Dodaj do ulubionych

Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. itd;)

30.11.10, 10:42
Dziewczyny nie mogę znaleźć wątku, który był chyba poprzedniej zimy. Chodzi mi o buty dla nas na śniegi, mrozy, nieprzemakające, żeby się nie zabiła na polu tak jak prawie wczoraj.
Kojarzę, że był taki wątek ale nie mogę go zlokalizować. Wczoraj musiałam wyjść z domu i zaliczyłam 2 upadki, po jednym wylądowałam na pogotowiu z podejrzeniem pęknięcia kości. Na szczęście to tylko skręcenie i lewa ręka ale i tak boli jak licho.
Teraz chciałabym sobie kupić jakieś porządne, na lata, na porządnych podeszwach itp. itd.
No ale skleroza nie boli, a wyszukiwarka nie chce pomóc uncertain Także liczę na Was. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • camilcia Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 10:46
      ja wczoraj tez zaliczylam upadek, tylek boli, w taką pogodę zostawiam samochód i zanosi się na duuuuużo chodzenia (szkoła, przedszkole itp), więc zamiast skórzanych oficerek - dziecięce ecco
      dziś miałam na nogach pierwszy raz i jestem zachwycona! ciepło jak nigdy, aż mi za ciepło było, super się chodzi
      wreszcie wink
      • mielin Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 10:56
        No tak, ja mam od kilku lat dziewczęce Ecco Snowdrop (kiedy je kupiłam nie mogłam uwierzyć że istnieją takie buty: ciepłe, wygodne i nieślizgające się)smile

Dziewczęce są tańsze od damskich, ale trzeba brać jeden rozmiar większe no i mieć raczej wąskie stopy.

Z damskich Ecco polecam wszystkie na lateksowej podeszwie np.
        www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/damskie/casual/204763/53859/detail.do
        • 19rosa Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:40
          > Dziewczęce są tańsze od damskich, ale trzeba brać jeden rozmiar większe no i mieć raczej wąskie stopy

jest tylko jeden problem - nie produkują dziewczęcych w rozmiarze 41 sadsad
    • twarz2 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:12
      A ja polecam superfity wink Ciepłe (można stać na sankach z dzieciakami bez przytupu dość długo), stopa się nie poci jednak, nie przemakają, no i nie zdarzyło mi się jeszcze wykonać w ich wykonaniu żadnego ślizgu ( tu może szkoda, bo czasem można by się tak ślizgnąć w ramiona jakiegoś przystojniaka.. się rozmarzyłam.. w każdym razie w tych się nie ślizgnę). Jedyną ich wadą może być wygląd, ale to już rzecz gustu i okazji wink
      Mam takie podobne:
      www.amazon.co.uk/Superfit-Winter-Shoes-Gore-Tex-Husky/dp/B002P1PVXS/ref=pd_sim_sbs_sh_3
      • dorann Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:20
        Ja zamówiłam takie:
        www.tchibo.pl/Damskie-cieplochronne-buty-zimowe-p200020533.html
      • ap77 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:20
        ja polceam dzieciece bartki. Mam rozmiar 38 i udalo mi sie u nich kupic! I tanio!!!Jestem po operacji kolan ai chodze o kulach, te buty mnie ratuja!!!
        O takie
        allegro.pl/bartek-kozaczki-sympatex-rozm-38-i1302154808.html
        Tylko mi sie udalo kupic za 130, na wypzedazy
    • aribeth1 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:23
      Ja właśnie dziś pierwszy dzień testuję swoje Columbia Slopeside Omni-Heat. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - ciepło, miękko, wygodnie, sucho i nie miałam problemów z zachowaniem równowagismile Może wygląd nie powala, ale przy -10 i mniej jest mi to obojętne. Teoretycznie powinny trzymać ciepło do -32, mam nadzieję, że nie będę musiała sprawdzaćwink
      • ninusia4 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:33
        Od 4 lat mam takie pumy (tylko inna kolorystyka) z gore-texem. Jedyna wada to to, że pasują tylko do sportowych kurtek, ale poza tym sprawdzają się super.

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWpd0oUaiAsSSBPS3CKHxbG-rDJ-QNTTXO7gl7Ic8ydNrempJP
    • agni71 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 11:40
      Ja tez mam dziecięce ecco. Model Ice Breaker. Ciepłe, wygodne, leciutkie, nieślizgające się. Co prawda wczoraj zaliczyłam upadek, ale na mega wyslizganym sniegu - tam każde buty wpadłyby w poślizg.
      • iwek33 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 19:35
        Ja mam Riekery kolejny sezon- są świetne! Z gore-texem i grubym kożuchem w środku, podeszwa nie ślizga się.
        allegro.pl/kozaki-damskie-rieker-z7171-01-czarne-roz-37-i1313720882.html
    • patka427 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 19:43
      znalazłam ten wątek z zeszłego roku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,104800911,104800911,Jakie_damskie_buty_na_zime_nieprzemakalne_.html
      • gosjana Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 30.11.10, 22:28
        aribeth1 napisala
        <Ja właśnie dziś pierwszy dzień testuję swoje Columbia Slopeside Omni-Heat. >

powiedz czy te buty są lekkie i elastyczne, myślałam też o butach Columbia, straszny zmarzluch jestem big_grin
        • aribeth1 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 01.12.10, 09:02
          Są lekkie - kiedy przyszła paczka, przestraszyłam się, że sklep zrobił mnie w konia i przysłał puste pudełko, bo nie mogłam uwierzyć, że buty mogą tak mało ważyćsmile Co do elastyczności - jest ok, wiadomo, że to są porządne, zimowe buciory, a nie baletki. Wcześniej zamówiłam Sorel 1964 i w porównaniu z nimi Columbie są mega elastyczne. Ważna uwaga przy kupowaniu przez net: mają mocno zaniżoną rozmiarówkę. Ja noszę 39 - 40, a moje Columbie mają rozmiar 41 2/3. Najpierw zamówiłam 40 i okazały się dobre na moją mamę noszącą rozmiar 38.
          • ap77 moze Sorel? 01.12.10, 10:05
            allegro.pl/buty-sorel-pac-graphic-rozm-38-wysylka-free-i1341050252.html
          • gosjana Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 01.12.10, 10:42
            dzięki smile
            co do dł wkładki to zdążyłam już się zorientować, też powinnam mieć rozm 41 1/3 smile

a sorele zamówiłam córce, jak przyszły to byłam załamana, takie były ciężkie, sztywne i wogóle nie podobały mi się sad córka ma bardzo szczupłe nogi i stopy i nie wyobrażam sobie jak mogłaby je nosić, odesłałam je z powrotem, w zamian kupiłam columbia, ale jeszcze nie dotarły, bo kupiłam w Usa
            • aribeth1 Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 01.12.10, 10:48
              To podobnie, jak ja - zamówiłam sobie Sorel, odesłałam i wymieniłam na Columbięsmile Ubrałam je dopiero 2 razy, ale na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona. Nie zmarzłam jeszczesmile A młody lat 3 biega drugi sezon w Sorelkach, bo dla maluchów są świetne.
    • pe-likanek Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 01.12.10, 10:11
      Witam! Ja się przymierzam do Ecco Siberia? Ktoś ma? jak sie sprawdzają? Podzielcie się proszę doświadczeniem, bo cena dla mnie zaporowa i muszę mieć pewność, że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto.
      • krasulas Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 01.12.10, 10:18
        Ja noszę Columbię sprzed paru sezonów (leciutkie, z dołem sztywnym, cholewką miękką).
        Powinny trzymać ciepło do -20, ale niestety...
        W tym sezonie zafundowałam sobie Ecco Husky - model wysoki z zamkiem.
        Wizualnie nie do końca mój gust, ale jakość powalaąca.
        Ciepło nieprawopodobnie.
        Jeszce upadku nie zaliczyłam, choć parę dni temu chodziłam jeszcze w Crocsach Nadia i... córka mi zazdrościła ślizgaczy.
      • gosjana Re: Buty dla dorosłych nieślizgające,ciepłe itp. 03.12.10, 13:12
        Ecco Siberia? jeśli chcesz kupić spiesz się bo rozmiarówka przebrana !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka