Dodaj do ulubionych

Gra Zamek duchów HABA

08.11.10, 12:07
Witam, ktoś może grał w tę grę? Zastanawiam się nad zakupem, ale nie jestem przekonana, a na polskich stronach recenzji gry brak sad A może ktoś ma linka do stron z opiniami o grze po niemiecku? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: Gra Zamek duchów HABA 08.11.10, 12:13
      Ja mam taka
      www.gryplanszowe.pl/index.php?d=szczegoly&tw=184
      swietna gra!
    • zebraw-paski Re: Gra Zamek duchów HABA 08.11.10, 12:49
      Recenzje są na niemieckim amazonie:

www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=haba+4219&x=0&y=0
      Tej gry akurat nie znam, ale osobiście bardzo lubię Habę.
      • mysiam Re: Gra Zamek duchów HABA 08.11.10, 19:30
        Bardzo polecam!!!
        gra rewelacyjna -dorośli mają wiele radochy grając w nią a co dopiero dzieciakismile

pracuję w Firmie ,ktora sprzedaje produkty Haby-więc jeśli coś -pisz na priv
        • ophelia78 mysiam 08.11.10, 20:59
          Mysiam, a gdzie / jak można kupić zabawki Haby, ale jednak nieco taniej...??? Synek uwielbia, ja też jestem wielką fanką Haby, ale ceny mnie powalają... Po prostu mnie nie stać. Zdarzają się jakies przeceny, wyprzedaże itp?
          • edyta0 Re: mysiam 08.11.10, 21:11
            no wlasnie, bo ceny maja kosmiczne...
          • mysiam Re: mysiam 08.11.10, 22:13
            z jakiego wojewodztwa jestes?
            • edyta0 Re: mysiam 08.11.10, 22:18
              w slaskim sa jakies wyprzedaze, przeceny, promocje etc.?
              • mamachlopca1 Re: mysiam 08.11.10, 23:26
                a w lubelskim gdzies haba w ogole jest?
            • olek771 Do Mysiam :-) 09.11.10, 18:54
              Witaj, a możesz mi napisać dokładniej, na czym ta gra polega? Na niemieckim Amazonie recenzje w większości pozytywne, ale też kilka negatywów - gra się kompletnie nie sprawdziła. Syn nie przepada za zwykłymi grami losowymi, lubi serię Smart Games Granny, Hoop Żabki, Blocusa Duo itp. Generalnie w zabawach wszelkich preferuje te, które wymagają "kombinowania" smile, myślenia i sprawia mu to dużą frajdę. czy w związku z tym Zamek Duchów mógłby mu się spodobać? Pozdrawiam.
              • mysiam Re: Do Mysiam :-) 09.11.10, 20:08
                odpisałam na priv
                gra świetnie rozwija spostrzegawczość ,refleks, małą motorykę -oko-ręka
                poniżej krótki opis:
                Zamek duchów o różnych wariantach konstrukcji. W każdej rundzie duch powinien przestraszyć jak największą liczbę mieszkańców zamku. W tym celu dzieci muszą odkryć, gdzie ukrywa się mieszkaniec zamku, namalowany na wylosowanej karcie. To oznacza, że muszą dokładnie przypatrzeć się ścianom. Po znalezieniu właściwej figury za pomocą magnetycznej różdżki dzieci muszą doprowadzić ducha na miejsce. Ale szybko, bo czas wyznacza przesypujacy się piasek w klepsydrze. Rodzaj: zestaw gier z 3 wariantami i 1 "olimpiadą strachu". Rozwija: umiejętność uważnego obserwowania, koordynację oko-ręka, pamięć, koncentrację, pracę zespołową. Liczba graczy: 1-6. Wiek: od 5 lat.Czas gry: ok.5-20 min.
                • mamaaoli Do mysiam... 09.11.10, 20:26
                  Chyba się skuszę na zamek duchów, bo brzmi świetnie.
                  A które gry z haby mogłabyś jeszcze polecić dla sześciolatki? Zastanawiałam się nad magicznym kapeluszem, kostką wiedźmy lub zupą czarownic, opisy w sklepach ogólne, szczególnie zupa i kapelusz mnie zainteresowały, ale brak opinii i sama nie wiem/.
          • olek771 Re: mysiam 10.11.10, 19:34
            Hej, a na czym ta gra dokładnie polega? Muszę znać zasady, żeby wiedzieć, czy spodoba się mojemu synkowi smile
            • mysiam Re: mysiam 11.11.10, 21:29
              grA to taka makieta zamku-komnat-w każdej mnostwo szczegółow,portretow.
              Gracz losuje kartonik z jakąs podobizna/motywem,który znajduje sie w którejś z komnat.
              Musi poprowadzić duszka magiczną różdżką(to taki długi kijek z magnesem,którym gracz wodzi od spodu gry(gra jest na nożkach)
              i odnależć motyw zkartonika ,jaki wylosował.
              Jeśli uda mu się to -sygnalizuje okrzykiem: huhu!(jak duch)
              Ma na to ograniczona ilość czasu ,który odmierza klepsydra
              zabawa świetna -nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłychsmile
        • mozynka do Mysiam 10.11.10, 08:09
          Mam pytanie odnośnie Zamku Duchów: czy wersja mini jest tak samo fajna, czy lepiej zainwestować i kupić tą dużą. Czy w W-wie można kupić gdzieś gry Haba w super cenie? może jakieś promocje przed świętami gdzieś będą
          • helly.g Re: do Mysiam 10.11.10, 23:36
            Nie wiem, czy to promocja. Chyba nie, ale gra jest tutaj
            hbsklep.pl/HABA_4219_Gra_Zamek_Drzykamien-880.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka