Dodaj do ulubionych

Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO

22.12.10, 22:13
Wyglądają nieźle, cena też ok, opis satysfakcjonujący... niestety nie mam w pobliżu sklepu stacjonarnego ale właściwie tego czy przemokną i tak bym na miejscu nie sprawdziła...
Co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.kly Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 22.12.10, 22:15
      link do butów
    • kasia-1971 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 24.12.10, 09:51
      A widziałaś te smile

www.tchibo.pl/Cieplochronne-buty-zimowe-p200003753.html
      • aribeth1 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 24.12.10, 09:57
        Mierzyłam je w sklepie, kiedy jeszcze były dostępne w sklepach Tchibo - mam dość wysokie podbicie i noga mi w te buty zwyczajnie nie weszła. Reasumując: nie dla wszystkich te bucikismile
      • przytulmysie Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 15:20
        Kupiłam.smile sa bardzo wygodne i cieplutkie. rozmiarówkę brałam wg ich tabel.tzn: obrysowałam stopę i zmierzyłam.(przy okazji wyszło ,że lewą stopę mam dłuższą o 0,5 cm ! wink)) Trochę miałam pietra czy dopną się w kostce - zawsze jest z tym problem, bo kosteczka raczej jak u słonia, a nie sarenki wink -ale jest ok.nic nie dusi, nic nie gniecie, ciepło. za tą cenę jestem bardzo usatysfakcjonowana.
    • kanna Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 26.12.10, 11:30
      Mam podobne z kolekcji sprzed 3 lat, czarne. Ciepłe, nie przemiękaja. nie maja suwaka, tylko wizanie.
    • anusia_kra Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 26.12.10, 14:14
      Te podlinkowane czarne za 50 zł to chyba ubiegłoroczna kolekcja. W kazdym razie córka uzywała je dość długo i to testowała praktycznie jak kalosze w wysokiej wodzie i były rewelacyjne. NA koniec zepsuła suwak zareklamowałam i Tchibo zwróciło kase. Także jak tylko wejdzie Ci noga (mi np nie wchodziła na podbiciu) to sa na szóstke. Suwak uszkodziła w zasadzie w własnej głupoty wpychania wszystkich spodni w buty
      • agnieszka.kly Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 26.12.10, 23:47
        ech, nie czekalam na opinie, tylko zamowilam. zobaczymy jak z tym podbiciem bedzie.... zdziwila mnie tez rozmiarowka -nosze 37-38 a tu wyszlo na to ze zamowilam 39!
        te czarne za 50 pln tez mi sie podobaja - szkoda, ze ich nie widzialam wczesniej uncertain
        • babeth Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 27.12.10, 08:32
          Dziewczyny która ma buty z 1 lub 2 linka? Interesuje mnie rozmiarówka czy nie zaniżona. I czy sprawdziły się te buty na mrozie.
          • goneki Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 27.12.10, 10:44
            A czy można oddać przeceniony towar bez problemu? Nigdy tam nie kupowałam a te czarne bardzo mi się spodobały i jedna kurtka.
            • kagrami Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 01.01.11, 21:50

Mozna oddac i ja oddaje. Cos jest chyba nie tak z rozmiarem i ogolnie nie jestem z nich zadowolona.
              Chodzi o te czarne przecenione.
              • stokrootka1 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 01.01.11, 22:23
                kagrami napisała:

> Cos jest chyba nie tak z rozmiarem i ogolnie nie jestem z nich zadowolona.

A co z tym rozmiarem jest nie tak? Są za małe czy za szczupłe?
                Ja też zamówiłam, noszę 38 i taki kupiłam, a teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiałam. Po przeczytaniu Waszych opinii mam wrażenie, że mogą być za małesad
                • kagrami Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 02.01.11, 10:38
                  Ja noszę 39 i taki kupiłam. Zawsze taki noszę i mam średnią stopę, nigdy nie miałam jakoś "za szczupłych" butów a jednak te sa przyciasne, mierzylam je na cienką rajstopkę i spasowałam. W skarpecie nie ma szans. Przypuszczam, ze większe mogłyby byc ok. Na dlugość tez moglyby byc wieksze, choc teraz tego nie stwierdze bo zostawilam je w pracy.
                  Gdybys bardzo chciala wieksze to moge je kilka dni zatrzymac zanim odesle i - jak ty dostaniesz te 38 - sprawdzisz czy ci sie podobaja i czy np. chcialabys wieksze. Dla mnie nie ma roznicy czy odesle je do ciebie czy je oddam wink
                  • syka7 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 02.01.11, 11:34
                    Kurde ja mam czasami rozmiar 38 czasami 39 a zakupiłam Tchibo czarne 38 jak beda zamałe dupa blada. A ty sprzedałabyś mi je jak by 38 były za male?
                  • stokrootka1 do kagrami 02.01.11, 12:57
                    kagrami napisała:

> Gdybys bardzo chciala wieksze to moge je kilka dni zatrzymac zanim odesle i - j
                    > ak ty dostaniesz te 38 - sprawdzisz czy ci sie podobaja i czy np. chcialabys wi
                    > eksze. Dla mnie nie ma roznicy czy odesle je do ciebie czy je oddam wink

Jeśli nie sprawiłoby Ci to problemu, to bardzo bym Cię o to poprosiła. Gdyby ten rozmiar 38 był na mnie za mały, myślę, że siostra chętnie je ode mnie przyjmie, ma mniejszą stopę. A ja odkupiłabym od Ciebie 39smile
                    • kagrami Re: do kagrami 03.01.11, 18:55
                      Ja je dzisiaj przymierzyłam jeszcze raz i jest tak: na długość są ok (mam 39 rozmiar i 39 buty), na szerokość tez ale nie na grubą skarpete - ja jednak takie zimą czesto noszę. Ale wg mnie dyskwalifikuje je to, ze nie trzymaja pięty! czy wy tez tak macie? Kiedys kupiłam na allegro kozaki Nike i miałam to samo wiec moze taki mam ksztalt stopy.. Zazwyczaj nic nie oddaje do Tchibo. Poczekam pare dni, ale mysle ze jednak to nie w rozmiarze jest problem - jesli o mnie chodzi.
                      • kagrami Re: do kagrami 03.01.11, 18:57
                        ok, ja je jeszcze przytrzymam pare dni i zobaczymy,. Jesli któras z was (stokrotka lub syka7) bedzie je chciała to wam odstąpię. Jednak potem juz nie ma odwrotu i zwrotów do Tchibo wink
                        • kagrami Re: do kagrami 03.01.11, 19:00
                          Piszcie do mnie na priv kagrami@gazeta.pl
              • lgosia1 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 03.01.11, 12:16
                cholera. Oczekuję paczki z rozmiarem 39. Nastraszyłyście mnie i pewnie będę musiała odsyłać.
                • syka7 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 03.01.11, 15:26
                  IGosia, jakby nie pasowały chętnie weznę ponieważ czuję że mi też 38 będzie za małe proszę o kontakt syka7@gazeta.pl
                  • marghot Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 04.01.11, 08:43
                    zazwyczaj noszę 38
                    zamówiłam 39 i w sumei mam meiszane uczucia

jakby któraś była chętna proszę o priv marghot@wp.pl
                  • lgosia1 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 04.01.11, 12:10
                    mam wiadomość, że paczka będzie u mnie jutro. Dam znać, jak będzie z tym numerem 39. Pozdrawiam
                    • syka7 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 04.01.11, 19:49
                      A gdzie można się dowiedzieć kiedy będzie paczka z tchibo?
                      Pierwszy raz zamawiałam.
                      • kinas3 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 04.01.11, 19:54
                        Dostaniesz powiadomienie na maila że paczka została wysłana.
                        • agnieszka.kly Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 04.01.11, 23:09
                          Ja nosze 38 zamowilam 39 i tez co w nich wyjde to mam mieszane uczucia - troche duzo tego luzu ;/ ale z kolei przy skarpecie podejrzewam ze w 38 byloby jednak ciasno.
                          Czekam jeszcze na czarne...
                          • dominis2005 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 11:23
                            Dziewczyny...
                            czy jest szansa na zamówienie tych butow jeszcze... bo widze ze na forum temat jest caly czas... a juz przed sylwestrem na internecie było ze sa niedostepne...
                            Moze któras poda długosc wkładki dla 37 i dla 38 rozmiaru smile)
                            • marghot Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 11:29
                              dzis widziałam dostepne i brązowe 'sznurowane' i czarne te za 50zł
                              sprawdzaj co jakis czas, pewnie dostaj azwroty i dlatego buty pojaiwiają się ponownie
                              • dominis2005 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 11:35
                                a jakie sa długosci wkladek... zgodne z rzeczywista rozmiarówka ???
                                • dominis2005 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 11:39
                                  po sprawdzeniu wlasnie nie sa dostepne te cieplochlonne sad(
                                  czy ja wchodze na złą strone??? tchibo.pl - wyprzedaz....
                                  • marghot Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 05.01.11, 13:17
                                    dominis2005 napisał:

> po sprawdzeniu wlasnie nie sa dostepne te cieplochlonne sad(
                                    > czy ja wchodze na złą strone??? tchibo.pl - wyprzedaz....

faktycznie zniknęły
                                    ale ok. 9-10 były
                                    sprawdź jutro lub wieczorem albo wpiatek

wrzuć na allegro slowo "ciepłochronne" i wyskoczą Ci te czarne w rozm 38 i 39
    • monia19722 mam czarne i brązowe -opinie 27.12.10, 15:35
      czarne mam z zeszłego roku, używałam na spacery z córką, na sanki , było mi w nich ciepło i nie przemokły na śniegu ( nie używałam w chlapie więc nie wiem jakby sie sprawdziły), te brązowe kupiłam córce za 89 zł w pilotażowym sklepie i są do kitu , po każdej zabawie na śniegu są przemoczone
    • patrag Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 30.12.10, 19:20
      któraś się skusiła na te brązowe?
    • ninjo Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 30.12.10, 22:21
      kupilam wlasnie. jeszcze nie wyprobowalam w chlapie, nie wiem czy przemakaja. Z zalet: sa lekkie, cieple, nie slizgaja sie. Wada, troche drapie suwak od gory w noge. I tak bylo we wszystkich butach, ktore mierzylam (mierzylam ze 3 szt.). Niby nic, a upierdliwe
      • agnieszka.kly Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 30.12.10, 23:23
        ja też właśnie dostałam - nie zdążyłam wypróbować, ale mogę się podpisać pod ninjo, leciutkie, cieplutkie, z zamkiem nie mam problemów. Tyle tylko, że jednak niepotrzebnie zamówiłam 39, mogłam wziąć śmiało 38 tak jak noszę (z tendencją do 37) - mierzyłam stopę wg ich rozmiarówki i wyszło mi 39 w porywach do 40! no ale lepiej przyduże niż za ciasne, tym bardziej, że jak widzę on-line wyprzedane i z wymiany chyba byłyby nici. Poza tym może właśnie dzięki temu, że są ciut większe nie mam problemu z podbiciem, o czym ktoś tu pisał. Buty są też dość szczupłe. Od jutra będę testować, bo zmartwiłam się wypowiedzią, że przemakają.
        A! Czarne też zamówiłam, ale jeszcze nie dostałam.
        • ninjo Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 31.12.10, 14:36
          dokladnie, na mnie 39 wchodza luzno, a nosze 39/40.
          • astra27 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 31.12.10, 14:53
            Ja zamówiła te czarne, wczoraj je dostałam i są śliczne ale na szczupłą nogę z niskim podbiciem, wczoraj je założyłam i po 4 godzinach ledwo do domu doszłam. Ja mam dość szeroką stopę i niestety mnie trochę cisną ale mam nadzieję że się rozejdą. Noszę rozm. 40 i zamówiłam 40 i są na styk tzn. na cienką skarpetkę ok ale na cieplejszą już nie włożę.
    • kasia-1971 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 31.12.10, 15:17
      Wczoraj dostałam czarne rozmiar 39, dł. wkładki 25,7 cm. Zazwyczaj noszę kozaki 37, te zamówiłam 39 sugerując się tabelą rozmiarów i jestem zadowolona. Zależało mi na noszeniu kozaków z grubszą skarpetą. Dziś je przetestowałam, są wygodne, ciepłe, nie przemokły smile
      • anaq Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 31.12.10, 18:58
        Kurcze, a te czarne to jak, gdzie można znaleźć? Bo w aktualnej ofercie tchibo ich nie ma, tylko są brązowe, a niektóre z Was pisały, ze właśnie kupiły czarne...
        • kinas3 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 31.12.10, 20:21
          Były w ofercie wyprzedażowej na stronie tchibo.
    • syka7 Re: Damskie ciepłochronne buty zimowe TCHIBO 11.01.11, 09:40
      Kto chce buty z tchibo 38 odstąpię bo za małe
      syka7@gazeta.pl
      może
      syka7 Zabrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka