Dodaj do ulubionych

buty z Lidla - warto?

06.09.10, 07:49
za tydzień pojawią się w Lidlu dziecięce buty zimowe
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_12825.htm
czy ktos wcześniej kupowal tan buty zimowe?
te które dotychczas wiziałam (sandały, adidasy) nie nadawały sie do niczego, zwykle twardy i
nieelastyczy plastik)
zastanawiam sie nad kupnem drugiej, rezerwowej pary butów dla mojej 4 latki za rozsądną cenę,
ale do tych z Lidla mam dużo wąptliwoci

czy ktoś może kupowal tam buty w ubległych latach? warto?

Obserwuj wątek
    • ewelina266 Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 08:43
      Ooo, niezłe. Wyglądaja na fajne. Dzięki za cynk. Sama podjadę za tydzień je zobaczyć.
      • magda79pn Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 08:54
        zimowych nie miałam, syn miał sandały, rozpadły się po miesiącu.
        • 25augustyna Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 09:18
          szkoda kasy. Kup od razu coś lepszego
          • patatajowa Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 10:45
            25augustyna napisała:
            > szkoda kasy. Kup od razu coś lepszego
            zanim doradzisz na temat przeczytaj co napisała założycielka wątku:
            "zastanawiam sie nad kupnem drugiej, rezerwowej pary butów dla mojej 4 latki za rozsądną cenę, >
            jak dla mnie wyglądaja fajnie, jako rezerwowe za ta cene wydaja sie ok.
            miałam kiedys dla siebie kozaki i przetrwały zime wink
            • 25augustyna Re: buty z Lidla - warto? 08.09.10, 17:18
              25augustyna napisała:
              > szkoda kasy. Kup od razu coś lepszego
              zanim doradzisz na temat przeczytaj co napisała założycielka wątku:
              "zastanawiam sie nad kupnem drugiej, rezerwowej pary butów dla mojej 4 latki za rozsądną cenę, >
              jak dla mnie wyglądaja fajnie, jako rezerwowe za ta cene wydaja sie ok.
              miałam kiedys dla siebie kozaki i przetrwały zime

to Ty się zastanów co i do kogo piszesz. Nawet jeśli to ma być druga rezerwowa para to nie musi to być ten but. Za tą kasę można kupić naprawdę lepsze buty. cos masz z tego, że takie bzdury pleciesz.
              • women1984 Re: buty z Lidla - warto? 08.09.10, 18:08
                to może polecisz dobre buty w cenie 50zł chętnie skorzystam
    • inia25 Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 11:06
      ja tez sie wybiore, zeby kupic je jako rezerwowe smile wyglądają ok.
      jako rezerwowe mozna tez kupic sniegowce w decathlonie, sa swietnesmile
    • katka761 Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 12:09
      zimówek nie miałąm. sandałki - kupione jako obuwie na działkę sprawdziły się ok .
      • klara17 Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 13:28
        ja miałam w zeszłym roku taki niby goratexowe i były super ..
        kupione jako zamiennik dla ellefantenów ...nie były zamiennikiem tylko głównymi butami ..ciepła,sucha nóżka...
        jedyny minus -około marca rzepy nam sie popruły....
    • kfcja Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 13:57
      Ja polecam, córka używała zimowych butów z Lidla dwa sezony (oczywiscie różne rozmiary). Noga sucha, ciepła, nie spocona dla nas idealne. Żałuje że nie ma większych rozmiarów.
    • puma_ Re: buty z Lidla - warto? 06.09.10, 15:25
      Ja nie kupowałam butów dla dziecka, ale trzy lata temu kupiłam brązowe, skórzane kozaki dla siebie, w tym roku bedę je nosić już czwartą zimę i sa ciągle ok!
      • magda79pn Re: buty z Lidla - warto? 08.09.10, 22:04
        jak już wcześniej pisałam tych zimowych butów nie mieliśmy, z tańszych polecam za to buty firmy mcarthur smile
        starszy syn nosił całą zimę jako buty główne, następnie je wyprałam w pralce i jak nowe czekają na młodszego syna (może za rok się doczekają wink ) natomiast młodszy nosił 2 sezony ich buty i nadal są w idealnym stanie, muszę je wystawić na allegro smile
        starszy syn miał model którego już chyba nie produkują a młodszy miał ten model (w sklepie kosztowały chyba 65zł):
        allegro.pl/sniegowce-trapery-kozaki-mcarthur-29-sport-but-i1217582533.html
        • magda79pn Re: buty z Lidla - warto? 08.09.10, 22:09
          znalazłam, starszy syn miał ten model: allegro.pl/sniegowce-trapery-kozaki-mcarthur-31-sport-but-i1216028390.html
          • kamelia14 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 09:49
            no i jakie te buty kupiła któras z Was tez jestem zainteresowana nimi jako rezerwowymi
            • ewelina266 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:18
              Nie wiem czy zdążysz kupić. Ja byłam kilka minut po godz.8 rano i zostało zaledwie kilka sztuk. Chłopięcych więcej. Wzięłam córci te fioletowe z futerkiem. Wyglądają dobrze, a czy sa takie faktycznie to okaże się zimą. Ja póki co polecam.
            • mlubik Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:22
              ja dziś kupiłam w rozmiarze 27 i jak dla mnie porządnie zrobione- bardziej mi sie podobaja od tchibo (porównuje bo starszy ma z tamtego roku) smile ale jakie beda w użytkowaniu to się okaże smile
              • kowcia Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:38
                miałam w zeszłym roku i dzis tez kupiłam na ten sezon. buty są ok i u nas sie sprawdziły.
            • slonko1335 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 11:00
              oglądałam te buty, nie wyglądają najgorzej, choć jako główne bym ich nie kupiła. W rozmiarze córki były tylko brązowe które mi się nie podobają i nie będą do niczego pasować wiec sobie darowałam, podobały mi się te fioletowe i czarne ale jedne były za duże, drugie za małe-chyba bo córki ze sobą nie miałam a nie wiem jak u nich z rozmiarówką...
    • ju_mi Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:38
      Byłam ok. 9:00 w jednym z krakowskich sklepów Lidl. Buty już mocno przebrane były. Kupiłam 2 pary chłopięcych rozm. 28 (granatowe i khaki) i do złudzenia przypominają mi buty Tchibo wink Nawet polar w granatowych jest w takim samym kolorze. Mam nadzieję, ze się sprawdzą w zimie.
      • kamelia14 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:42
        a dla ilo latka kupowalaś 28 ? bo ja mam 4 latka i mysle mu kupić 29 te granatowe
        • ju_mi Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 10:51
          Syn w styczniu skończy 4 lata. Aktualnie nosi buty 27 (lub duże 26). Stopę ma 16,5cm. Miałam rurkę na wymiar i w 28 ma 1,5cm luzu.
    • koza_w_rajtuzach Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 11:01
      Nie wiem czy warto, ale jakbyś nie kupiła tych z Lidla, to warto chyba poczekać na kozaki z Aldi. W tamtym roku były za 49 zł lub za 59 (nie pamiętam dokładnie, ale chyba te mniejsze rozmiary były za 49, a większe 59), wyglądały naprawdę super, lepiej od tych z Lidla. Przyszłam w dzień dostawy je zobaczyć i może kupić i została tylko jedna para, ale jakichś większych. Mimo, że u nas w Aldi nigdy nie ma tłumów, to te buty zeszły od razu. Myślę, że w tym roku też będą, bo u nich towar się powtarza.. Tamte kozaki były w gore-texem i jeszcze z czymś tam jeszcze wink.
      • inia25 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 11:32
        Aldi nie ma w Wawie co?

Byłam, kupiłam. Szczerze mówiąc to wzięłam bo poszłam za ciosemsmilesmilesmile Najbardziej podobały mi się czarne dla dziewczynki ale nie było już rozmiaru. Wyglądają ok. Myslę jednak, że sa na dość wąską stopę i w niskim podbiciem. Dokładnie je zbadam w domu. Jakby co można oddać.
        • mamanatalki87 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 11:40
          Ja też kupiłam -dla dziewczynki brązowe .

Są OK na moją córe z dość szeroką stopą i wysokim podbiciem smile

• women1984 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 15:23
      no nie wiem czy zwrócisz u mnie w lidlu twierdzą że zwrotów nie ma.
      • megimach Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 15:58
        są, ja pytałam u mnie-w-wa - w ciągu 5 dni w tym samym lidlu w którym sie kupiło. zatsanawiam się za to jak z gwarancją?mają jakąś?
        • kwiatuszek1981 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 16:13
          Ja dziś kupiłam, te granatowe dla synka. Myślałam, że to jakis badziew, ale wydają się nawet fajne- zobaczymy, jak się sprawdzą w zimie.
          • women1984 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 16:28
            to nie wiem jakimi oni zasadami się kierują rozmawiałam dzisiaj z kierowniczką i uparcie obstawała że nie ma zadzwoniłam więc na infolinie i mają mi dac znacuncertain
            • marcelina003 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 17:37
              Osz .....u mnie tez twierdza ,ze zwrotów nie ma ,tylko wmiana .Kupiłam spodnie dla małej fioletowe sztruksy i za małe oczywiście ,jak byłam rano to były już ostatnie szt ,kasjerka powiedziała ,ze zwrotów niet tylko wymiana .........tylko na co spodni na 116 już nie ma ??/
              Daj znać prosze co mówia na infolini ,coś mi sie wydaje ,ze musza przyjac tylko jak pomyśle sobie o tych dyskusjach i straconych nerwach to nie wiem czy warto za 25 zł sad
              • women1984 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 17:57
                ja właśnie kupiłam te sztruksy fioletowe na 116 na długośc są dobre, ale są zdecydowanie za szerokie i dziwnie wygląda w nich córka. Dam znac co i jak
                • marcelina003 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 18:22
                  Ja wzięlam te na 110 i zabrakło ok 3 cm dlugości, są dopasowane ,miałam w reku te na 116 i jakies właśnie duze i szerokie sie wydawaly i odlozyłam i poooooooszly ,wogóle zła jestem bo do butów sie nie dopchałam a te czarne swietnie wygladały .Udało mi sie kupić piżamkę i polecam śliczna i mała zadowolona
                  • women1984 Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 18:40
                    też kupiłam piżamkę butów w interesującym mnie rozmiarze w ogóle nie było a byłam przy nich jako pierwsza
                    • mirmak Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 22:13
                      ja mam fioletowe sztruksy 116 do oddania, lidla mam blisko ale jakby ktoś chciał mieszkam w-wa ul rembielińska to mogę odsprzedać - wysyłka nie wchodzi w gręwink jak coś piszcie na aleksja@poczta.onet.pl
          • annalalik Re: buty z Lidla - warto? 13.09.10, 23:35
            Wydawały mi sie te buty fajne ale jak syn przymierzyl to sie okazalo ze gniota. W kazdej parze ten polar w srodku sie dziwnie ukladal i odgniatal noge. Dobrze ze poszlam z synem.
            • inia25 zwroty 14.09.10, 10:02
              specjalnie zapytałam czy są zwroty, otrzymałam odpowiedź że tak, w ciągu 7 dni.

Zatrzymałam dla córki obie pary zakupione rozm 30 i 31, bo w sumie za tą cene,to nei chce mi sie jechać do Lidla .
              • inia25 Re: zwroty - info ze strony 14.09.10, 10:04
                Gwarancja zadowolenia
                Zadowolenie naszych klientów z zakupionego towaru jest dla nas najważniejsze, dlatego dbamy o to, aby towar w naszych sklepach był najwyższej jakości. Jeśli produkt okazałby się wadliwy lub niezgodny z ofertą wówczas po okazaniu paragonu mogą go Państwo wymienić lub otrzymać zwrot pieniędzy.
                • women1984 Re: zwroty - info ze strony 14.09.10, 10:13
                  no właśnie wadliwy albo niezgodny z ofertą a co jeśli nie jest wadliwy tylko po prostu nie pasuje?
                  • ju_mi Re: zwroty - info ze strony 14.09.10, 10:21
                    Często robię zakupy w Lidlu i już nie raz mi się zdarzyło, ze kupiłam coś do ubrania i okazało się, ze nie pasuje - z wymianą na inny rozmiar nie było problemu nawet w innym sklepie. Natomiast jeśli chciałam zwrócić to musiałam sobie wybrać towar za tę kwotę - czyli nie dostawałam gotówki lecz równowartość zwracanej rzeczy w towarze (chemia, art. spożywcze).
                    • inia25 Re: zwroty - info ze strony 14.09.10, 10:32
                      ju_mi napisała:

> Często robię zakupy w Lidlu i już nie raz mi się zdarzyło, ze kupiłam coś do ub
                      > rania i okazało się, ze nie pasuje - z wymianą na inny rozmiar nie było problem
                      > u nawet w innym sklepie. Natomiast jeśli chciałam zwrócić to musiałam sobie wyb
                      > rać towar za tę kwotę - czyli nie dostawałam gotówki lecz równowartość zwracane
                      > j rzeczy w towarze (chemia, art. spożywcze).

ale jest to chyba jednak niezgodne z prawem. Sprzedawca musi przyjąć zwrot i oddać kase...
                      Dopytam się naszego prawnika jak to dokłądnie wygląda.
                      • women1984 Re: zwroty - info ze strony 14.09.10, 10:42
                        no właśnie ciekawe czy to zgodne z prawem przecież w tym sklepie nie ma nawet przymieżalni więc często można nie trafic z rozmiarem a wiadomo jak szybko towar się rozchodzi więc zazwyczaj nie ma na co wymienic.
                      • ju_mi Zwrot to dobra wola sprzedawcy, a nie obowiązek! 14.09.10, 11:01
                        Sprzedawca nie ma obowiązku przyjęcia zwracanego towaru pełnowartościowego. Prawo mu tego nie nakazuje. Jeśli jakiś sklep przyjmuje zwroty to jest to tylko jego dobra wola:
                        prawa-konsumenta.wieszjak.pl/prawa-konsumenta/84067,Zwrot-towaru.html
                        • women1984 Re: Zwrot to dobra wola sprzedawcy, a nie obowiąz 14.09.10, 11:21
                          ale to jest nienormalne skoro w Warszawie jest na to 5 dni dlaczego w innym mieście nie to jest sieciówka i powinni miec jednakowe zasady dot. zwrotów itp. to tak samo jakby w H&M jakis sprzedawca miał muchy w nosie i nie chciał przyjąc zwrotu bo tak mu sie podoba
                          • marcelina003 Re: Zwrot to dobra wola sprzedawcy, a nie obowiąz 14.09.10, 12:25
                            Zwróciłam spodenki oczywiscie musiałam podyskutowac z kierownikiem ,powołalam sie na to ,ze jest to sieciówka i w innych sklepach przyjmują zwroty i na infolini też twierdza ,że problemów nie powinnam mieć i podzialalo .ale ogólnie żenada podchodzę do niego i mówie ,ze chciałabym z nim porozmawiać ,a on zwraca sie do mnie .......co?A po zwrocie pieniędzy poinformował mnie zebym sie następnym razem dobrze zastanowiła ?!!!!na co mu odparłam bardzo głośno ,ze zdarza mi się to dostyć czestosmile Nawet mnie nie wkurzyła cała sytuacja tylko tak sobie mysle że zalosny facet mi sie trafił i ogólnie do tej pory spotykałam tam miłe kobietki a tu taki ...........e nawet go nie nazwę .A spodnie zwróciłam dla zasady smilenie lubie jak ktoś nie respektuje przepisów tym bardziej ,ze jak dziewczyny wspomniały nie ma w sklepie przymieżalni a nie zamierzam rozbierac córki na srodku sklepu .
    • oro28 zwroty 16.11.10, 09:23
      Dowiedzialam sie na infolinii, ze sklep nie musi przyjmowac pelnowartosciowych towarow. Teoretycznie jest taka mozliwosc, nalezy to zglosic chyba kierownikowi regionu przez infolinie i wtedy rozpatruja. Moj sklep do tej pory przyjmowal zwroty za okazaniem paragonu, wczoraj dowiedzialm sie ze juz tego nie robi i zrezygnowalam z zakupu.
      • alcea3 Re: zwroty 16.11.10, 09:29
        Dziewczyny o jakich kozakach piszecie, skoro kozaki maja byc od 18.11???
        A wy juz piszecie ze ogladalyscie i kupowałyscie?
        • ju_mi Alcea3... 16.11.10, 09:44
          Popatrz na datę postów - są z września, bo od 13.09. również były w Lidlu buty dla dzieci. Nie identyczne jak te co będą teraz, ale bardzo podobne.
          • women1984 Re: Alcea3... 16.11.10, 09:48
            mi ten lidl powoli brzydnie nie wiem jak jest u was ale u mnie to po prostu żenada ludzie jak jakieś dzikusy rzucają się na wszystko biegną do tych koszów z ubraniami. Jak chce się coś kupic to nawet nie ma sensu iśc 5 minut po otwarciu sklepu
          • alcea3 Re: Alcea3... 16.11.10, 10:19
            u_mi napisała:

> Popatrz na datę postów - są z września, bo od 13.09. również były w Lidlu buty
            > dla dzieci. Nie identyczne jak te co będą teraz, ale bardzo podobne.

Faktycznie! wink Juz się wystraszylam smile
            Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka