Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię fotelik w weekend?

17.11.10, 07:28
Nie wiecie, czy któryś market, lub inny sklep otwarty w niedzielę sprzedaje foteliki samochodowe (te większe). W sobotę albo niedzielę będę mieć samochód i będę musiała od razu kupić fotelik (po samochód jedziemy pociągiem, z powrotem już mam nadzieję, autemsmile). Proszę o nie przenoszenie wątku chociaż przez kilka godzinsmile
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 07:53
      Askot jest otwarty w soboty do 18. W niedzielę to w supermarkecie pewnie, ale tam dobrego fotelika nie kupisz.
      • czar_bajry Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 23:57
        kup fotelik wcześniej, to zakup na kilka lat i nie polecam kupowania tak jak pieczywa- pierwszy z brzegu.
        • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 18.11.10, 07:45
          Problem polega na tym, że po auto jedziemy do moich rodziców pociągiem, wracamy autem. Więc nie dam rady kupić fotelika wcześniej, bo nie będę go miała jak przewieźć. Chyba po prostu zrobię przegląd w internecie i poobjeżdżamy najbliższe galerie handlowe. Jest tego dość sporo w okolicy K-c, więc mam nadzieję, że znajdę coś dobrego smile
    • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 07:56
      Tak, jest otwarty ten na Sowińskiego, koło poczty.
      • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:31
        Ja nie z Warszawysmile Górny Śląsk się kłaniasmile
        • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:47
          Sam Górny Śląsk też niewiele mi mówi..
          Co do fotelika - spróbuj wpisać w wyszukiwarkę fotelik+nazwa miasta. Wyskoczy ci pewnie dużo sklepów internetowych, ale wiele tych sklepów jest również stacjonarnie. I czasem są to duże sklepy, które są przy większych hipermarketach (w Warszawie to np. Świat Dziecka), a wtedy są zawsze otwarte w niedzielę (godziny otwarcia są zawsze na stronie sklepu)
          • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:51
            Dziękismile
            Problem polega na tym, że samochód to może za dużo powiedziane, jest to stary cieńkuś, ale dla początkującego kierowcy w sam razsmile Wracając do tematu- muszę ten nieszczęsny fotelik przymierzyć, bo nie każdy tam pasuje, kiedyś chcieliśmy pożyczyć na podróż od znajomych i nie dało się go zamontować.
      • olik81 Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:05
        kosher_ninja napisała:

> Tak, jest otwarty ten na Sowińskiego, koło poczty.

buhahahhahahha,kolejna mama ktora mysli,ze poza wawszawka internetu NIET!!!!
        • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:09
          Jak to było z tą ironią i kopnięciem w tyłek? Eh.
        • heca7 Re: olik81 17.11.10, 12:37
          Ona jest z Górnego Śląska więc raczej może jej się wydawać, że poza G Ś niczego nie ma. Nie obrażaj "warszawki" bo nikt tu o tym nie wspomniał.
          • thegimel Re: olik81 17.11.10, 13:06
            Ogólnie chodziło mi o coś, co funkcjonuje na terenie całego kraju.
          • olik81 Re: olik81 17.11.10, 18:49
            to raczej kolezanki rzucajac haslem: "ulica siakas kolo poczty" jest z warszawy
            trudno bylo sie domyslic
            kazda inna pyta autorke skad jest, warszawa zaklada ze jak pyta na emamie to jest z w-wy no bo skad??!!!big_grin
            • hayet Re: olik81 17.11.10, 18:56
              olik81 napisała:

> to raczej kolezanki rzucajac haslem: "ulica siakas kolo poczty" jest z warszawy
              > trudno bylo sie domyslic
              > kazda inna pyta autorke skad jest, warszawa zaklada ze jak pyta na emamie to je
              > st z w-wy no bo skad??!!!big_grin

a co cie ta wawa tak boli? trzeba po prostu napisac w temacie o jakei maisto chodzi.
              • olik81 Re: olik81 17.11.10, 19:01
                mnie nie boli tylko smieszy zakladanie ze warszawa
              • thegimel Re: olik81 17.11.10, 21:03
                No zapomniałam, nosmile Dopisałam od razu, więc nie czepiajmy się jużsmile
                • hayet Re: olik81 17.11.10, 21:06
                  haha, nie no spoko, mnie to nie przeszkadza i nie ja sie czepiac zaczelam wink
            • kosher_ninja Re: olik81 17.11.10, 19:42
              Problem w tym, że to ty założyłaś, że sklep na ulicy jakiejś tam koło poczty to jest właśnie w Warszawie. Nie skumałaś ironii i sama wykazałaś się myśleniem tylko o jednym mieście.
              • olik81 Re: olik81 17.11.10, 19:57
                taaaaaaa
    • ykke Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:12
      W każdym markecie kupisz, ale taki byle jaki pewnie. Lepszy moze byc w Smyku.
    • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:25
      Autorko - określ miasto, to wtedy dostaniesz może konkretną odpowiedź.
      • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 08:48
        Katowice i okolice. Ale sieciówki powinny być wszędzie otwarte?
        • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:12
          Sieciówki najczęściej są otwarte, szczególnie te przy hipermarketach. Przynajmniej w miastach, które ja znam (Katowic niestety, nie znam). A co do przymierzenia - ja mam akurat maxi cosi i chyba na ich stronie jest, który fotelik pasuje do którego samochodu (są podane konkretne modele). Może z innymi firmami fotelików jest podobnie - sprawdzisz w domu, a potem oszczędzisz sobie czasu.
          • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:51
            Dziękismile
    • clio_yaga Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:05
      Wydaje mi się, że foteliki są w sklepach samochodowych typu Feuvert (na 3 stawach) czy Norauto (Auchan w Sosnowcu). W sosnowieckiej Plejadzie jest też duży sklep z rzeczami dla dzieci i tam jest sporo fotelików. Nie pamiętam nazwy sklepu, ale mieści się na przeciwko Smyka. Jeśli chcesz kupić tańszy to może giełda w Mysłowicach w niedzielę przed południem?
      • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:08
        Dzięki wielkie. Na giełdzie raczej wolę nie kupować, trochę się boję, ale do Plejady mam od rodziców bliskosmile
        • kosher_ninja Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:19
          Wejdź sobie najpierw na fotelik.info, poczytaj o testach w danej kategorii wagowej, a wtedy już będziesz miała jakąś tam wiedzę o firmach. Możesz wtedy pochodzić po stronach tych firm, żeby sprawdzić, czy fotelik pasuje do samochodu, oraz po sklepach internetowych - sprawdzisz wtedy średnią cenę.
    • szanowna_pani Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:17
      Na pewno kupisz w sklepie Fido w CH Belg w Katowicach, z dobrych wg ADAC modeli mają Cybex'y i Maxi Cosi Priori (a przynajmniej mieli w lipcu, rozumiem że te "większe" to 15kg+):
      www.fido.com.pl/kontakt.html
      I na pewno w Kolorino w Rudzie Śląskiej:
      www.kolorino.pl/sklepy_dzieciece_krakow_slask.html
      (z większych "porządnych" miesiąc temu widziałam Cybex'y i Maxi Cosi).
    • owianka Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:35
      W większości centrów handlowych, a te przecież otwarte w niedzielę, są duże sklepy z artykułami dla dzieci - Chicco, Megasklep Dziecko, Świat dziecka, Smyk.
    • hayet Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 09:59
      w auchan na pewno sa
      nie wiem gdzie mieszkasz, ale i w centrasch handlowych znajdziesz na pewno sklep z art.dzieciecymi plus foteliki.
      • thegimel Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 10:06
        Samochód odbieram w Jaworznie, niedaleko Katowic. Sklep musi być blisko - młody zostanie z tatą u moich rodziców, a ja z ojcem pojadę po fotelik. Katowice są blisko, Sosnowiec teżsmile Pewnie tam poszukam. Wciąż mam nadzieję, że uda nam się pojechać w sobotę i będzie więcej sklepów otwartychsmile Dzięki za rady.
        • hayet Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 13:31
          mysle, ze nei masz co sei martwic, bo na pewno centra handlowe w niedziel sa otwarte a w nich sa sklepy z dzieciecymi akcesoriami.
          warto faktycznie przejzec moze w necie najpeirw co jest w okolicy, moze jaksi maly niepozorny ale z duzym wyborem i fajnym cenami wink
    • osa551 Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 12:54
      Jest szansa, że w "smyku" w Katowicach

www.smyk.com/o_firmie/mapa-sklepow-smyk/?city=Katowice&auto=true
    • lolinka2 Re: Gdzie kupię fotelik w weekend? 17.11.10, 19:56
      w galeriach handlowych czynnych 7 dni w tygodniu są sklepy dziecięce - można wybierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka