Dodaj do ulubionych

dziecięce witryny sklepowe

15.10.10, 16:23
Dziewczyny czytam Was juz od dawna i mam do Was wielką prośbę. Musze zrobić dla szefa sprawozdanie z Visual Merchandisingu. Ja pracuje w typowo dzieciecej sieciówce tak więc wiem, że jeteście specjalistkami w tej dziedzinie I tu mam pytanie czy zwracacie uwage na witryny sklepowe? czy wchodzicie bo lubicie tą markę? czy zdarzyło Wam się kupic ciuszki z manekina? widzicie , że manekin sklepowy fajnie jest ubrany to kupujecie cały jego zestaw?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 16:29
      często podobają mi się jakieś rzeczy z manekinów sojących w witrynie. Ale w sklepie często nie mogę ich znaleźć.
      Moim zdaniem na manekinie w witrynie powinny być jakieś super fajne/modne rzeczy - taka wizytówka sklepu. I byłoby fajnie jakby w sklepie te rzeczy były jakoś oznakowane. Np. nad wieszakami jakiś dużī plakat, że to są rzeczy z wystawy czy jakoś tak.
    • iberka Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 16:30
      zwracam uwagę, bo wg mnie witryna sklepowa pokazuje trendy jaki dany sklep oferuje na obecny sezon tudzież to co mają najlepszego w chwili obecnej.
      Duuuuuuuuuży minus dla H&M gdzie 2 lata temu będąc w 8 mcu ciąży nie mogłam kupić czapki z manekina, bo taka ich polityka ( podobno) ,że ściagać mogą przy zmianie witryny. czapka była ostatnia, kierowniczka niemiła i arogancka, więcej o wystawowe nie pytam

iza
    • agni71 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 16:56
      Zdarza mi sie wejść do sklepu,zachęcona wystawą. Tez uwazam, że ubranka z wystawy powinny byc po pierwsze dostene w sklepie,po drugie - może jakoś bardziej wyeksponowane.
      • heca7 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 17:03
        Zwracam uwagę na manekiny bo od zawsze mam trudności z wyobrażeniem sobie danej rzeczy na mnie lub na dzieckuwink Dlatego chodzę zawsze na zakupy z kimś kto spojrzy z boku. Też nie lubię kiedy na manekinie jest ostatnia rzecz. Choć zdarzyło mi się kupić kurtkę z manekina bo była w moim rozmiarze i ostatnia. Nie było problemu ze zdjęciem z wystawy to było w Promod.
    • alexsc Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 19:25
      jakoś tak kojarzę teraz na szybko wystawę h&m, i to że potem po wejsciu do sklepu nie moge tych lumpów znaleźć. a jak już je znajdę to jestem załamana jakością. szmaty i tyle.
      • niesia22 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 19:32
        fajnie jak jest manekin ale tylko wtedy mu się przyglądam gdy widzę że rzeczy w który jest ubrany leżą tuż obok, inaczej zapomnę o nich idąc przez cały sklep do danego działu...
    • aleksandra1977 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 19:31
      oczywiscie, ze zwracam uwage na witryny sklepowe. To jest wizytowka sklepu, ktora ma zachecic do zakupow. Niestety czesto jest tak, ze danej rzeczy nie ma na polce, a z wystawy zdajac nie mozna, bo to ekspozycja...
    • pia_ Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 19:57
      Tak - wczodzę do sklepu zwabiona wystawą, nigdy dotąd nie kupiłam całego zestawu z manekina. Tak samo jak dziewczyny uważam, że rzeczy z wystawy powinny być w sklepie specjalnie oznakowane. Idiotyzmem są dla mnie zapisy w zeszycik na rzeczy z wystawy. Jak czegoś nie ma w sklepie, to nie powinno się tego zostawiać w witrynie. Zwabiona fajnym ciuchem wchodzę nawet do tych sklepów, których nie lubię lub nie znam.
    • leneczkaz Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 20:04
      Zwracam uwagę. Ale jeśli wewnątrz sklepu nie ma tego towaru lub jest w 1 rozmiarze to mam zamiar rzucić w witrynę kamieniem uncertain
    • maggi9 Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 20:04
      Lubię sobie pooglądać wystawy ale raczej mnie nie kuszą na tyle, żeby wejść.Wchodzę zazwyczaj do sklepów, które znam.Jeśli wiem, że dany sklep jest za drogi/nie posiada asortymentu dla mnie to nie wchodzę mimo tego, że wystawa jest cudna.Lubię jak na wystawach są ceny ciuchów na manekinie-mogę sie wtedy zorientować czy warto wejść nawet jeśli marki nie znam.
      Z manekina nigdy nic nie kupiłam.A już na pewno całego zestawu.
    • reservka Re: dziecięce witryny sklepowe 15.10.10, 20:21
      Dzieki własnie o coś takiego mi chodziło. Wiem, że wiele sklepów własnie nie sprzedaje tego co ma na witrynie a na sklepie już to dawno się sprzedało, mnie to też denerwuje .Fajnym pomysłem , jest wyróznienie witrynowych rzeczy na sklepie , bo ja sama wiele razy ich szukałam w innych sklepach. Dziękuje jeszcze raz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka