Dodaj do ulubionych

Buty z sieciówek

26.10.10, 10:56
Co sądzicie o kupowaniu (zimowych ale nie tylko) butów w sieciówkach typu Mothercare czy H&M? Przyznaję, że niektóre modele są naprawdę ładne, ALE... Właśnie, czy w zasadzie na tym nie kończy się pozytwyna opinia ? Widziałam niedawno cudne po prostu buciki zimowe (kozaki) ze Świnką Peppą w Mothercare.. Ale buty są dość sztywne i kosztują coś poniżej 100 zł (chyba koło 80 o ile dobrze pamiętam). Moim zdaniem to chyba dość niska cena jak na zimowe buty.
Czy buty w takich sklepach mają jakieś atesty itp ? Czy nie strach włożyć je dziecku które chodzi od kilku miesięcy dopiero na nogi ? Kwestia ortopedyczna to jedno, druga sprawa to czy buty z takich sklepów są ciepłe ?
W H&M też coś mi wpadło w oko, też dość tanie ale właśnie im tańsze, tym bardziej staje się podejrzliwa. Budżet mam ograniczony ale nie chciałabym kupić badziewia/
Macie jakieś doświadczenie z takimi butami ?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 10:59
      jeśłi mają atesty, to taka informacja powinna znaleźć się na opakwoaniu czy jakiejś naklejce, zawieszcze
      w Mothercare kupiłam buty na basen

zobacz tutaj www.guliana.pl
    • okina Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 11:49
      Ja jak na razie jestem zafascynowana bucikami z daichmana ale tez trzeba patrzec czy buciki sa ze skory czy jakiegos innego sztucznego badziewia. Podobno tez dobrzez jesli buty sa z materialu ktory powoduje ze nozka sie nie poci i nie wychladza (podobno takim materialem jest dei tex).
      Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakosci. Patrz z czego but jest zrobiony, czy zgina sie na 1/3 dlugosci bucika czy 1/2.
      To byly moje pierwsze zakupy bucikowe i jak na razie opieralam sie tylko na opinii sprzedawcy. Praktyki nie mam.
      • latosie Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 13:34
        to odradzam opierania się na opinii sprzedawców, którzy do takich sklepów trafiają z ulicy a ich zadaniem jest wcisnąć byle droższy model wmawiając,że jest super
    • agni71 Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 11:52
      Juz prędzej kupiłabym jakies niedrogie buty w sklepie obuwniczym, np. w Deichmannie czy CCC. W Deichmannie sa buty Elefanten dobrej jakości, niezłe wydają sie buty Dei-tex - zimowe w cenie ponizej 100 zł. Buty ze sklepów z ubraniami dla dzieci kupiłam jak dotad dwa razy - kozaczki z Wójcika (jako dodatkowe buty do spódniczek), ale one są zamszowe, a nie sztuczne, i trampki w H&M. Zimówek, i do tego takich które mają byc jedynymi butami - nie kupiłabym, a juz na pewno nie w Mothercare (strasznie plastikowe te buty).
    • joanna_poz Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 12:11
      ja w zeszłym roku pierwszy raz skusiłam się na buty zimowe za mniej niż 100 zł - w Tchibo.
      przemakały, ledwo doczekały końca zimy (a raczej doczekały w opłakanym stanie) i wylądowały w śmietniku.
      już nie zaryzykuję nigdy więcej (napewno jeśli chodzi o buty zimowe).
    • klubgogo Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 12:45
      Nie kupuję butów w sklepie z odzieżą.
      • ania_kr Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 20:17
        Ja miałam pierwsze buty dla syna z Mothercare i były badziewne. Skusiła mnie dobra cena. Sztywne, nóżka się pociła, na pewno nie dla dziecka. Na szczęście były to takie przedbuciki - jak syn jeszcze nie chodził, a potrzebowałam go postawić na chwilę na nóżkach w sklepie, czy na podwórku.
      • myshha1 Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 20:34
        klubgogo napisała:

> Nie kupuję butów w sklepie z odzieżą.

Amen smile
    • kontaminacja Re: Buty z sieciówek 26.10.10, 20:33
      Moje dzieci miały kilka par butów z mothercare, ale nigdy nie było to podstawowe obuwie na dany sezon. Jako kolejne sprawdziły sie bardzo. Butów zimowych bym tam jednak nie kupiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka