Dodaj do ulubionych

jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!!

28.12.10, 21:10
Moze ktos mi poleci taki robot co to szatkuje, mieli, miesza itp. itd. W ogole warto cos takiego kupic? Dobrze to dziala, sprawdza sie? Czy lepiej osobno kupic maszynke do miesa, mikser, sokowirowke, blender?
Obserwuj wątek
    • beata_17 Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 28.12.10, 21:17
      ja mam taki, tylko bez maszynki (dostalam wczesniej w prezencie)
      allegro.pl/robot-kuchenny-bosch-mum-4675-eu-gratis-fartuch-i1380920324.html
      swietny do pieczenia ciast, robienia surowek, shakow i wytrzymaly
      • ma2ma Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 28.12.10, 22:03
        moja mama tez dostala ode mnie i brata pod choinke mum'a, dokladnie takeigo
        www.neo24.pl/robot-kuchenny-bosch-mum-4756-eu.html
        i jest zachwycona-juz zdazyla go wyprobowac...
        a znalazlam tez dzieki forum, pytalam i czytalam, przewetowalam caly internet i gdzies w sklepie internetowym tez czytalam o nim opinie i wychodzi, ze jest najlepszy
        mysle, ze rozwiazanie wszystko osobno czyli maszynka, mikser, tarki itd...zajmuje zbyt duzo miejsca w szafkach a po 2 cenowo wyjdzie tez drozej...a tak masz all in 1
        • iberka mum 4756 28.12.10, 23:23
          mam od 8 mcy, używam codziennie różnych opcji i zdecydowanie polecam smile

iza
      • zato-iczi Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 29.12.10, 09:23
        Duzo osob poleca muma. widzialam go wczoraj w euro agd. jest w promocji. zastanawiam sie czy jego moc nie jest za mala - tylko 550 a obok byl zelmer z moca 1000.
        • iberka moc robota 30.12.10, 23:07
          zauważ,że Mum ma ruch planetarny czy jakoś tak a zelmery irp mają tylko zwykły ruch obrotowy, który wymaga większej mocy do tej samej czynności. Więcej mocy= większe zużycie prądu itd

iza
    • jf_wawa Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 28.12.10, 23:02
      Z tańszych opcji polecam robota o wdzięcznej i swojskiej nazwie KASIA. Mam takowy od kilku lat i jestem b. zadowolona. Co prawda nie posiada maszynki do mielenia mięsa ani sokowirówki, ale jest sporo różnych tarcz i blender.
      • majatusia Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 29.12.10, 01:21
        Ponoc "stare" kasie były bardzo mocne - ale te co teraz sprzedają to jednarozówki

Ja tez mam Bosh mum - EXTRA Działa rewelacyjnie, dużo moc, dużo funkcji. Fajne jest to że można dokupywać pojedyncze "drobiazgi" - dodatkowe tarczki, szatkownice, wyciskarke, młynek do kawy, a nawet urządzenie do robienia lodów i wiele innych. W ten sposób można rozbudować sobie robota w zależności od potrzeb
    • majarzeszow Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 29.12.10, 08:09
      mam boscha MUM, ale ilosc rzecyz, ktore potem trzeba umyc - troche zniecheca.
      jesli tylko finanse pozwola, to polecam thermomixa - jak dla mnie - rewelacja !
      • johana75 Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 29.12.10, 09:22
        Ja ma Siemensa MK 55400 jesli zalezy ci żeby dużo nie kosztował to go polecam. Nie ma maszynki do mielenia mięsa, ale ja siekam je nożem.
        Jęśli możesz wydać więcej ok 2000-2500 zl. to polecam Kenwood Chef np ten:
        www.ceneo.pl/757024
        dodatkowe wyposażenie wybierasz zaleznie od modelu.

Nie polecam Termomixa, bo:
        - nie jest wart 4 tys. (przyjaciółka ma i go sprzedaje, ja bym go wogóle nie kupiła)
        - sprzedają go w systemie domokrążców, bo kazdy tam musi zarobić i to nie małe kwoty,nigdy nic nie kupilabym u takich ludzi...bo to naciagactwo
        - za te pieniadze powinien serwować jedzenie i chowac się sam do szafki wink
        - robi mniej niż wiele innych robotów wieloczynnościowych, jedynie to ze gotuje, to jest to czego nie maja inne maszyny, ja wole szybkowar, lub normalne garnki
        • beata_17 Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 29.12.10, 21:58
          mnie do thermomixa zniechecila tez krotka gwarancja, za tak wysoka cene powinien miec conajmniej 5lat
          • johana75 Re: jaki robot wielofunkcyjny? Pomocy!!! 30.12.10, 15:47

Nawet nie wiem na jak długo ma on gwarancję, ale nie widzę potrzeby dublowania sprzętów, jesli ma się garnki to po co ma jeszcze robot gotować...?
            Myśle ze kupuja gokobiety które stoją nad nia z piekna książeczką robiąc ten apój z pietruszki ...czy z czego on tam był ?
            pan na prezentacji wmawial mi ze w nim mozna latwo chlebek wymieszać, tak to prawda, ale jest wiele innych robotów które to potrafią, a ziaren nie muszę mielić, moge kupić sobie makę...
            On do mnie nie przemawia, tak samo jak inne rzeczy sprzedawane objazdowo ;P

---

Zagłosuj na moje ciasto w konkursie, ponieważ potrzebuje Kitchen Aid do wyrabiania chlebka na zakwasie smile
            klinika-zdrowego-usmiechu.wp.pl/konkurs/przepis/slodki,1,przepis,1,id,689,sort,data,etap,1,strona,1.html
    • stypkaa Bosch Mum!! 30.12.10, 10:26
      Ja tez polecam Boscha Mum. Mam go od 2 lat i to był najlepszy prezent jaki mogłam dostać. Używam go codziennie, czasem kilka razy dziennie smile Stoi na szafce w kuchni, a dodatkowe elementy mam schowane do szafki.
      Szatkuje w nim w zasadzie wszystkie warzywa na zupe, na surówki. Maszynkę do mięsa tez mam i użwałam do czasu gdy zgubił mi się nóż. Mieszam ciasta na naleśniki, chleb, placki, ubiajam jajka, śmietanę etc.
      Elementy ruchome można myć w zmywarce.
      Poza tym ostatnio dowiedziałam się gdzie można kupić elementy dodatkowe jak coś się zgubi czy zepsuje, albo po prostu dokupić sobie coś czego nie ma w zestawie.
      Jak dla mnie jest to rewelacyjny robot za rozsądną cenę. Pewnie Thermomix robi więcej, ale nie uśmiecha mi się wydawać na niego kilka tysięcy.
      Polecam Muma!!
      • robin81 Re: Bosch Mum!!-pytanie 30.12.10, 12:05
        da sie nim wyrabiac ciasto drozdzowe albo kruche?
        • ka_thy Re: Bosch Mum!!-pytanie 30.12.10, 17:33
          Ta, da się. Chyba każde ciasto da się nim wyrobić.
        • iberka Re: Bosch Mum!!-pytanie 30.12.10, 23:09
          mum wyrabia mi kazde ciasto: robię naleśniki, ciasto drożdżowe, bułki i serniki. Ze wszystkim daje radę

iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka