Dodaj do ulubionych

Piaskolina - ktoś ma?

07.10.10, 22:05
Witam, noszę się z zamiarem kupienia dzieciom piaskoliny. Czy któras z obecnych na forum Pań - a konkretnie Pań tych dzieci - ma jakieś doświadczenia z piaskoliną? Faktycznie jest lepsza od ciastoliny i tym podobnych? Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • leigh4 Re: Piaskolina - ktoś ma? 07.10.10, 22:08
      mamy piaskolinę. jak dla mnie-żadna rewelacja. Ma to wygląd i konsystencję lepkiego piasku.Brudzi wszystko dookoła. zabawa dokładnie taka jak ze średniej wilgotności piaskiem. Zdecydowanie lepiej sprawdza sie u nas zwykła ciastolina i plastelina(synek prawie 7 lat, ale piaskolinę dostał gdy miał 5).
    • inia25 Re: Piaskolina - ktoś ma? 07.10.10, 22:08
      nienawidze tego dziadostwa i absolutnie dzieciom nie kupuje. Raz kupilam.... Dżizas ile to syfu robi smile Juz wole ciastoline w dywanie big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • slonko1335 Re: Piaskolina - ktoś ma? 07.10.10, 22:12
        inia25 napisała:

> nienawidze tego dziadostwa i absolutnie dzieciom nie kupuje. Raz kupilam.... Dż
        > izas ile to syfu robi smile Juz wole ciastoline w dywanie

a to podobnie jak ja z tym, że mnie uszczęśliwiono a dokładniej dzieci-sama sobie tego nie zrobiłam, wywaliłam jak tylko miałam okazję ale nie powiem dzieciakom się podobało, mi znacznie mniej....
    • dag_dag Re: Piaskolina - ktoś ma? 07.10.10, 22:12
      Moim zdaniem jest gorsza, a córka szybko się znudziła, figurki się nie trzymają (ma zestaw z pony).
    • 1alfa1 Re: Piaskolina - ktoś ma? 07.10.10, 23:30
      syfi sie starsznie - fakt
      ale dzieciaki bardzo fajnie się nia bawią
      • heca7 Re: Piaskolina - ktoś ma? 08.10.10, 00:00
        Mam ale rzadko przypominam dzieciom, że jest. To nie na moje nerwy. Większość po chwili znajduje się na podłodze i rękawach. Poza tym mąz przy okazji zamawiania do piaskownicy osiedlowej specjalnego kopalnego piasku w kolorze białym zamówił i do domu. Okazało się że konsystencja tego kopalnego cuda jest prawie identyczna jak piaskoliny. Dzieciaki od wiosny do jesieni w piaskownicy do zmroku. Więc za piaskiem nie tęskniąwink
        • alexia.x Re: Piaskolina - ktoś ma? 08.10.10, 07:46
          mamy ten model dla 3 latki
          allegro.pl/piaskolina-ksiezniczki-disney-kopciuszek-93715-i1246392170.html
          córce podoba się, ale sama jeszcze nie potrafi się tym bawić
          strasznie brudzące
          • milen-a7770 Re: Piaskolina - ktoś ma? 08.10.10, 08:17
            My mamy i moje dzieciaki się uwielbiają nią bawić, nawet ten duży 10 latek smile. Ciastolina to swoją drogą i nie ma co porównywać. Jednak ja osobiście uważam, że jest to zabawa na taras, duży balkon itp.............. ewewntualnie jakieś miejsce na płytkach czy tym podobne. Wszędzie tego potem pełno jednak zabawa super, u nas zwłaszcza prawdziwymi kuchennymi przyborami ( typu sitka, miski itp.).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka