Dodaj do ulubionych

szafka z koszem cargo

11.12.10, 22:25
Czy któraś z was posiada takową szafkę (taką z wysuwanymi koszami)? Jestem na etapie wymiany szafek i chciałam zamówić właśnie cargo ale koleżanka mi odradza. Mówi że jest bardzo nie poręczna i nie ma co w niej trzymać. A wy co trzymacie w takich szafkach i czy warto wydać kasę?
Obserwuj wątek
    • sheila2 Re: szafka z koszem cargo 11.12.10, 22:29
      Mam i super się sprawdza. Trzymam tam mąkę ,cukier, makarony itp. Moja koleżanka trzyma np. przyprawy, ketchup, magę itp.
    • i_love_my_babies Re: szafka z koszem cargo 11.12.10, 22:59
      mam prawie same takie, są rewelacyjne, bo wysuwasz i wszystko wyjeżdża Ci jak na tacy, nie musisz nigdzie w głąb sięgać, nic nie zrzucasz przy okazji - jak dla mnie rewela

trzymam w nich wszystko, włącznie z koszem na śmieci
    • fajka7 Re: szafka z koszem cargo 11.12.10, 23:40
      A mnie nie przekonuje pomysł, że za każdym otwarciem wyjeżdża mi na zewnątrz cała zawartość szafki - chyba, że jest bardzo mała, to jeszcze.
      Używam rozwiązania z połączeniem dolnego kosza z frontem szafki, ale pozostałe, wyższe kosze/szuflady wyjeżdżają niezależnie ze środka. I mam wtedy do nich dostęp z każdej strony, a nie tylko z boku.
    • katia.seitz Re: szafka z koszem cargo 11.12.10, 23:52
      Mam dwie wąziutkie, z obydwu stron kuchenki. W sam raz na rzeczy typu mąka, cukier, olej, makaron - takie często używane przy gotowaniu. To chyba jedyne szafki, w których mam porządek smile
    • nutka07 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 00:09
      Moze popatrz na takie co tylko dolna szuflade maja przymocowana do frontu a pozostale wysuwasz jak potrzebujesz.
    • mruwa9 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 01:17
      Wygodniejsze od zwyklych polek. Ale szuflady moga byc wygodniejsze. Albo system z ikea , gdy z frontem wyjezdza tylko dolna szuflada, reszte trzeba wysuwac osobno? Znajomi mieli cargo na cala wysokosc zabudowy, bodajze 185 czy 200cm i to mi sie wydalo przesada, bo wyciaganie takiej kolubryny z zaladunkiem musialo wymagac niezlej sily. To juz chyba lepiej podzielic wowczas cargo na mniejsze czesci.
      • fajka7 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 01:53
        "Znajomi mieli cargo na cala wysokosc zabudowy, bodajze 185 czy 200cm i to
        > mi sie wydalo przesada, bo wyciaganie takiej kolubryny z zaladunkiem musialo w
        > ymagac niezlej sily."

Moi znajomi również takie rozwiązanie przyjęli. Ta szafa miała spełniać rolę spiżarni. Po kilku tyg. od montażu zdecydowali się na przeróbkę, bo nie była wygodna - z racji wagi i siły potrzebnej do wysuwania, a dodatkowo coś zaczęło się psuć z powodu nadmiernego obciążenia. A konkretnie - o ile zrozumiałam, boki szafy z mdf-u nie wytrzymywały ciężaru.
        • agata688 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 10:10
          fajka7 napisała:

> "Znajomi mieli cargo na cala wysokosc zabudowy, bodajze 185 czy 200cm i to
          > > mi sie wydalo przesada, bo wyciaganie takiej kolubryny z zaladunkiem musi
          > alo w
          > > ymagac niezlej sily."
          >
          > Moi znajomi również takie rozwiązanie przyjęli. Ta szafa miała spełniać rolę sp
          > iżarni. Po kilku tyg. od montażu zdecydowali się na przeróbkę, bo nie była wygo
          > dna - z racji wagi i siły potrzebnej do wysuwania, a dodatkowo coś zaczęło się
          > psuć z powodu nadmiernego obciążenia. A konkretnie - o ile zrozumiałam, boki sz
          > afy z mdf-u nie wytrzymywały ciężaru.

Ja mam taką wysoka i to jest moja ulubiona szafka w kuchni.
          mam ja juz prawie 4 lata i nic sie tam nie urwało.
          trzymam w niej napoje i soki,puszki(kukurydza,groszek,brzoskwinie itp.) jedna jest przeznaczona na karme dla psow.
          jak dla mnie rewelacja.
    • shellerka Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 09:25
      Ja mam, ale mam ją w narożniku - tzw. magic corner. I w tym przypadku się sprawdziła. Mam całą przestrzeń narożnika wykorzystaną w 100 procentach. Natomiast w przypadku zwykłej szafki, nie polecałabym. Dla mnie o wiele bardziej funkcjoanalne są półki, albo jeszcze lepiej szuflady.
    • skarolina Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 09:41
      To zależy jakie cargo - ja mam wąskie, 20 cm i na wszelkie butelki jest świetna. Mam też magic corner i jestem zachwycona, w końcu nie muszę cała włazić do szafki narożnej, żeby cokolwiek w niej znaleźć. Natomiast faktycznie, wysokie cargo z szerokimi szufladami może być mocno nieporęczne w obsłudze.
      • sarling Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 10:07
        Nie mam w kuchni ani jednej klasycznej szafki z półkami. Wyłacznie szuflady, głębokie i wygodne i szafki z acargo właśnie. W tym jedna wysoka jak lodówka - cała spiżarnia się tam mieści. Gdybym robiła znowu kuchnię to tylko tak.
        • iza232 sarling 12.12.10, 14:34
          A gdzie trzymasz takie rzeczy jak kubki, talerze, dzbanki, miseczki itp. szklane? W szufladach czy w tych cargo? Pytanie z czystej ciekawości, bo będę miec nową kuchnię i też przymierzam się do takich szafek smile
          • sarling Re: sarling 12.12.10, 19:39
            Mam nad szafkami stojącymi długie półki, na których stoi szkło i małą witrynę ze staroci i tam jest reszta szklanego. Polecam bardzo brak szafek z półkami - nie muszę nurkować i grzebać w poszukiwaniu jakiegoś garnuszka.
    • domania80 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 15:48
      Świetna do trzrymania przypraw, pokrywek do garnków. Nie zamienilabym jej .
    • solaris31 Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 16:32
      szafki cargo to najlepsza rzecz w mojej kuchni wink polecam!

mam wąskie i krótkie - 40 cm i 20 cm. wysokie cargo może być ciężkie, zalezy, co się tam trzyma. generalnie - cargo bardzo fajnie wykorzystuje wnętrze szafki. ja wiedziałam, co gdzie będę trzymać i pod tym kątem dopierałam wysokość i ilośc półek w cargo.

narożnej nie mam, bo się zlew nie mieścił - ale widziałam na ekspozycji - super sprawa wink
    • mia_siochi Re: szafka z koszem cargo 12.12.10, 19:46
      Mam całą, ponad 2 metrową spiżarnię cargo, oraz mniejsze, wąskie szafki. Wciskam cargo gdzie mogę, bo nie cierpię tradycyjnych szafek z półkami. Zupełnie nie mam co w nich trzymać.
    • forumpost13 Re: szafka z koszem cargo 15.02.11, 11:21
      Witam,
      my z żoną ostatnio kupowaliśmy kosze cargo i jesteśmy bardzo zadowoleni. A w koszach trzymamy od słoików po warzywa, owoce, soki i napoje w butelkach i kartonach. Prawdę mówiąc można w nich trzymać wszystko. Pozdrawiam
    • echo1111 Re: szafka z koszem cargo 15.02.11, 19:43
      Mam jedną, niedużą. Trzymam w niej środki czystości, ręczniki papierowe. Na produkty spożywcze nie polecam, lepiej sprawdzaja się zwykłe szuflady i półki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka