Dodaj do ulubionych

Allegro znowu

24.08.10, 14:37
Dlaczego sprzedający jest zawsze na przegranej pozycji ,sprzedałam dres czekałam 11 dni na wpłatę doszła wczoraj o 16 i teraz dzwoni kupujący z awanturą dlaczego jeszcze nie wysłałam i kiedy wyślę mówię że w czwartek i dostałam kolejny wykład dlaczego tak długo itp czy ja jestem zobligowana do natychmiastowej wędrówki na pocztę wydaje mi się że w czwartek będzie ok od razu lecicie na pocztę?
Obserwuj wątek
    • kinas3 Re: Allegro znowu 24.08.10, 19:17
      Ja mimo wszystko staram się wysyłać w dniu wpłynięcia wpłaty lub na drugi dzień.
      • tosieuda Re: Allegro znowu 24.08.10, 19:18
        ja również wysyłam w dniu wpłynięcie wpłaty lub na drugi dzień
        • asiula1306 Re: Allegro znowu 24.08.10, 19:34
          tosieuda napisała:

> ja również wysyłam w dniu wpłynięcie wpłaty lub na drugi dzień

tak samo
          • beata985 Re: Allegro znowu 24.08.10, 19:56
            ja również..
            ale w tym wypadku o jakim pisze autorka kupująca poczekałaby min. 7
            dni....ja rozumiem-wypakdi/przypadki bywają ale zwlekać 11 dni i z
            pyskiem żądać natychmiastowego pójścia na pocztę-niedoczekanie. miło
            wyjasniłabym pani, że właśnie leżę w łóżku z megagorączką a wyręczyć
            mnie nie ma kto...
    • czyjasmama Re: Allegro znowu 24.08.10, 21:08
      Dziewczyny nie popadajmy w paranoję. Na Allegro kupuję i sprzedaję. Nie oczekuję
      od nikogo, że pobiegnie na pocztę zaraz po otrzymaniu mojej wpłaty i sama też
      nie gnam codziennie, ponieważ najzwyczajniej w świecie nie mam takiej
      możliwości. To sprzedaż internetowa, na odległość. Jak komuś się spieszy, niech
      kupuje na pobliskim bazarku. Według regulaminu Allegro na kontakt obie strony
      mają 7 dni, na KONTAKT, nie na WPŁATĘ czy WYSYŁKĘ. Wysyłka ma być bez zbędnej
      zwłoki, więc niekoniecznie natychmiast.
      Kiedyś za zakupy płaciłam od razu, teraz średnio piątego dnia. Kiedy sprzedaję,
      zdarza mi się wysłać przedmiot w dniu otrzymania wpłaty, o ile znajduje się w
      moim zasięgu i nie muszę go szukać, jest łatwy do spakowania i o ile akurat tego
      dnia wybieram się na pocztę. Po zmuszeniu sprzedawców do korzystania z PzA,
      chcąc wysyłać od razu, musiałabym siedzieć non stop przed kompem, podam
      przykład: dzisiejszy zakup kup teraz, i wpłata po godzinie 19. Na pocztę idę
      jutro z samego rana, tego zakupu po prostu nie wyślę, poczeka do piątku. Dopiero
      położyłam dzieciaki. Najmłodszy śpi ze mną w pokoju, nie będę buszować w szafie
      i szeleścić papierzyskami. Poza tym też chcę trochę odpocząć w ciszy. Jutro rano
      już nie zdążę, bo będę znowu ganiać z dziećmi. Druga sprawa, mogę po prostu nie
      mieć za co wysłać. Wirtualnymi pieniędzmi na poczcie nie zapłacę. Mam czasem
      wyrzuty sumienia, że wysyłam coś komuś dopiero po dwóch, czy trzech dniach, ale
      do tej pory nikt nie narzekał. Trafiam na rozsądne osoby, sama również nie
      panikuję, kiedy nie dostaję paczki, po mniej więcej 14 dniach grzecznie pytam,
      czy moja wpłata dotarła i czy przesyłka została wysłana.
      Przedłużanie wysyłki za karę nie ma sensu, bo można zarobić negatywa z czystej
      złośliwości. Albo pozytywa, że niby wszystko ok, a ocena: nieuprzejmy
      sprzedawca, opóźnienie wysyłki z winy sprzedawcy, zawyżony koszt itp. Nagroda
      Nobla dla Allegro za oceny sprzedażywink
      • beata985 Re: Allegro znowu 24.08.10, 21:45
        wszystko pięknie opisałaś....jest tylko jedno ale....autorka opisuje
        sytuację, w której to na wpłatę czeka cierpliwie bez zająknięcia 11
        dni po czy dostaje ochrzan od kupującej, że nie raczyła wysłać od
        razu po wpłacie-to jest dla mnie niedopuszczalne
        sama wysyłam od razu po zapłacie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka