Dodaj do ulubionych

łóżko dla 3 latka

03.01.11, 20:54
3 latkowi lepiej kupić łóżko takie:
img17.allegroimg.pl/photos/400x300/13/86/37/10/1386371064
czy takie
www.toysmix.website.pl/allegro/PUCHATEK/Rysunek2.jpg
prosze o pomoc bo nie wiem które będzie lepszym rozwiązaniem dla małego dziecka
Obserwuj wątek
    • agnieszka_i_dzieci Re: łóżko dla 3 latka 03.01.11, 21:13
      Tego typu jak to drugie.
      Takie rozkładane jak pierwsze pokazane przez Ciebie maja z reguły materac o nierównej twardości (część jest twardsza niż reszta) co nie jest dobre dla pleców.
      • gwen_s Re: łóżko dla 3 latka 03.01.11, 22:10
        popieram, w życiu nie kupiłabym tapczanu jako łóżka dla dziecka...
        • ms.2 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 16:03
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00161823
          ja mam takie 90 x 200 polecam super wytrzymałe do tego materac taki za 285 i dno chyba za 60 czy 90 wazne zeby deski były nie płaskie tylko takie wypukłe naprawde łózko nie do zdarcia bardzo praktyczne
    • deodyma Re: łóżko dla 3 latka 03.01.11, 21:27
      moj syn ma cos podobnego z pierwszego linka, tyle tylko, ze w innym kolorze.
      spi na takim lozku od lutego zeszlego roku. mial wtedy 2 lata i 3 msc.
      kilka razy mi z niego spadl, ale biorac pod uwage to, jak strasznie sie wierci podczas snu i ze wzgledu na jego pozy, z kazdego lozka chyba by spadlbig_grin
      gdy w nocy maz albo ja sie budzimy, na wszelki wypadek zagladamy do jego pokoju i sprawdzamy, czy spi na lozku i w jakiej pozie, poniewaz czesto nogi zwisaja mu z jednej strony, glowa i rece z drugiej.
    • mruwa9 Re: łóżko dla 3 latka 03.01.11, 22:49
      pierwsze bez sensu. Kilka podskokow dziecka na materacu i te zszyte ze soba elementy (materac sklada sie z 3 czesci) rozerwa sie. U nas podobny mebel po roku wyladowal na smietniku. Jesli juz, to drugie, ale moim zdaniem , zamiast kombinowac jak kon pod gore, lepiej kupic od razu normalne, duze, dorosle lozko (pojedynczej szerokosci 80-90cm*200), gdzie wygodnie, rowny, gladki materac, a i rodzic moze sie obok polozyc (czasem sie przydaje).
      • agazagie Re: łóżko dla 3 latka 03.01.11, 22:55
        Popieram. W takim łóżku jak to drugie, miejsca jest niewiele więcej niż w szczebelkowym łóżeczku i tak naprawdę dziecko je poużytkuje pół... no, może góra rok. Chyba, że chcesz tak często te łóżka wymieniać.
        • deela Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 01:15
          mój 4 latek jakoś nadal śpi w tym z drugiego linka, więc łózko służy nam już dwa lata,
          myślę, że za pół roku dostanie normalne a wtedy młodszy dostanie to z puchatkiem
          IMO warto mieć takie łóżko przejściówkę, jak to z drugiego linka jeśli
          a) ma się za dużo kasy
          b) ma się drugie z niewielką różnicą wieku (jak u mnie)
          moje wierciuchy jakbym położyła do normalnego w wieku 2 lat notorycznie by z niego spadały
    • kinmalek Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 01:19
      A takie?
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606
      • ancymon123 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 10:25
        To z Ikei jest fajne, pod spód można włozyć ikeowskie pojemniki na pościel czy zabawki. No i są one w róznych kolorach (łóżka i pojemniki).
        • meg.123 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 10:39
          Mój synek ma takie
          allegro.pl/lozko-lozeczko-drewniane-disney-zygzak-cars-i1395109043.html
          czyli takie jak to Twoje drugie, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru.
          Łóżeczko to mamy drewniane (sa też z metalu, czy tam innego tworzywa) troszkę chłopak pozdzierał ale ogólnie jest niezniszczalne tyle skoków i fikołków na nim już wykonał, ze ho ho wink
          tego pierwszego również nie polecam
    • wiola_wd Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 05:04
      to pierwsze raczej nie, ma materac z 2 lub 3 części, z których każda ma inną twardość (najczęściej) - nie jest to wygodne.
      Najlepiej jeśli łóżko ma eden materac, równy.
      To drugie - też brałam je kiedyś pod uwagę ale w sumie jest dość małe i nie ma zbyt dużej wytrzymałości (do 25 kg, nie da się usiąść obok dziecka, o położeniu się obok nie wspomnę bo ono jest niewiele większe od niemowlęcego)

My mamy łóżko z IKEA, tzw. rosnące. Zdecydowałam się właśnie na takie ponieważ inne łóżka dla starszaków często mają dość wąski materac, 70 cm przy 160cm długości (Ikea Kritter i podobne), nasze ma materac szerokości 80 cm, wytrzymałość na pewno ponad 100 kg i da się je rozsunąć nawet do 2 metrów. Do tego ma boki zabezpieczające przed zsuwaniem się kołdry czy spadnięciem dziecka.
      Mamy Minnen, takie zapragnęła córka więc ma a i nam się bardzo podoba smile
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99827959
      Teraz śpi na całkowicie złożonym, materac długości 130cm
    • betty842 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 09:20
      Mój 3-latek śpi na normlanym młodzieżowym łóżku (200x90). A z łóżeczka do tego łóżka przeprowadził się jak miał 1,5 roku.
    • leewek Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 11:05
      Do zaproponowanych modeli mam zastrzeżenia podobne jak poprzedniczki, więc nie będę się powtarzać. My mamy takie:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39887442
      Mój dwulatek zadowolony. Myślę, że na cały okres przedszkolny i wczesnoszkolny starczy spokojnie. albo i dłużej. Mnie samej zdarzało się przespać w tym łóżku. Da się spokojnie położyć obok dziecka. Plusem jest to że nie zajmuje mu tyle miejsca w pokoju co "dorosłe" spanie.
    • mikams75 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 11:07
      dla mnie oba bez sensu - sofa niepraktyczna i niewygodna, to chyba takie gabki na podlodze? Ciagnie od tego jak nie wiem.
      Drugie lozeczko jest raptem o 5 cm szersze od lozeczka ze szczebelkami i 4 cm krotsze wiec tez zaden zysk. Ale przynajmniej materac porzadny, wiec jakbym z tych dwoch miala wybierac to wybralabym to drugie.
    • memphis90 Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 20:58
      Zadnych rozkładanych sofek, to badziewie szkodliwe dla kręgosłupa. Zwykłe łóżko z porządym materacem, ja mam "rosnące" ikeowe (pełnowymiarowe na razie by nie weszło do pokoju) i jestem zadowolona.
    • night_irbis Re: łóżko dla 3 latka 04.01.11, 22:06
      Ja się zastanawiam nad takim
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993
      Widziałam u koleżanki - co mnie pozytywnie zdziwiło, że naprawdę nie jest wysokie. Jej 3,5 latek śpi w takim łóżku. Moja ma 3 lata i myślę, że też jej się spodoba. Dodatkową zaletą jest wygospodarowanie przestrzeni pod łóżkiem przy małym metrażu (jak w moim mieszkaniu). Muszę do niego się jeszcze poprzymierzać w Ikei... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka