Dodaj do ulubionych

klocki magnetyczne geomag?

03.11.10, 06:25
geomag się chyba nazywają. albo tego typu (bo tańsze pewnie). widział ktoś gdzie mozna kupić? w sklepie... polecacie?
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 08:24
      Ja kupiłam na Allegro. W sklepie stacjonarnym widziałam w Smyku, jednak w wygórowanej ceniewink

D.
      • mama2chlopcow Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 08:41
        my mamy magnetix Mega Bloksa i są równie mocne jak geomagi a trochę tańsze..
        • sonrisa06 Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 09:03
          My mamy geomag i magnastix. Geomag lepsza jakość, ale te drugie też fajne, a cena o wiele niższa.
    • ywonkaa Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 22:21
      Ja ostatnio kupiłam magnext mega blocks. Moje dzieci bawią się prawie non stop już czwarty dzień. A ja odpoczywamsmile. Fajnie zrobione, ale trzeba kupić od razu ze 3 zestawy. Ja mam takie 49 el., 90 el. i 140 el. Albo najlepiej kupić jeden zestaw i zobaczyć, czy dziecko się zainteresuje. Wtedy dokupić.
      • aga7878 Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 06:30
        a gdzie kupiłaś?
    • aleksandra1977 Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 22:49
      to sa rewelacyjne klocki, ktorymi bawia sie zarowno dzieci jak i dorosli. Swietnie zrobione, w ladnych kolorach. Drogie, ale na pewno nie sa chinskim bublem i warte sa swojej ceny.
    • pinik Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 23:09
      My tez mamy geomag od lat. Kupilam dla synka, ktory mial wtedy trzy i pol latka. Wtedy tez urodzil mi sie drugi synek. W miedzyczasie oboje dzieci (4,5 lat i 8 lat) bawia sie tymi klockami naprawde czesto. Sa niezniszczalne. Kupilam raz podrobki (nie znam nawet marki) i sa do niczego. Bardzo slabe magnesy maja. Dzieci zawsze wybieraly tylko geomag sposrod klockow, wiec je znow "wysortowalam" z pudla.

Dzis im dokupilam troche nowych klockow (im wiecej tym fajniejsza zabawa, a teraz bawia sie we dwoje). M.in. zestaw z kolami. Tego jestem bardzo ciekawa, bo chlopcy zwykle lubia budowac pojazdy.

Ja bardzo polecam! Droga dosc zabawka, ale madra i wytrzymala.
      • aga7878 Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 06:32
        kupowałaś na allegro? czy w jakims sklepie?
      • tzka Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 07:58
        Tez sie moge pod tym podpisac. Mam b. podobne doswiadczenia z Geomagami. Kupilismy dzieciom kilka roznych zestawow. Pieknie sie bawia. Corcia takze z kolezanka, jak ja odwiedza.
        Niestety, nie pamietam, gdzie kupowalam... Na pewno nie w Smyku, bo maja drakonskie ceny.
    • betty_julcia Re: klocki magnetyczne geomag? 03.11.10, 23:39
      A ja polecam Unimag. W zeszłym roku kupiłam na gwiazdkę duży zestaw w drewnianym, bardzo ładnym pudełku na allegro i jest to hit do dziś zarówno dla 7 latki jak i 4 latka.
      Ja mam taki zestaw
      allegro.pl/unimag-najlepsze-klocki-magnetyczne-406-el-i1292369415.html
      dołączona jest do niego książeczka z różnymi budowlami, moja 7 latka świetnie sobie radzi. Chcemy dokupić więcej klocków bo można poszalećsmile Polecam bo cena rewelacyjna a bardzo porządnie wykonane, mocne magnesy, są i pałeczki i można kółka robić, dużo fajnych płytek i ciekawe konstrukcje.
      • kasia_d81 Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 09:45
        betty_julcia napisała:

> A ja polecam Unimag.

No właśnie też mnie te klocki zaciekawiły, bo w komplecie jest duża ilość klocków a cena też interesująca. Ale czy ma może ktoś porównanie ich z geomagami? Czy na pewno warto?
        • pasik Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 10:00
          Sprawdziłam Geomagi utrzymują 5 kulek piszą że Unimagi również - tak piszą w reklamie
          Porównania nie mam choć wydaje mi się ze plusem Gemoagów jest najwyższa jakość- są b dobrze wykonane i posiadają najsilniejsze magnesy.
          • betty_julcia Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 11:09
            Mają tak silne magnesy jak geomag. Mam porównanie bo specjalnie zwróciłam na to uwagę. Sama byłam zdecydowana w zeszłym roku na geomagi ale zaryzykowalam po jakiejś opini na forum gazetowym (jednej zresztą ale dobrej) i zaryzykowałam. Nie żałuję bo magnesy mają bardzo silne.
            • carpediem30 kompatybilność geomagów i unimagów 08.11.10, 11:07
              Czy ktoś wie, czy geomagi i unimagi mają taką samą długość patyczków i wielkość kulek i można je ze sobą dowolnie łączyć?
              Mamy już 2 zestawy Geomagów, ale ze względu na cenę chciałabym teraz dokupić największy zestaw unimagów, ale nie wiem czy po wymieszaniu tych klocków da się z tego zbudowac dowolne konstrukcje i czy patyczki i kulki jednych będą pasowały do drugich. Chodzi mi też o wielkośc paneli - czy można stosować wymiennie geomagi z unimagami??
              Idealnie byłoby gdyby oba rodzaje klocków miały identyczne rozmiary poszczególnych elementów, tak żeby można było budować przestrzenne konstrukcje bez uważania, że jeden patyczek jest dłuższy od drugiego smile
              Może ktoś ma jedne i drugie i pomoże, albo może betty_julcia mogłaby zmierzyć długość patyczków w unimagach i wymiary przykładowego panelu? smile
              • betty_julcia Re: kompatybilność geomagów i unimagów 08.11.10, 12:56
                długość patyczka 2,7 cm, przykładowy panel 3,2x 3,2 cm, średnica kuleczki ok, 1,1 cm. Nie łączyłam unimagów z geomagami. Geomagami bawiła się córka u znajomych i nie miałyśmy okazji ich łączyć.
    • muchacz Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 12:39
      Zaintrygowałyście mnie tymi geomagami, ale zgłupiałam jak spojrzałam na allegro. Jakie zestawy byłyby najfajniejsze dla 4,5 latka? A są jakieś dla 1,5-roczniaka? Na allegro widzę takie duże klocki od 10 miesiąca, ale nie wiem czy nie będą dla mojej "nudne". Doradźcie proszę. Dziękuję
      • aneta-skarpeta Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 13:07
        my mamy geomaga, syn dostał chyba na 4 czy 5 gwiazdkę

dla 1.5 to chyba są za małe- moze zjesc kulki itd- chyba ze dla maluchów są inne zestawy
        jedno jest pewne...trzeba miec kilka zestawów- a wtedy zabawa jest super
        • dammma Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 20:13
          my mamy geomagi i jesteśmy zadowoleni z tym, że 50szt, to mało, więc planujemy dokupić.
          Też zamawialiśmy na allegro. Mam pytanie: czy geomagi mają różne wielkości, czy różne zestawy można ze sobą łączyć?
          • aleksandra1977 Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 21:18
            maja rozne wielkosci i mozna je dowolnie laczyc, bo wszystkie dzialaja na tej samej zasadzie.
      • aleksandra1977 Re: Muchacz 04.11.10, 21:26
        Muchacz, dla mlodszych dzieci (10m-2 lata) odpowiednie sa klocki Geomag seria GBaby.
        Dla starszych, powyzej 3 r.z. ciekawsze beda Geomag Kids (Geomag Kids Color, Geomag Kids Panels) i powyzej 4 r.z. Geomag Kids Weels.
        A dla jeszcze starszych, powyzej 14 r.z. jest seria Geomag PRO (Pro Color, Pro Metal i Pro Panels).
        • dammma Re: Muchacz 04.11.10, 23:28
          My mamy od 6 rż GEOMAG MAGNETIC WORLD
      • tzka Re: klocki magnetyczne geomag? 04.11.10, 23:44
        Wydaje mi sie, ze warto kupic jakis sredniej wielkosci zestaw na pocz. Bo nie wiadomo, czy dziecku w ogole przypadnie do gustu. Pozniej mozna dokupic kolejne. Mojej corci b. sie spodobaly od poczatku. Chyba jej jakis wiekszy wtedy kupilam, w plastikowej walizeczce. A pozniej kolejne.
        Natomiast synek mial Geomag na maluszkow Gbaby, duzy zestaw. Wcale go prawie nie zaciekawil. Sprzedalam pare mies. temu. Od jakiegos czasu bawi sie razem z siostra jej zestawami, a ma teraz 3,5 roku. Dla mniejszego dzidziulca te "powazniejsze" zestawy sa nieodpowienie ze wzgl. bezpieczenstwa, a takze ze wzgl. na to, ze koordynacja raczki nie jest jeszcze wystarczajaca, by sie bawic takimi malymi elementami. No i latwo polknac, albo zgubic.
        A Geomag szczerze polecam, zabawka na wiele lat.
    • kasia_d81 Re: klocki magnetyczne geomag? 05.11.10, 09:31
      A może doradzicie jeszcze jakie klocki wybrać dla 5,5 latki: Geomagi czy lego?
      Muszę po prostu powiedzieć jej tacie chrzestnemu co ma kupić pod choinkę i nie mogę się zdecydować. W pierwszej chwili myślałam o lego bo córcia ma pudełko creator i lubi z nich budować (zazwyczaj domki, garaże albo samochody) więc myślałam żeby zwiększyć po prostu jej ilość tych klocków bo teraz nieraz narzeka że ma ich za mało.
      Teraz czytam tu o geomagach które mnie się bardzo podobają i korci mnie żeby jej kupić ale, że są dosyć drogie to muszę wybrać albo lego albo geomagi.
      Wiem, że jestem niezdecydowana i są to zupełnie różne klocki ale może doradzicie co byście zrobiły na moim miejscu?
      Dziękismile
      • kasia_d81 Re: klocki magnetyczne geomag? 05.11.10, 09:35
        Mam jeszcze jedno pytanie, jak się zdecydowałabym na geomagi, to na początek lepsze będą te z panelami czy bez?
        Dzięki.
        • aga7878 Re: klocki magnetyczne geomag? 05.11.10, 10:00
          mój syn (7 i pół roku) bawił sie takimi bez paneli i mu sie podobały. jak oglądamy teraz na allegro, to mówi, że bez paneli chce. no ale może nie wie co dobre ? wink kupię bez paneli zatem
      • aleksandra1977 Re: klocki magnetyczne geomag? 05.11.10, 10:22
        moja 3,5 letnia corka zdecydowanie chetniej bawi sie geomagami. Pierwsze geomagi, jakie dostala przed kilkoma tygodniami, to zestaw z kulkami, bez paneli. Obawialam sie, ze zacznie je brac do buzi, ale nic takiego sie nie dzieje. Tak jej sie spodobaly, ze dokupilismy jeszcze 4 inne zestawy, z panelami tez.
        Kazdy z tych zestawow daje inne mozliwosci i uwazam, ze nie ma znaczenia, ktory wybierzesz, czy z panelami, czy bez, jako ten "startowy".
        Moja corka lego rowniez ma, ale wydaje mi sie, ze szybciej sie nimi nudzi, mimo kilku roznych zestawow i w rezultacie jest tak, ze duplo bawi sie moj mlodszy syn.
        • kasia_d81 Re: klocki magnetyczne geomag? 05.11.10, 10:40
          Dzięki za doradztwosmile
          Zdecyduję się w takim razie na geomagi. Mam nadzieję, że podpasuję mojej córci, bo ona ostatnio ma w ogóle fazę na klocki bo zażyczyła sobie również clicsy, na które zresztą sama zbiera tzn. przeznaczyła kilka swoich zabawek, które stoją i się kurzą mniej więcej od roku, na sprzedaż czego wcześniej nie chciała zrobićsmile
    • muchacz wheels? 05.11.10, 10:54
      Warto je kupić jako pierwszy zestaw klocków? Mój syn ma 4,5 roku i odkąd mu pokazałam na allegro to marudzi, że chce na mikołajasmile
      • aleksandra1977 Re: wheels? 05.11.10, 11:46
        No, skoro marudzi, ze chce od Mikolaja, to zagadaj z Mikolajem, zeby je przyniosl.
        Niech sie dzieciak nie rozczaruje, ze Mikolaj slowa nie dotrzymal.
        • dammma Re: wheels? 05.11.10, 12:06
          mój syn od 3 rż bawi się geomagami siostry od 6+. U nas lego też ciągle na topie. Tylko się rozmiarami pozamieniali, bo córka starsza a woli większe a syn młodszy i woli mniejsze. Może ma na to wpływ zestawów bardziej pod chłopca (auta, samoloty) czy pod dziewczynkę (domek, farma, stajnia). Co nie wybierzesz to i tak będzie zadowolona. Skoro jeszcze geomagów nie ma to może je spróbuj.
        • muchacz Re: wheels? 05.11.10, 13:00
          smile Tylko ten Mikołaj mógłby w odpowiednim świetle przedstawić lepsze zestawy i obiekt marzeń zmieniłby się błyskawiczniesmile A niech już ma to auto!smile
    • noo_noo Gdzie w dobrej cenie? 08.11.10, 13:01
      A gdzie kupujecie te klocki? W marketach można je znaleźć? Interesują mnie zarówno Geoamag Baby jak i Kids.
      • mama2chlopcow Re: Gdzie w dobrej cenie? 08.11.10, 13:41
        mój młodszy syn jak miał 1,5 roku bawił się wersją dla starszaków, nigdy nie zauważyłam żeby próbował je wkładać do buzi..a bawił się rewelacyjnie...zreszta robi to do dziś smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka