07.08.10, 20:54
Mam pytanie , ponieważ nigdy nie kochałam tej firmy miłoscią "bezgraniczną" wink
mam tylko kilka rzeczy od nicj.Kolekcja zimowa dla małych chłopców przedstawia
jednak "perełki" i stąd moje pytanie-jak jest jakość ich kurtek i płaszczyków?
I jeszcze jedno, synek ma 18 msc do niskich nie należy, jednak jest szczupły,
teraz w płaszczu na 80 cm rękawy am długi, na 86 się topie...jaki kupić na
jesień?ma ktoś doświadczenie w tej kwestii...?
Obserwuj wątek
    • sonrisa06 Re: Wójcik 08.08.10, 14:35
      A gdzie widziałaś kolekcję zimową? Sprawdzałam na stronie Wójcika i
      jest tylko wiosna - lato 2010. Czekam na kolekcję zimową bo bardzo
      lubię kurtki Wójcika, inne ich ciuszki też. Co do rozmiaru to nie
      pomogę, bo zawsze sama mam problem. Zazwyczaj (nie zawsze) z wójcika
      kupuję rozmir mniejszy niż z innych firm, a i tak czasami jest za
      duże.
      Miałam kombinezon dwuczęściowy dla córci (dwa lata chodziła i jest
      jak nowy momo wielokrotnego prania) i kurteczkę wiosenną. Jakość
      super. Ale z kurteczki z Dominki też jestem bardzo zadowolona.
      • puellae_2007 Re: Wójcik 08.08.10, 15:04
        www.wojcikonline.pl/ proszesmile sa juz poczatki kolekcji...w sklepach
        stacjonarnych jest tez to, co na stronie , z tym ze dana czesc kolekcji jest juz
        w całosci.
        • my_valenciana Re: Wójcik 08.08.10, 17:28
          Ubrania zimowe są super, tylko one są dość obszerne -jako maluch mój
          synek nie mógł się prawie ruszać w kurtce. Ja radziłabym jednak
          przymierzyć. No i rozmiary są dużo większe niż w innych sklepach.
          Spodnie zimowe kupione rok teu będą dobre dopiero na tą zimę.
    • rafakoral2 Re: Wójcik 08.08.10, 20:18
      Jakość ubranek rewelacyjna,a szczególnie kombinezonów,miałyśmy jednoczęsciowy na początku,póżniej dwuczęściowe.Mogę z czystym sumieniem polecić.Dziecko się w nich nie poci bo kombinezon "oddycha".Są nieprzemakalne a przynajmnie my miałyśmy takie modele.Rozmiar rzeczywiście trzeba kupić myśle,że numer mniejszy niż normalny,bo rozmiarówka zawyżona.Po praniu nic się nie dzieje,a później bez problemu można sprzedać,bo cieszą się powodzeniem smile.
    • maaszymka Re: Wójcik 08.08.10, 21:08
      Z Wójcika rzadko coś kupujemy. Jeśli już coś fajnego się trafi to zazwyczaj biorę rozmiar mniejsze.
      Śliczne płaszczyki maja w kolekcji zimowej dla chłopców. Na żywo duuużo ładniejsze niż w katalogu. Niestety tylko do rozmiaru 86 sad
    • puellae_2007 Re: Wójcik 08.08.10, 21:36
      I właśnie ten płaszczyk zakupiliśmywink Dziękuję za wszelkie podpowiedzi, czekam
      jeszcze na kolekcję z turkusem i rudościami, bo jest kilka ciekawych rzeczy,
      szczególnie podoba mi się czapka bez wiązania plus szaliksmile Nie wiecie może
      kiedy powinna się ukazac w sklepach całość kolekcji?
    • puellae_2007 Re: Wójcik 09.08.10, 19:59
      Może ktoś jednak wie jak było w latach ubiegłych?Do kiedy powinna pojawić się
      całość kolekcji?
      • agni71 Re: Wójcik 09.08.10, 20:43
        W sklepach cała kolekcja będzie sie pojawiała stopniowo pewnie do
        końca jesieni. Przy czym rzeczy z kolekcji wprowadzonych wczesniej
        nie są uzupełniane. Co sie sprzeda, to juz raczej nie do kupienia.
        • puellae_2007 Re: Wójcik 09.08.10, 20:58
          Dziękuję za odpowiedź....w takim razie szkoda, mam katalog papierowy -bardzo
          spodobał mi się jeden sweter, sztruksy w rudym kolorze i czapka bez
          wiązania...Tej części kolekcji jednak jeszcze nie ma, a jeśli wprowadzą je
          wrzesień/pażdziernik to dla mnie będzie to już raczej za późno na tego typu zakupy.
          • iwek33 Re: Wójcik- do puellae 09.08.10, 21:06
            Piszesz, że masz już katalog z zimową kolekcją, czy mogłabyś opisać
            w jakiej kolorystyce są zimowe kurtki chłopięce w rozmiarze 128-
            134 i dodatki do nich ? Tak ogólnie...
            • puellae_2007 Re: Wójcik- do iwek33 09.08.10, 21:24
              Iwek,chętnie bym pomogła, ale właśnie zerkam do katalogu i widzę, że nie ma w
              nim kurtek dla chłopców powyżej rozmiaru 122cryingZapewne są w tym drugim,
              młodziezowym katalogu , a tego niestety nie posiadamsad
              • iwek33 Re: Wójcik- do iwek33 09.08.10, 21:27
                Dziękuję za chęcismile Nie wiedziałam, ze teraz są dwa katalogi,
                kiedyś wszystko było w jednymsmile Chyba będę musiała się do sklepu
                Wójcika przejechać, może już będą nowe katalogi
                • puellae_2007 Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 07:20
                  Są na pewno-obejrzysz jednak tylko na miejscu, podobno mają ograniczoną ilość,
                  dostaniesz jak zrobisz zakupy za jakieś 200 złwink Przynajmniej u nas w dwóch
                  sklepach tak mnie poinformowano.
                  • tosieuda Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 08:11
                    mam 10-m synka,
                    obejrzałam te rzeczy na zimę,
                    no moze i fajne, płaszczyk fajny,
                    widziałam je również w sklepie stacjonarnym,
                    wyglądają porządnie, ciepłe,
                    ale te dzieci na zdjęciach wyglądają w tych ciuchach jakby w ogóle
                    nie mogły się ruszyć uncertain
                    • puellae_2007 Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 08:28
                      Dlatego jak mówię- nigdy nie pałałam "miłością" do Wójcika. Synek ma jednak 18
                      msc, w płaszczyku normalnie się poruszasmile i super wygląda, kaszkiet który jest w
                      komplecie już jednak kompletnie się nie sprawdza,po przymierzeniu od razu
                      wiedziałam, że go nie kupimy. Wójcik ma w ogóle dziwne stylizacje, bardzo bogato
                      zdobione. Przede wszystkim dzieci na zdjęciach ubierane są na "cebulkę" żeby
                      pokazać jak najwięcej ciuchów z kolekcji na "modelu", co sprawia, że wyglądają
                      jakby ich ruchy były utrudnione. Uważam, że ubranka tej firmy trzeba dobierać
                      tak żeby łączyć je w swoje własne kompozycje, a nie zestawy proponowane przez
                      firmę. Jak pisałam wcześniej, pojawią się świetne sztruksy w kolorze rudości,
                      fajny turkusowo-szary sweterek i niezła czapka z szalikiem. Na te rzeczy poluję,
                      ale połączę je zupełnie inaczej niż przedstawiają to zdjęcia.
                  • anjazzielonego Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 09:18
                    Ja dostałam za darmo, no szkoda, żeby uzależniali możliwość otrzymania katalogu
                    od dokonania zakupusmile
                    • puellae_2007 Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 10:04
                      Podobno mają mało...ale myślę, że to zależy od sprzedającego.Chce to da, nie to
                      wymyśli, ze przy większym zakupie.
                      • zoneczka86 Re: Wójcik- do iwek33 10.08.10, 13:43
                        w sklepie stacjonarnym też powiedzieli ze tylko przy dokananiu
                        zakupów na większą kwotę mozna dostać katalog, dla stałych klientów
                        pewnie mają "pod ladą"wink , Ja zakochałam się w kurteczce na
                        dziewczynki tej różowej , tylko że w katalogu jest cała w kropeczki
                        a niestety w sklepie m atylko malutki fragmencik w kropki a reszta
                        jest cała rózowa, nie lube jak w katalogu sa inne zdjęcia niz potem
                        ubranka, ale ta kurteczkę i sodenki juz mam dl acórci , do tego
                        jeszcze muszę kupic czapeczke, szaliki i rekawiczki, ale to juz w
                        h&m,
                        • agni71 Re: Wójcik- katalog 12.08.10, 10:18
                          Wczoraj dostałam katalog bez żadnych problemów w warszawskiej
                          Arkadii. Przy zakupie rekawiczek za 14 zł smile Z tym, ze ja prosiłam
                          o katalog dla starszych dzieci, może te dla młodszych sa bardziej
                          reglamentowane?
                          • iwek33 Re: Wójcik- katalog 12.08.10, 10:22
                            agni, proszę napisz jakie będą kurtki dla chłopaków w rozmiarze 128,
                            134 - bardzo bardzo proszę smile Mam na oku fajną kurtkę Quadri i nie
                            wiem, czy ją kupować, bo jeszcze czekam co tam Wójcik w tym roku
                            wymyślił..
                            • agni71 Re: Wójcik- katalog 12.08.10, 10:44
                              kol. Czas luzu 2 - granat z jasną zielenią: zielona jest listwa
                              zakrywająca zamek i pół rękawa. Kaptur obszyty szarym futerkiem.
                              Ładne smile

Czas luzu 1 - morska zieleń z czernią, większośc kurtki morska,
                              czerń tam, gdzie wyżej zieleń.

Mongolskie pustkowie 2 - nie jest pokazana kurtka,ale jest
                              bezrekawnik, cały ciepłożółty, pewnie kurtka taka sama. z połyskiem.

Mongolskie pustkowie 1 - kurtka cała fioletowa, z połyskiem.

Liga bluszczowa 2 - turkus z ciemnym beżem/jasnym brązem, wstawki
                              białe.

Liga bluszczowa 1 - czerwona z białymi wstawkami. Byc może jakies
                              elementy niebieskie, jak w innych ubraniach z tej kolekcji, ale na
                              zdjęciu nie widać.

Troche pretensjonalne to nawiązanie do uniwersytetów z Ivy League wink

Mnie sie podoba ta pierwsza, granatowo-zielona smile

• iwek33 Re: Wójcik- katalog do agni 12.08.10, 11:01
                                Wielkie dzięki, no to już jakieś pojęcie mam smile
                                Swoją drogą, kto im te nazwy wymyśla to nie wiem ...." Liga
                                bluszczowa" - popłakałam się ze śmiechu
                                • iwek33 Re: do agni -prośba 13.08.10, 20:43
                                  Agni, mam prośbę- czy byłby to dla Ciebie wielki kłopot zrobić fotki
                                  tych kolekcji chłopięcych w rozmiarze 128-134 i przesłać mailem?
                                  Albo tu na forum wkleić? Posłałam dzisiaj męża do Wójcików, ale
                                  katalogów brakło sad I
                                  Napisałam też na gazetowy.
                                  • agni71 Re: do agni -prośba 13.08.10, 20:46
                                    Mogę sfotografować, ale dopiero jutro albo pojutrze, bo w świetle
                                    sztucznym na pewno kiepsko to wyjdzie.
                                    • iwek33 Re: do agni -prośba 13.08.10, 20:47
                                      ok! Dziękuję!!!
                                      • iwek33 Re: do agni -prośba- JUŻ MAM 14.08.10, 12:40
                                        JUŻ MAM ! zdobyłam w innym mieście jeszczesmile
                                        Ale dziękuję Agni za chęci!!!
                                        • agni71 Re: do agni -prośba- JUŻ MAM 14.08.10, 18:34
                                          No to dobrze, bo własnie miałam zrobic te zdjęcia (przed chwila
                                          wróciłam z zakupów) smile
                                        • iwek33 Re: Wójcik chłopcy 128-152 16.08.10, 09:01
                                          Pooglądałam dokładnie kolekcję, niestety nic mi się nie podoba.
                                          Kompletnie nic.
                                          Faktycznie chyba ta jedna kurtka granatowo-zielona Czas luzu 2 jest
                                          jako-taka, ale reszta ubranek z kolekcji przedobrzona i
                                          przelukrowana jak u dziewczyn.
                                          W dodatku te kolory! Bluza dla chłopaka w kolorach: zielonkawy
                                          brąz+ słodki róż+ łazienkowa zieleń + blady żółty, z tego zrobiona
                                          krata jak kafelki w łazience- wiem, że są różne gusta, ale jak dla
                                          mnie-okropna ta kolekcja Mongolskie Pustkowie.

• sandra00 Re: Wójcik 12.08.10, 10:30
      ja też nigdy " nie kochałam tej firmy " kupiłam kurtkę zimową w zeszłym roku ,
      fatalna , zaczęła się targać na szwach , a kołnierz dopinany z futerka ciągle
      się odpinał co dla trzylatka jest dość kłopotliwe !!!
    • motylka09 wielka prośba 18.08.10, 16:25
      Dziewczyny, czy któraś byłaby tak miła i wzięła da mnie jeden katalog i wysłała
      mi go listem? Oczywiście zwrócę pieniążki za wysyłkę. Chodzi mi o katalog, w
      którym są starsze dziewczynki od 128. Byłam u nas w sklepie patronackim, ale
      katalogów nie mają i mieć nie będą. Przynajmniej tak mi powiedziano.
      • iwek33 Re: wielka prośba 18.08.10, 19:15
        Mogę wysłać Ci mój ( chłopcy i dziewczynki rozm. 128-152 ) ja na
        pewno nic nie będę kupować. Napisz adres na gazetowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka