nitka08 13.09.10, 22:50 Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitka08 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 13.09.10, 22:51 nitka08 napisała: > Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! Pomózcie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 14.09.10, 00:08 nie wiem jaka kwote chcesz przeznaczyc, nie wiem tez ile kosztuje to co chce zaproponowac, ale to pewnie da sie sprawdzic (nie wiem, bo maz TO dostal w prezencie, ale wiem napewno, ze to bardzo fajne jest!) polecam gre planszowa: INGENIOUS, jesli 7 latek lubi gry, oczywiscie, gre dostal moj maz coprawda na 34 urodziny ale jest swietna, jest to gra dla 1-4 osob (mozna wiec grac tez samemu) poradzi sobie z nia bystry 7 latek, a bardzo bystry to juz napewno i jeszcze atutem jest to, ze czas przy tej grze milo i madrze spedzi cala rodzinka podaje link: www.amigra.pl/Ingenious-4.html?gclid=CMvTouyxhaQCFQseZwodrDf5HQ i odrazu zaznaczam, ze nie reklamuje zadnej strony, firmy - polecam te gre ale nie mam z tego tytulu zadnych profitow! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nitka08 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 14.09.10, 15:47 Myślę, że do około 200 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
lutka27 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 13.09.10, 23:58 Z drobiazgów gra UNO matella lub gra na komp -królik bystrzak do 1-2 klasy Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 14.09.10, 08:20 Może Sekrety elektroniki (pojawił się nowy mega zestaw). Zawsze dobrym prezentem są klocki Lego - tylko trzeba widzieć jakie zestawy dziecko już ma. Może jakąś grę Lego (chociaż one nie są zbyt rozwijające) Gry Granny?. Książki - Larousse czy Papilon mają fajne publikacje popularnonaukowe da dzieci. Trudno coś doradzić nie znając dziecka, nie wiedząc czym się interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 14.09.10, 09:19 Klocki lego star wars-niestety bardzo drogie, ale to hit u wszystkich znanych mi chłopców do lat 10 albo i wiecej Zestawy popularnonaukowe dla dzieci-sa w smyku, np. hodowla kryształów, sekrety chemii, sekrety elektroniki itp. Znałazłam też świetna książke dla dzieci o doświadczeniach(były dwie: jednak o doświadczeniach z użyciem roslin, druga z użyciem wody). Kupiłam tę ostatnia, wydawała mi sie ciekawsza. Zestw magik dla zaawansowanych, jesli lubi tego typu zabawy. Trudno radzić tak abstrakcyjnie-może napiszesz czym sie interesuje, co lubi? W jakim sensie jest on bardzo bystry-troche to tajemniczo brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Prezent dla bardzo bystrego 7 latka! 14.09.10, 16:31 Jeśli lubi grać w szachy, to może któraś z tych gier logicznych? Są bardzo porządnie wykonane i ciekawe: merlin.pl/Abalone-Classic-gra-logiczna_Schmidt/browse/product/206,760464.html Albo jakiś zestaw z serii "Anatomia...." ( jest tego sporo np w Merlinie) merlin.pl/Anatomia-zwierzat-Mamut-puzzle-4D_MODO/browse/product/206,613562.html merlin.pl/Anatomia-czlowieka-Miesnie-puzzle-4D_MODO/browse/product/206,613518.html merlin.pl/Anatomia-czlowieka-Mozg-puzzle-4D_MODO/browse/product/206,613499.html Odpowiedz Link Zgłoś
nitka08 Re: neocube 14.09.10, 15:51 Chłopczyk interesuje się przede wszystkim szachami, czyta książki, taki mały naukowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: neocube 14.09.10, 22:07 Jeśli skłania się w stronę fizyki to polecam klocki firmy Querzetti - dostosowane do różnych grup wiekowych np. Koła zębate Tor kosmiczny Tor z windą itd. Odpowiedz Link Zgłoś