Dodaj do ulubionych

szukam zabawek i z dzieciństwa:))))

12.10.10, 00:26
jak w temacie , zabawka chyba rosyjskiej produkcji taki ekranik z 2 pokrętłami którymi sie rysowało na tym ekraniku.
i druga zabawka podobna tylko tam były jakies opiłki magnesu chyba i rysowało sie po ekranie -one tak -leciały- do tego patyczka (chyba)
może ktos widział gdzieś cos podobnego?
Obserwuj wątek
    • martamartam Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 08:12
      bigboystoys.pl/item553__WOOLY_WILLY.html
      coś takiego znalazłam
    • xyxzza Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 08:42
      z opisu przypomina znikopis. pełno tego na allegro
      • camilcia Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 08:46
        o jakie super! też pamiętam z tymi opiłkami, znikopis to zupełnie inny jest smile
        • pomme Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 09:13
          jest taki sklep w necie z zabawkami z PRL może tam? kiedyś kupiłam tam synowi taką lunete w której są kolorowe szkła , kręcąc nią zmieniały się obrazki.
          www.spodlady.com/gry_i_zabawki
          • inia25 Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 09:31
            ekranik z pokretlami to znikopi
            to z opilkami to nei wiem
            a luneta z kolorowymi szkielkami to po prostu kalejdoskop smile
    • stromae Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 10:29
      Aż mi się łezka zakręciła w oku.
      To była moja ulubiona zabawka, szukałam jej wielokrotnie na stadionie X-lecia jak jeszcze istniał i na Allegro smile I nic sad
      Mój tata wyrzucił ją do kosza, bo opiłki sie z niej sypały.
      • franianiania Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 14:22
        smile sklep Z POD LADY jest super (mają chińskie piórniki z mojego dzieciństwa, pachnace gumki myszki,.....

a to cos do rysowania to nie znikopis, tam rysowało się sterując 2 pokrętłami naraz.
        • afroddytta Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 20:20
          Chyba widziałam coś takiego za granicą w supermarkecie. Taki mały ekranik i dwa pokrętła, kręcąc rysuje się kreskę itd. Ale ja tego z dzieciństwa nie pamiętam, a tę twarz z opiłkami oczywiście smile
    • katrio_na Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 20:49
      Te 2 pokrętła to coś jakby rysowanie żyłką po piasku wink Mój Mały to ma - kupiliśmy to w Stanach ale baaaardzo dawno temu.
      Grało nawet takie same w Toy Story wink

Opiłki pamiętam ale niestety również jeszcze na to nie trafiłam.

Ja za to szukam takiej rosyjskiej gry gdzie Wilk zbierał spadające jajka. Znaczy się są na Allegro ale troszkę ludzie przesadzają z cenami.
      • pomme Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 14.10.10, 16:17
        o tak, te jajka to był hit!smile choc ja juz wtedy za stara na nie byłamsmile
    • cortinka Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 12.10.10, 21:03
      A pamiętacie może takie samochodziki, którymi jeździło się po metalowej planszy i kierowało magnesem umieszczonym pod planszą? Bardzo chciałabym to kupic.
      • pomme Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 14.10.10, 16:16
        i gry edukacyjne ( na baterie) z planszami gdzie u góry planszy było pytanie. Kiedy przyciskało sie taki patyczek do właściwej odpowiedzi świeciła się lampka
        • neptunka Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 14.10.10, 21:08
          allegro.pl/mlody-mistrz-elektroniczna-gra-edukacyjna-kurier-i1259146604.html
          • juleg tak:-) 14.10.10, 22:01
            Kiedyś już szukałam tego ekraniku z pokrętłami, niestety w Polsce brak, ciekawe jaką to ma oryginalną nazwę, moja kuzynka to miała i uwielbiałam tym rysowaćsmile
            • bpauli Re: tak:-) 22.10.10, 13:57
              Ten ekran z pokrętłami to ETCH A SKETCH screen. Ja kupiłam używany na allegro. Były też nowe po 90 zł z TOy Story.
              • agulka04 Re: tak:-) 22.10.10, 15:33
                Ja mam taką rosyjską grę - nie z jajkami tylko z kucharzem, który odbija jajka. Moja 6-latka też ją lubi smile
              • franianiania bpauli 22.10.10, 19:26
                jak sie rysuje?
                ja miałam w dzieciństwie bardzo podobne tylko rosyjskiesmile pamiętam ,ze cięzko się rysowało, ciekawa jestem jak ten matell?
    • patrag Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 22.10.10, 19:27
      ten znikopis z pokrętłami mamy w domu, ostatnio mój 4-latek dostał od chrzestnego, firmy mattel. tylko cieniuteńkie te kreseczki robi. bardziej ja się wzruszyłam i przypomniałam dzieciństwo, niż syn cieszył. może za mały, może w dobie kolorowych znikopisów i innych cudów nie wzruszył takim urokiem prostoty...
      • patrag Re: szukam zabawek i z dzieciństwa:)))) 22.10.10, 19:28
        ooo, dokładnie taki:
        allegro.pl/tablica-znikopis-etch-a-sketch-mattel-i1278547444.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka