Witajcie.
Pytanie do doświadczonych

Do tej pory nie używałam płatności z allegro do zapłaty. Płaciłam bezpośrednio na konto sprzedającego. Tym bardziej, że chyba nawet nie ma Lukas Banku po wybraniu opcji PzA ?
A skoro jej nie ma to nic mi to nie daje. Tzn i tak muszę kopiować dane do przelewu więc to dla mnie żadna różnica czy kopiuję dane sprzedającego czy dane z PzA.
Niestety dzisiaj musiałam zapłacić poprzez PzA gdyż sprzedający nie podawał numeru bezpośredniego konta.
I teraz mam pytanie.
Po wykonaniu przelewu nie dostałam żadnego potwierdzenia, że moje pieniądze wpłynęły na konto PzA. Czy takie potwierdzenie otrzymam ?
Na szczęscie jest to drobna kwota ( 30 zł ) więc jak przepadnie to przeżyję. Ale wolałabym takie potwierdzenie mieć.
Jak zrobię przelew Sprzedającemu to przynajmniej mam jego dane i kojarzę za co zapłaciłam, a jak zapłacę przez PzA to tylko jakieś numer kodu i ciężko mi jest powiązać płatność z aukcją.
Pewnie jest to w jakiś sposób wygodne dla tych których banki są wymienione przy tej płatności, ale dla pozostałych chyba nie ?
Może wy mi jakoś to rozjaśnicie ?