Dodaj do ulubionych

tesco LEGO DUPLO pomocy!!!

10.11.10, 15:02
Witam, zamierzam w tym roku zaopatrzyć moje dzieci, 4latka i 1,5 latkę, w lego Duplo. Uważam że sa swietne i świetnie rozwijają wyobraźnię dziecka. Już od pół roku odmawiam dzieciakom zakupu różnych drobnych(niepotrzebnych) zabawek na rzecz klocków. Chcę teraz dobrze wybrać. Ostatnio trafiłam w gazetce TESCO na takie zestawy:
pobierz.tesco.pl/promocje/gazetki/wyprz-37_35885427/37-zabawki/pliki/CHM-gazetka/10.11-24.12.2010/gazetka-10.11-24.12.2010.swf
Myślałam że kupię ten pierwszy (643 el. +378 gratis) i na all. jakiś taki z postaciami czy samochodzikami.
Do znawczyń/znawców, czy to dobry wybór- ten z tesco? a może coś polecacie? Chciałabym się zmieścić w kwocie ok.300zł

dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • tanika01 Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:16
      te klocki sa mniejsze od DUPLO. Do małego dziecka będą za małe. sa od 4 lat.
      te drugie sa Duplo wieksze, od 2 lat
      • olafig Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:22
        oooo dzięki, właśnie się nad tym zastanawiałam czy w DUPLO też są mniejsze i większe...a jednak. No a może mi coś polecicie????bede wdzięczna!
        • sharpless6 Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:38
          są w promocji dwa pudła to czerwone to lego creativ i to widziałaś . żółte pudlo to duplo jest w nim 100 klocków z figurką cżłowieka i autem gratis do pudła jest 45 klocków w kartonie.
          Mi umkneły sprzed nosa lego w Carrefour za ok 70 zł.w takim wysokim pudełku.
    • pia_ Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:21
      Ten pierwszy zestaw to nie jest Duplo, tylko Lego Creativ od 4 lat, duplo są większe.
    • olafig Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:24
      ja chcę te większe!!!!
      • alkara Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:35
        Radziłabym Tobie za taką kwotę kupić jakis zestaw tematyczny plus troszke jakis klocków. Same klocki bez figurek moga być troszke nudne dla maluszków. Jeśli masz trochę czasu mozna na allegro dostać fajne używane zestawy lub pojazdy. Ja ostatnio kupiłam za 30 zł zestaw z samochodem policyjnym a za 60 zł karetkę ze śmieciarką dla 2 latka, dla córeczki hitem jest jednak wszystko co związane jest z domem i jego budową. Fajnym zestawem jest supermarket.
      • mamatygryska Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:51
        Moim zdaniem najlepiej zacząć od dużego zestawu. Dla mnie najfajniejszy jest "dom" i "remiza strażacka". Z tych elementów można zbudować już coś ciekawego. Dodatkowo w straży jest samochodzik, śmigłowiec, jakieś figurki ludzików i piesek. W domu jest sporo fajnych elementów typu: łóżeczko, umywalka, stół, krzesła, jakieś figurki ludzików itp.
        W tych zestawach jest też dużo elementów konstrukcyjnych: filary, dach, ściany, płytki na których można budować.
        Poszukaj tego na allegro. Będzie zdecydowanie taniej niż w sklepach (nawet w marketach).
    • mamatygryska Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 15:56
      Moim zdaniem najlepiej zacząć od dużego zestawu. Dla mnie najfajniejszy jest "dom" i "remiza strażacka". Z tych elementów można zbudować już coś ciekawego. Dodatkowo w straży jest samochodzik, śmigłowiec, jakieś figurki ludzików i piesek. W domu jest sporo fajnych elementów typu: łóżeczko, umywalka, stół, krzesła, jakieś figurki ludzików itp.
      W tych zestawach jest też dużo elementów konstrukcyjnych: filary, dach, ściany, płytki na których można budować.
      Poszukaj tego na allegro. Będzie zdecydowanie taniej niż w sklepach (nawet w marketach).
    • kroliczyca80 Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 16:19
      My zaczynaliśmy od takiego: allegro.pl/lego-duplo-duzy-zestaw-klockow-xxl-i1309849915.html
      tam jest 200 klocków podstawowych. Do tego dokupiliśmy zestawy tematyczne (pierwszy chyba autobus, potem stajnia, straz pożarna, zoo itd). Obecnie synek ma prawie 3 lata i kocha duplo ponad wszystkosmile
    • muchacz Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 16:56
      Ja też proponowałabym Ci zacząć od zestawu tematycznego. My zaczęliśmy od remizy, ale tak naprawdę hitem okazał się później zakupiony pociąg-zestaw startowy. Moja córka, która ma 1,5 roku uwielbia zwierzaki i ludziki, więc może kupisz np. 2 mniejsze zestawy: dla syna coś z autami/pociągami, a dla córki zoo lub farmę. Później z czasem można kupować klocki uzupełniające.
      • anick5791 Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 19:37

-Mam 18-miesięczną córeczkę. Faktycznie uwielbia figurki z duplo, więc zdecydowałam się na farmę. Zwykłe klocki planuję jej dokupić za jakiś czas, teraz jeszcze nie cieszyłaby się z nich. I oczywiście na allegro jest zdecydowanie najtaniej, szczególnie jak masz możliwość odbioru osobistego (mnie się udało zapłacić 200zł, za zestaw, który w Smyku kosztuje 320).
        • kasia5030 Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 10.11.10, 21:54
          Synek mój ma 1,5 roku. Jak dotąd ma 3 zestawy klocków z biedronki, które są kompatybilne. I widzę, że zaskoczył temat klocków.
          Dlatego na święta dostanie farmę duplo i zestaw startowy.
    • olafig Re: tesco LEGO DUPLO pomocy!!! 11.11.10, 08:52
      dziewczyny, baaaaardzo dziękuję za pomoc! Też myślałam nad zoo dla córki i strażą pożarną dla synka. Potwierdziłyście moje plany i dzięki za porady!!!!!
      Moje dzieciaki mają kilka klocków u babci i u znajomych i też pokochały zabawę tymi cackamismile
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka