duża...
      PoZdrawiam serdecznie
      Asia z 8 miesięczną Juleczką
    • marysia251 Re: wyprawka na lipiec 12.03.04, 13:27
      Witajcie przyszłe mamy
      ja mam termin na 20 lipca i zastanawiam się od dłuższego czasu, jakie rzeczy
      przygotować na lato, kupiłam kilka bawełnianych body - z krótkim i długim
      rękawkiem, jakiś pajacyk i spiochy, ale właśnie nie wiem, co z wychodzeniem na
      dwór i pod czym w lecie ma dzidzia spać. Wiem, że jest zasada, że dziecku o
      jedną warstwę więcej niz mamie, to np w upal ja jedna blużka a malutka np. body
      i do tego pajacyk z długim rękawkiem? W tym temacie jestem wybitnie
      niedouczona, nie chcę tez nakupić zbyt dużo bo zaraz wyrośnie.
      Dlatego podpowiadajcie mamy juz doświadczone, super wątek.
      pozdrawiam
      Marysia i 21-tygodniowa dzidzia
      • edytek1 Re: wyprawka na lipiec 12.03.04, 16:40
        Parasolka rzecz konieczna! Pajacyk na body w upał to potówki na 100% samo body
        i skarpetydo kolan to w zupełności wystarczy. Na chłodniejsze dni pajacyk na
        body wystrczy. Poczekajcie na pocżatk sezonu pojawią się w skelpech takie
        kompleciki jak miałam dla małej body z bluzeczka na krótki rękawek i nogawkami
        do kolanek. Super sprawa. Mimo tego, zę wydaję ciuchy po małej to te komplety
        zostawiłam dla potomności. Zakłada się je na gołe ciałko maluch może fikać
        nogami do woli. No i nie bójcie się wyziębienia. Latem to prawie niemożliwe. A
        o krem z filtrem zapytacie pediatrę. A i jeszcze woda niegazowana dla WAs. Dużo
        ja wypijałam 5 litrów dziennie... wiec pognajcie chłopa po duże zakupy i
        pieluszki koniecznie dobrej jakości nie ceratowe ( z tańszych polecam bellę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka