30hello-kitty 10.08.10, 19:50 Czy znacie jakieś fajne książeczki lub serie książeczek dla dziewczynki w wieku 2,5 roku? Do tej pory sprawdziła się u nas seria "Obrazki dla maluchów...". Teraz szukamy innych książek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epreis Re: Książeczki dla 2,5 latki 10.08.10, 21:21 hm... moja córka też w tym wieku elemelka uwielbia,plastusia i koszmarnego karolka. a do oglądania to w sumie we wszystkim widzi coś interesującego Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Książeczki dla 2,5 latki 10.08.10, 21:39 Młoda lubi takie serie zeszytów dla dwulatków, bo są naklejki itp, zadania -tj nie bardzo je rozwiązuje, az tak genialna nie jest, raczej z dużą pomoca mamy(jeszcze daję radę), ale sprawia jej to olbrzymia przyjemność -większą niż po prostu książeczka z obrazkami i tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
30hello-kitty Re: Książeczki dla 2,5 latki 11.08.10, 09:16 Dzięki.Jutro jadę na zakupy, min. książkowe , to coś kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Książeczki dla 2,5 latki 11.08.10, 12:15 Moja tez lubi te rozne zeszyty dla dwulatkow. Naklejki to jest chyba wlasnie to w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Książeczki dla 2,5 latki 11.08.10, 09:18 Moja dwulatka lubi książeczki z magnesami do przyczepiania. I ewentualnie klasyczne wiersze Brzechwy czy Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka08 Re: Książeczki dla 2,5 latki 12.08.10, 11:19 Dwulatka mogą zainteresować rymowane wierszyki, tylko pod warunkiem żeby treść nie była zbyt długa. Do wierszyków fajnie jest dołączyć ekspresję np. pokazywanie gestami, ruchem, mimiką treści. W ten sposób dziecko ćwicz koncentrację, spostrzegawczośc i pamięć a przy okazji to naprawdę świetna zabawa ) I rzeczywiście dobrym pomysłem są książeczki z magnesami (jest bodajże seria zwierzątek, do tego dołłączony mazak ścieralny). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Książeczki dla 2,5 latki 12.08.10, 18:00 Są e Empiku z magnesami zwierzątek i sam układasz historię o zwierzątkach. U nas wszystkie naklejone na lodówkę Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Książeczki dla 2,5 latki 12.08.10, 22:33 aaa no dobra przetestujemy, choć też okiem wyobraxni widze lodówkę. Dziś kupiłyśmy książeczkę opowiadającą o życiu dzieci, że wstają, myją się, jedzą - cały "plan dnia" - młodej bardziej się podoba niż abstrakcyjny dla niej świat piesków, kotków - wiecie, ta książka jest o prawdziwym życiu- ten zachwyt, że te dzieci TEZ myja zęby, sprzątają zabwki przed spacerem(fajnie, bo tak jak u nas). Odpowiedz Link Zgłoś
gagata10 Re: Książeczki dla 2,5 latki 12.08.10, 20:37 u nas wszelkie baje: czerwony Kapturek, Tomcio Paluch, kopciuszek, królewna sniezka, pinokio wkolko moze i czytac i ogladac lub sluchac audiobook-a Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Książeczki dla 2,5 latki 12.08.10, 20:40 gagata10 napisała: > u nas wszelkie baje: > czerwony Kapturek, Tomcio Paluch, kopciuszek, królewna sniezka, > pinokio A z jakiej serii te ksiazeczki? Bo nie umiem sobie wyobrazic mojej siedzacej przed pelna wersja piokia czy kopciuszka... Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.ama [...] 12.08.10, 21:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi e.m.ama 24.08.10, 17:09 To, co proponujesz, to jest koszmarna chała, ale cenzuruję Cię tylko za reklamę. Jesli nie wiesz jak ja wykupić, napisz na forum@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś