Dodaj do ulubionych

dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie?

24.09.10, 11:13
Nie wiecie może, gdzie w W-wie dostanę kozaki dla 10 latki w rozmiarze 42?
Damskie w tym rozmiarze są za szerokie w stopie.
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:34
      42?????? o matko...
      ale kozaki kozaki czy śniegowce?
      • inia25 Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:37
        takie wysokie kozaki ala trampki widziałam w ccc kiedyś (zaraz bede w tesco, to wdepne do ccc i zerkne czy sa)
        a sniegowce to istnieje szansa ze w decathlonie beda
        • marcowa_nadzieja Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:47
          inia25 napisała:

> takie wysokie kozaki ala trampki widziałam w ccc kiedyś (zaraz bede w tesco, to
          > wdepne do ccc i zerkne czy sa)
          > a sniegowce to istnieje szansa ze w decathlonie beda

Chyba równocześnie pisałyśmywink I własnie takie trampkowate odpadają sad
      • marcowa_nadzieja Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:40
        Inia nie pogrążaj, bo młoda zaczyna mieć już kompleksy na tym punkcie - nie dość, że od zawsze najwyższa, to jeszcze te stopy. Młodsza niestety też idzie w tym kierunku (aktualnie rozm buta 25).
        A generalnie chodzi o kozaki - kozaki - jakieś skórzane tak, żeby mogła założyć i do spódnicy i do płaszcza, ale żeby pasowało też do dzińsów.
        Śniegowce, czy jakieś trekkingowe to luzik - nawet w decathlonie się jakieś wybierze i ściśnie stopencje sznurówami.
        • inia25 Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:45
          Kurde, a wy ze starym to też wielkostopowcy?
          Zerkne w takim razie w ccc czy coś jest. W deichmanie tez bede, więc luzik.
          Powiedz mlodej, zeby komplesów nie miała, bo po prostu jest oryginalnasmile
          • coronella Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:47
            w deichmanie może być problem, bo damskie są szerokie, a dziecięcych w tym rozm. nie ma. Ja mam małą i bardzo szczupłą stopę i w D. damskich nie kupię.
            • marcowa_nadzieja Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 11:49
              My takich nie mamy - ja 39, stary 43, więc kurcze ... sąsiad (?) wink
              • magda79pn Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 12:14
                ja tak z ciekawości zapytam czy córka wysoka jest do tego?
                bo myślałam że tylko ja mam syna giganta... ma 7,5 roku, mierzy 146 (ciuchy na 152-158) i ma buty 39...
                w maju idzie do komunii więc buty chyba jak do ślubu mu kupię (pewnie będzie to 40-tka wink ) a albę od księdza pożyczymy tongue_out
                • inia25 a mowili ze... 24.09.10, 12:19
                  Czarnobyl nie byl taki groźny, a tu pacz panie, same giganty big_grinbig_grinbig_grinbig_grin wink
                  • puellae_2007 Re: a mowili ze... 24.09.10, 12:23
                    No coż....bywa i taksmile

Nie pomogę Ci , bo sama mam problem żeby kupić damskie buty dla siebie-wąska stopa a rozmiar 44/45smile))) Jak szłam do Komunii miałam 39 więc chyba podobniesmile

Syn ma 18 msc a już ma rozmiar bucika 25....wink

Cóż , oryginalność górąsmile

A co jeszcze ewentualnie mogę polecić....hm....nie wiem jak 10-latka by się w nich czuła...ale ja od lat dawnych największą miłością darzę buty Dr. Martenssmile

Kup jej może jakieś w kwiatki i jużsmile
                • marcowa_nadzieja Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 12:20
                  Tak, wysoka - od 'zawsze' sporo wyższa od rówieśników. Obecnia ma bodajże 162 i ciuchy nosi 168-170, bo ręce też ma długie. Do komunii szła właśnie w rozm. buta 39smile
                  • loganmylove Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 20:33
                    Łączę sie w bólusmile czuję że będe miała podobne problemy-moja córka ma 7 lat, nosi ciuchy głównie na 152 i buty 37 a zimówki 38smile
    • kanna Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 24.09.10, 22:36
      Witamin w ciązy za duzo, czy cuś wink

Ecco ma 43-43, w outletach, damskie, ale sznurówki miewają, więc może cos dobierzecie?
    • kinder0610 Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 25.09.10, 12:44
      A może coś tu wybierzecie
      www.eobuwie.com.pl/search.php?filter_traits%5B1224243078%5D=&filter_producer=&filter_sizes=F&filter_price=&filter_select=filtruj
      • huexido Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 25.09.10, 13:41
        kinder0610 napisała:

> A może coś tu wybierzecie
        > rel="nofollow">www.eobuwie.com.pl/search.php?filter_traits%5B1224243078%5D=&filter_producer=&filter_sizes=F&filter_price=&filter_select=filtruj

Uwielbaim wszelakiego rodzaju spamerów. A patrzyłeś/aś co jest w tym sklepie w rozmiarze 42 z kozaków dziewczęcych/damskich? Chyba nie, ale reklama jest. Przeciez dziewczyna wyrażnie pyta o kozaki 42, KOZAKI a nie japonki czy półbuty męskie...

Ja kupuję albo przez internet z Anglii, albo właśnie w Deichmannie lub Ecco. Można też dostać na zamówienie w Clarksie, ale z kolekcji damskiej.
        Na wąską stopę i łydkę można czasem dostać model z taką gumą zamiast cholewki, w zeszłym roku były w CCC, ale tam jest tzw. małe 42.
        • kinder0610 Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 25.09.10, 15:16
          A nie zauważyłaś panno czepialska, że można wejść w zakładkę kozaki i rozmiar 42. Nie mam nic współnego z tym sklepem, już wcześniej dziewczyny podawały i tylko dlatego go znam smile. Ja akurat nigdy nie kupiłam bym butów w sieci bez przymiarki. Nie sądzę żeby autorka wątku znalazła kozaki dziecięce w rozm 42, raczej muszą być damskie.
    • aoamok Re: dziewczęce kozaki rozm. 42 - gdzie? 27.09.10, 15:11
      ja mam 186cm i 42 but
      wiem coś o kompleksach
      niestety przejdzie dopiero tak po 20-stce u mnie tak było
      najgorzej jest w szkole
      ja też mam dwie laski z szansą na takie centymetry

buty kupuję od 15 lat w slepie Bucior na al Wyzwolenia 11
      byłam w zeszłym tygodniu już jest sporo kozaków długich krótkich i powiedzieli że jeszcze dowiozą

weś ją tam żeby się podbudowała jak będzie sprzedawcę prosić o najmiejszy rozmiar z tych u nich dostępnych
      ja zawsze wracam szcześliwa mają bardzo duży wybór niby dla dorosłych ale na bank coś wybierze

napisz czy pomogłam

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka