marlesek 31.07.10, 22:29 dziewczyny co sądzicie o monitorze oddechu? zamierzacie go nabyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
judyta227 Re: monitor oddechy 01.08.10, 09:35 Raz przeszło mi to przez myśl, ale szybko zrezygnowałam z tego pomysłu bo nie ma to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: monitor oddechy 01.08.10, 10:47 mam, używam od 10 miesięcy i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: monitor oddechy 01.08.10, 11:28 kupiłam 10 tyg po przyjściu na świat synka, bo koleżanka wpędziła mnie w koszmarny stres o śmierci łóżeczkowej. sama rodziła tydzień po mnie. różnica polegała na tym, że jej synek spał na plecach, a mój na boku, albo na brzuchu. teraz mam termin na styczeń i zamierzam sobie sprawić nowy monitor. nie sprawdzałam tego jeszcze, ale znajomi mówili, że cyfrowe mają lepszy sygnał (dla funkcji niania) niż te starsze radiowe. mój poprzedni trochę trzeszczał. był to monitor + niania + termometr + światełko nocne. nie namawiam Cię na zakup, dzielę się tylko moimi odczuciami. pamiętam, że pierwszej nocy po zakupie monitora wreszcie spałam spokojnie i przestałam wybudzać dziecko, nie będąc pewna, czy wciąż oddycha. tym razem wolę zapewnić sobie spokój od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakt86 Re: monitor oddechy 01.08.10, 18:46 ja mam taki monitorek zapinany na pieluszke ale musialam go kupic bo mala miala bezdechy wczesniacze. Odpowiedz Link Zgłoś
zama-zama Re: monitor oddechy 01.08.10, 19:51 nastraszyli mnie w szpitalu więc kupilismy angelcare niestety nasze dziecko nie chciało spać w łóżeczku i w rezultacie z niego w ogóle nie korzystamy- nawet jak juz teraz śpi sama (3 nies.)nie włączam, bo wiem, że wszystko ok generalnie uważam to za najmniej przemyślany zakup związany z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: monitor oddechy 01.08.10, 19:56 O ile nie ma wskazań medycznych nie widze powodu do psychozy strachu i nakręcanai się. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: monitor oddechy 01.08.10, 21:08 Monitor odechu to rewelacyjna rzecz , spokojny sen rodziców i dziecka, naprawde warto, my mielismy go od 3 miesiaca życia naszej corki bo wylądowalismy w szpitalu i kazali nam go kupić i żałowałam że sama na to nie wpadlam i że go nie kupilam wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
angell_ak Re: monitor oddechy 01.08.10, 21:15 a ja jestem na nie. powiedzmy ze zdaję się na niego, a on któregoś razu zawodzi, a ja śpię spokojnie.... bo wiem ze zapika ... eeeeeeeeeee tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: monitor oddechy 02.08.10, 11:15 mam dwoje dzieci. Nie miałam monitora- dzieci zdrowe. zawsze układałam albo na pleckach albo na boku. U mnie kompletnie nie sprawdziłby sie monitor z 2 dzieckiem.. w ogole nie chciał spac w łózeczku i nie spał..i nie śpi do dzis.. Zapytaj sie lepiej lekarza po porodzie czy w twoim wypadku nalezy kupic.. bo to duzy wydatek.. ps. moja kolezanka miałą..i byla mocno nie zadowolona 3 razy fałszywy alarm.. boze co ona przezyła.. a wszytsko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: monitor oddechy 02.08.10, 14:14 monitory to dość zawodne urządzenia, łatwo je oszukać. często włączają się bez powodu a ulga po zakupie pozorna, jak każde elektroniczne urządzenie może się zepsuć a ty śpisz spokojnie i nie odczuwasz potrzeby samodzielnego sprawdzenie co się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś