Dodaj do ulubionych

Zimowe ubranie

13.10.10, 11:15
Dziewczyny, gdzie można nabyć ładny płaszcz albo kurtkę ciazowa? Rodze pod koniec stycznia i powoli przestaje się dopinac w normalnej kurtce. Macie jakieś sprawdzone fasony, adresy? Olga
Obserwuj wątek
    • mysz_ka85 Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 11:29
      Polecam H&M. Kupiłam tam bez problemu kurtkę dla siebie. Są tam kurtki dla ciężarnych, takie płaszczyki na zimę. Są też rozmiary dla ludzi puszystych, takie obcinane pod biustem płaszczyki,
      jak kupiłam właśnie taki w rozmiarze 44 i pasuje na mnie (a nawet jest za duży) dwa tygodnie przed terminem. Do tego jest ładny i wygodny i na pewno będę mogła go nosić po ciąży. Ceny w granicach 170 - 300 zł.
    • decylia Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 11:59
      Dosyć ładne ubrania ciążowe, płaszcze też (w kształcie A) są w KappAhlu.
    • em.haa Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 12:09
      Ja kupiłam płaszczyk podobny do swojego ulubionego sprzed ciąży na szmatach po prostu, za 40zł. Przed ciążą nosiłam r.40 a kupiłam płaszczyk r.44. jest fajny długi za tyłek, z kapturem, w zasadzie niczym się nie różni od mojego sprzed ciąży poza rozmiarem.
      Biorąc pod uwagę, że po tej zimie go już nie założę, szkoda mi było wydawać więcej.
      A kurtę jesienną kupiłam za 11zł.
      Znalezienie tego płaszcza zajęło mi tydzień.
      Naprawdę można coś znaleźć za grosze.
      • jeza_bell Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 13:35
        em.haa

Masz całkowitą rację.
        Wg mnie też szkoda inwestować większej kwoty na rzecz, którą założymy zaledwie kilka razy.
        • em.haa Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 13:37
          Może przy drugim dziecku bym założyła ale nawet jeśli ją "wyrzucę" nie będzie mi żal, raczej przy drugim dziecku postaram się zaplanować poród na lato, bo na zimę to dramat.
          • gwen_s Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 19:22
            ja pierwszego miałam zimą i teraz tak samo mam termin na luty... mimo większych kosztów ciuchowych uważam, że to lepszy okres smile
            Moja szwagierka rodziła z początkiem czerwca, od pierwszych ciepłych dni miała problem z poruszaniem bo w upałach i ciśnienie i puchła... a tydzień przed porodem wyglądała jakby ją ktoś nadmuchał - nie ze względu na wagę - ale wszystko miała tak spuchnięte...
          • conena Re: Zimowe ubranie 14.10.10, 10:47
            em.haa napisała:

> Może przy drugim dziecku bym założyła ale nawet jeśli ją "wyrzucę" nie będzie
            > mi żal, raczej przy drugim dziecku postaram się zaplanować poród na lato, bo na
            > zimę to dramat.

powodzeniawink ja "planowałam" poród na miesiące kwiecień, maj, góra czerwiec. rodzę w listopadzie i tyle mojego wymyślania terminu.
            • truscaveczka Re: Zimowe ubranie 14.10.10, 12:35
              Conena, mamy nadspodziewanie dużo wspólnego smile
    • czekolada85 Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 12:16
      Kurcze a ja miałam nadzieję że uniknę kupowania płaszcza zimowego bo został mi w sumie nie cały miesiąc od porodu ale jest zimno na maxa a ja już jestem poziębiona i muszę kupić coś cieplejszego też myślałam żeby poszukać w lupach bo naprawdę szkoda mi kasy ale jakoś nie mam siły ani chęci żeby wyjść z domu ;/ więc może w tesco kupie jakąś tanią kurtkę w dziale dla puszystych wink
      • cytrynowa.lemoniada Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 12:39
        szkoda kasy na płaszcz ciążowy, zmierz swoją kurtkę puchową o ile masz i powinna się zapinać (ja mam termin za 2 tygodnie i się dopinam bez problemu w kurtko-płaszcz puchowy, w normalne dopasowane płaszczyki rzecz jasna już nie), a jak się nie dopina to kup sobie kurtkę którą potem ponosisz.
    • luna_de Rowniez polecam H&M 13.10.10, 14:04
      • magda.tyl Re: Rowniez polecam H&M 13.10.10, 14:37
        Ja popytałam po rodzinie i trafiłam, że moja dośc pszysta kuzynka pożyczyła mi płaszcz z kapturem. W lumpeksach niestety nic nie znalazłam, bo mam mega wielki brzuch.
    • bianna Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 16:23
      Porozglądaj się po marketach. Widziałam w gazetce real kurtki puchowe od 30 zł. Ja zaopatrzyłam się w lumpeksie w płaszczyk za 16 zł, nie chcę wydawać pieniędzy na coś, co pewnie ponoszę przez kilka miesięcy
    • titerlitury Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 13.10.10, 19:47
      garderobianych problemów kobiet ciężąrnych jest po prostu szafa ich męża, partnera, ojca. Męskie ubrania mają inny krój, facet zwykle jest ciu większy, więc w sportową kurtkę pani z brzuchem powinna spokojnie wejść. Jakiś zabawny dodatek w postaci nakrycuia głowy czy szala i strój za darmochę jak malowanie!
      • em.haa Re: Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 13.10.10, 20:09
        Jakbym miała chociaż ze 40 lat to bym o tym pomyślała, ale mam trochę ponad 20 i nawet mamy kurtki nie chcę sad
        • titerlitury Re: Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 13.10.10, 20:20
          to nie kwestia wieku, tylko wyczucia mody, podglądnij kolekcje na ten sezon: ubrania oversize i na chłopczycę są jak najbardziej trendy.
          • em.haa Re: Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 13.10.10, 20:29
            Ale moi rodzice nie są modni jak na swoje 50+
            Chociaż jak mi braknie w pasie na upartego pożyczę o mamy, ale mój ojciec to jest wieeeeeeelki sad Brat prawie 2 metry smile ale nie ma to ja czuć się dobrze w swoim smile
        • gixera Re: Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 14.10.10, 12:16
          A ja pożyczyłam jedną kurtkę od mamy a drugą od siostry i myślę, że do porodu jakoś dociągnę, termin mam na 24 listopada, ale brzuch mam raczej niewielki.
      • truscaveczka Re: Tanim i niebanalnym rozwiązaniem 14.10.10, 12:37
        titerlitury napisała:
        "szafa ich męża, partnera, ojca"

Aha - mój mąż waży 56 kilo a ja setkę big_grin Nawet bez ciąży nie wchodzę choćby w ramionach w jego kurtki wink
    • mia_siochi Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 20:15
      Ja tam chodzę w swoich normalnych, tylko nie zapinam. Na szyję szal maskujący i tyle.
      • em.haa Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 20:19
        Też tak robiłam, ale wyglądałam jak debil big_grin
        I raz tak mnie przewiało, że powiedziałam dość big_grin
        • mia_siochi Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 20:36
          Oj tam.
          ja wyglądam przecudnie big_grin
          • czekolada85 Re: Zimowe ubranie 13.10.10, 22:57
            Kupiłam kurtkę w tesco za 45 zł zapinam się bez problemu i nawet wyglądam nie najgorzej ;/

A co do ubrań jeszcze dwa tygodnie temu nosiłam swoje ciuchy z przed ciąży ale teraz już w nic się nie mieszczę i czasami pożyczam od męża chociaż może w tym nie wyglądam ale na codzień po domu jest ok przede wszystkim wygodnie smile
    • dziewczynab Re: Zimowe ubranie 14.10.10, 20:24
      ja zakupiłam sobie kurtkę firmy elpasa, robią tylko odzież ciążową i sprzedają tylko przez internet ale jako że są ze skawiny miałam blisko podjechać, zmierzyć no i kupić big_grin kurtka jest mega lekka, ciepła i bardzo oryginalna - wystarczy spojrzeć na "kaptur". Nie chciałam kupować typowo ciążowej kurtki co by nie marnować pieniędzy ale okazało się że po opadnięciu brzuszka wystarczy przeszyć nieco guziki i pasuje jak ulał. Kurtka jest w dwóch wersjach, krótsza 249zł, dłuższa 269zł, w długiej wyglądałam jak parówka więc wybrałam krótszą wersję wink
      jakby co - www.elpasa.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka