mefiko 03.09.10, 16:44 Proszę was o doradzenie w jakim rozmiarze kupić na syna kurtkę. Kończy w styczniu 3 lata, nosi rozmiar 98. Kupić 3T czy 4T? Jakie jest wasze doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjazzielonego Re: GAP dla 3 latka 03.09.10, 17:07 Mi radzono zdecydowanie 4T - pani, która sprowadza Gap. Odpowiedz Link Zgłoś
monikawbj Re: GAP dla 3 latka 03.09.10, 19:02 na 100% 4T , sprawdziłabym jeszcze wymiary np na allegro przy kurtkach z poprzednich lat czy 4T będzie ok czy nie za małe.Wszystko zależy od sylwetki dziecka, ale 3T nie wchodzi w grę... Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: GAP dla 3 latka 03.09.10, 19:45 a ja bym poprosiła o wymiary......ja zawsze kupowałam małej na ten sam wiek ...miała 3 lata kupiłam na 3 miała 4 kupilam na 4....i zawsze były w sam raz może nawet ciut większe......teraz miałam kupic jej na 5T ale po podaniu wymiarów okazało sie ze kurtki na 4T są o kilka cm dłuzsze niż te z zeszłego roku.....i ta na 5T sięgałaby jej do kolan.....więc i teraz kupiłam na 4T.....rozmiar rozmiarowi nie równy.......dlatego radzę patrzeć na wymiary a nie na T ......... Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: GAP dla 3 latka 03.09.10, 20:03 dla przykładu (mowa o kurtkach z kombinezonów dziewczęcych)...zeszłoroczne kurtki w rozm 4T miały dł ok 45cm tył......na 5T ok 49cm.....tegoroczne na 4T mają dł 51cm czyli sa dłuższe niz zeszłoroczne 5T ....a tegoroczne 5T to 55 cm............dlatego warto kierowac się wymiarami..bo mozna dziecku worek kupic.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: GAP dla 3 latka 03.09.10, 22:58 Mój synek ma 2,5 roku i ok. 98 cm wzrostu, na obecny sezon letni kupiłam mu w GAP wszystko w rozmiarze 3T - niektóre rzeczy były w sam raz, niektóre ciut za duże, więc będą na następny rok. Mam też kilka piżam 4T i są trochę za duże, 3T pewnie byłby w sam raz. GAP nie trzyma rozmiarówki, ale generalnie obowiązuje zasada, żeby kupować większe (podobno dzieci amerykańskie mniejsze od naszych). Osobiście wkurza mnie rozmiarówka oparta o wiek, bo w danym wieku dzieci są bardzo różne. Z kolei dzieci angielskie - dokładnie takie jak mój syn (wyższy niż rówieśnicy) - jak kupię rozmiar 2-3 lata, to zawsze pasuje, a czasem nawet ciut za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 00:33 dzieci aamerykanskie nizsze od naszych dzieci amerykanskie to zbieranina dzieci z calego swiata. Czy Gap nie trzyma rozmiarowki ? moim zdaniem to dzieci nie rosna w tym samym tempie. Ogolnie zasada kupowac wieksze isnieje , bo czesto widac dzieci na ulicach w wielkich bluzkach i zawijanych spodniach, kurtkach na 2 i wiecej sezony. Rozmiarowka wiekowa 3T, 4T,5T ma przypisany wzrost i na dodatek wage, wiec jest jak sadze bardziej dokladana niz - dla mnie ciagle tajemnicza rozmiarowka 98, 104 cm itd. rozmiar 4T jest na 99.06 – 106.67 cm, wiec radzilabym tez sprawdzic czy lapie sie w granice rozmiaru pod wzgledem wagi 18.16 – 20.88 kg. Z drugiej strony nawet jezeli dziecko nosi ten rozmiar 98 nie znaczy ze ma tyle wzrostu To prawda ze tegoroczne kurtki sa dluzsze, moja coreczka 2 lata 8 mies tez ma kombinezon na 3T, spodnie sa lekko dlugie, ale z kolei w 4T utonie, kurtka 3T jest ok.Wkleje wam zdjecia w tym kombinezonie, ma 95 cm wzrostu , no i powiedzcie same czy w wiekszej kurtce i spodniach wygladalaby dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 14:07 też mamy ten kombinezon...czekam na przesyłkę.....mimo że ma 5 lat.........kupiłam na 4T i bedzie w sam raz... Odpowiedz Link Zgłoś
paulette Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 07:36 Ja zawsze kupuje o rozmiar większe. Dzięki temu są na dłużej. Kup 4T Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 12:08 a jaki jest sens kupowania na wyrost....kurtka czy kombinezon powinny byc raczej dopasowane zeby spełniały swoje funkcje.....a jak na 4T...okaze się za duza to co będzie...zawijać rękawy czy je utnie ....takie rzeczy kupuje się na dany sezon a nie na dwa z góry.....zresztą nie wiadomo ile mały urośnie przez rok.....w koncu się okaże ze w tym roku bedzie chodził w za dużej a w przyszłym już z będzie za mała...........radzę sprawdź wymiary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 13:49 no wlasnie , dlaczego nie sprawdzic wymiarow, tylko spodnie czarnych , tegorocznych, bo z tamtego roku maga miec troche inny wymiar. Co za rady - kupuj rozmiar wieksze!!! Np, wielkie, wleczace sie po ziemi spodnie - przeciez dziecko po kilku przejsciach po chodniku, czy zamarznietej ziemi zrobi w tych spodniech dziury na dole nogawek, normalna sprawa, nie bedzie szlo na palcach, po co niszczyc , gdy mozna dobrac taki rozmiar jaki pasuje na dziecko. Ale lepiej drugi sezon nosic spodnie z wystajacym z dziur ociepleniem, ale za to dwa sezony,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: GAP dla 3 latka 05.09.10, 07:45 paliwodaj napisała: > no wlasnie , dlaczego nie sprawdzic wymiarow, tylko spodnie czarnych , tegorocz > nych, bo z > tamtego roku maga miec troche inny wymiar. > Co za rady - kupuj rozmiar wieksze!!! > Np, wielkie, wleczace sie po ziemi spodnie - przeciez dziecko po kilku przejsci > ach po chodniku, czy > zamarznietej ziemi zrobi w tych spodniech dziury na dole nogawek, normalna spra > wa, nie bedzie > szlo na palcach, po co niszczyc , gdy mozna dobrac taki rozmiar jaki pasuje na > dziecko. > Ale lepiej drugi sezon nosic spodnie z wystajacym z dziur ociepleniem, ale za t > o dwa sezony,,, Właściwie powinnam uściślić, że mały jest sporym dzieckiem. Za 4 miesiące kończy 3 lata, ma 99 cm wzrostu.Z Zary czy z NEXTa ubrania w rozm.98 są na niego akurat. Sprawdziłam wymiary spodni GAP, na 4T mają po stronie wewnętrznej ok.40 cm. Jeansy z Zary które syn w tej chwili nosi mają w tym miejscu długość 39 cm. Tyle, że wydaje mi się, że spodnie od kombinezonu mają niżej krok... O ile kurtkę zdecydowanie na 4T kupimy, to spodnie sa dla mnie nadal zagadką. Brać 3T czy 4T? Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 13:47 Zdecydowanie 4! Ja w tamtym roku zrobiłam sobie zakupy na zapas 3t -dla trzy latka. Teraz przymierzyłam i prawie wszystko za małe. A mały 3 lata to w listopadzie będzie kończyć I to nie tylko GAP tak ma, ale chyba większość ubranek z USA Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: GAP dla 3 latka 04.09.10, 15:59 no jak sie kupuje z rocznym wyprzedzeniem to tak jest..........zgodnie z tą radą ja powinnam kupic małej kurtkę na 7T .....bo w listopadzie skończy 6l...nie wazne że ma posturę i wzrost czterolatki ......... Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: GAP dla 3 latka 05.09.10, 15:56 GAP nie trzyma rozmiarowki nawet w jednej kolekcji. Kupowalam ostatnio bluzeczki z dlugim rekawiekm dla dziecka, byla promocja wiec chcialam dwie (2 za 12). Przy kasie dopiero zauwazylam, ze choc wybralam ten sam rozmiar, to jedna jest zdecydowanie za duza!! Kupujac siostrzenicy zdecydowanie zawyzam rozmiar, ale ona jest duza. A na swoja kupuje zgodnie z wiekiemm, ma teraz 2.5 roku wiec kupuje na 3T. Swobodnie miescie sie jeszcze w rzeczy 24 mce. Chcialam w zeszlym roku w next kupic kurtke za duza, zeby miec rowniez w tym roku. Ale sie nie zdecydowalam, bo byla bardzo szeroka w ramionach. Dziecko wygladalo okropnie. Wracajac do Gapa (lubie tam robic zakupy, choc najtanszy nie jest) to lepiej pomierzyc dziecko i poslac kogos do sklepu, jezeli nie moze sie isc samemu. PS. Angielski GAP ma od 9-12 wrzesnia 30 procent znizki za okazaniem kuponu. Odpowiedz Link Zgłoś