Dodaj do ulubionych

Zmywarka - jaką polecacie?

04.01.11, 10:48
Urządzamy dom i jestem na etapie wyboru sprzętu kuchennego. Wiem, że nie powinno sie oszczędzać na sprzęcie ale mamy b. dużo wydatków sad( Wybieram między Ariston i Samsung z dużymi plusami dla Aristona zużycie wody 9l Samsung od 11 i cena na korzyść Aristona. Ale nie mam pojęcia jak z jakością?? Może macie również inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:00
      Po tym jak wyciskarka do soku Aristona nie wytrzymała 3. wyciskania soku nie wierzę w jakość tej firmy.
      Samsung robi zmywarki???
      Jeśli bym miała kupować zmywarkę zwróciłabym uwagę również na poziom decybeli przy zmywaniu - głośna zmywarka może wykończyć. I raczej wybrałabym Bosch lub Siemens.
      • aniulekq Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:03
        Zdecydowanie Bosch.
        • sainiri Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:12
          mamy Bosch, w nazwie ma "silence plus". Ma wszystkie potrzebne funkcje i bardzo dobrą cenę, polecam!
          • mmr26 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:34
            Fajne te Bosh ale one są do zabudowy modułowej tzn są niskie a ja potrzebuję tradycyjną do zabudowy 82 cm wysokości. A poza tym potrzebuję 45 cm szerokości. Ale bardzo dziękuję za namiary
            .
            • basia799 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 15:38
              ale ja nie rozumiem za bardzo - bosch robi różne zmywarki, 44 cm szerokości też, o wysokości już nie wspomnę, są od 81 cm do chyba 86 czy jakoś tak, trzeba tylko poczytać opis techniczny.

ja też mam boscha - cicha i oszczędna zmywarka, te różnice 2 litry czy 5 decybeli to są mega drobiazgi, liczy się solidna firma, a bosch na pewno taki jest - zarówno jeżeli chodzi o jakość produktów, jak i ewentualne naprawy serwisowe itd. ale w rodzinie wszyscy mają boscha/simensa rzeczy i jakoś się jeszcze żadna nie zepsuła smile poza tym w necie są różne fajne promocje i można sporo zaoszczędzić, neo24.pl zwłaszcza polecam, jeśli mogę, ceny świetne, szybka dostawa itede.

samsung dla mnie to telefony i telewizory, jakoś nie mam zaufania do firmy, która dopiero niedawno weszła w sprzęt agd, ale może to tylko siła sugestii po prostu smile

• aneta-skarpeta Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 18:47
              ja mam boscha nie do zabudowy, normalnie wyjelam stara zmywarke i wlozylam nową w dziurę- pod blatsmile
          • asikwikt Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 16:24
            Bosch , tylko bosch. made in germany. Nam sie zepsula zmywarka po 12 latach działania i kilka miesiecy temu kupilismy nową. W rtv euro za Boscha zaplacilismy za 1100 PLN. Cena ok a jakosc naprawdę warta generalnie uzywam programu 30 minut. Nie warto oszczedzac na sprzecie bo to tylko pozory, po za tym ile taniej kupisz aristona? 200zł?
        • ag_sil Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:14
          Byłam niedawno w podobnej sytuacji. Polecam sklepy internetowe, ja na swoim sprzęcie (zmywarka, piekarnik płyta, zlew i okap) zaoszczędziłam ponad tyś. zł. Porównywałam ceny sprzętu przez ceneo. A zmywarkę wybrałam Boscha
        • misia_matysia Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:25
          My jestesmy na etapie wyboru i postanowiliśmy że kupujemy Bosha. Mieliśmy Electroluxa, popsuł się a kontakt z serwisem to jakiś koszmar.
          • mmr26 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:39
            Porównałam decybele między Bosh a Ariston (Bosh 49 a Ariston 44) uncertain
            • misia_matysia Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:43
              Siemens robi na tej samej technologi co Bosch - możesz jeszcze tę firmę sprawdzić. BTW - 5 decybeli to nie jest wiele. Ale ja mam oddzielną kuchnię więc głośność nie jest moim priorytetem akurat.
          • myszencja6 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:39
            jakbym miała dom (czyli w domyśle dużą kuchnię i dużo miejsca) to brałabym 60cm. Teraz mam mini aneks a też mam 60cm. Koleżanki z 45 się cisną ale one naprawdę nie miały miejsca. W każdym razie zmywarki tylko Bosh albo Siemens, każdy fachman Ci to powiewink
            • aneta-skarpeta Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 18:53
              my mamy wlasnie 45. bo mala kuchnia

3 osobowa rodzina. jak mamy goracy weekend to zmywara chodzi kilka razy na dzienwink

mielismy wczesniej zanussi- byla uzywana za grosze

teraz to jakbym sie z malucha na merca przesiadłasmile

nam tez m.in serwisant "kazał" kupic bosha lub siemensa
    • majarzeszow Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 11:54
      Mam boscha (45 cm) i siemensa (60 cm) - w srodku sa identyczne, oprocz sszerokosci, bo robi to jedna fabryka. polecam !!!!
      natomiast nie kupujcie jakichs dziwnych firm, typu brandt, bo moja mama sie buja, w kolko jej sie psuje.

ja na tyle zaufalam boschowi, ze meisiac temu kupilam ich suszarke do ciuchow, a w bliskiej przyszlosci kupie pralke. na jakosci nie ma co oszczedzac.
    • mama_pyzuni Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 12:07
      Również polecam Boscha, mam porównanie, bo poprzedni Electrolux nie domywał, nie dosuszał itp.
      A tu - wszystko idealnie czyste.
      Koleżanka zmywarkę Aristona wyrzuciła po 2 lata, moi rodzice lodówkę po 4. Sprzęt tej firmy oceniany jest jako ładny wizualnie/stylistycznie, ale jakości niestety baaaardzo różnej.
      • mmr26 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 12:17
        No to mnie przekonałyście smile)) Wiedziałam, że można na Was liczyć smile)))) Dziękuję bardzo.
        Pomysł z Aristonem idzie do kosza smile
    • johana75 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 12:59
      Ilu członków liczy rodzina, lub będzie liczyć w przyszłości? Kuchnia czy aneks?
      Jakie funkcje sa ci potrzebne?
      Oszczędność 2 litry wody na myciu to żadna oszczędność, tym bardziej że to program Eco, którego niektórzy w ogóle nie używają. Ja choc w moim Boschu jest funkcja polowy załadunku to nigdy z niej nie korzystałam a zmywarki mam od ok 15 lat. za to szybki program przydaje się na imprezach wink
      Jesli masz ograniczona kasę to wybierz tansze modele Bosch lub Siemens.
      Jesli jest was troje to bierz 60cm. jesli gotujesz w domu obiady bo w 45 nie bedziesz się mieścić z garnkami.
      Ja mam tą, to jest moja 3 zmywarka:
      www.ceneo.pl/;0152295519-10.htm
      Tam jest tez moja opinia na jej temat.
    • jabetka Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 13:02
      Ja mam 45cm ZANUSSI aquaplus mam ją już ponad 8 lat, moim zdaniem jest rewelacyjna, ani razu sie nie zepsuła, wyglada tak samo jak w momencie zakupu a uzywam ja codziennie, jak dl amnie jj jakość jest nei do przebicia, gdzybym miała teraz kupowac to NIGDY Aristona teściowie mają lodówkę i totaln aporażka psuje sie , huczy zgroza jakaś....
      Najlepiej i najtaniej kupisz sprzęt AGD w sklepie internetowym, dostawa pod drzwi i nie ma problemów. Dobry sprzęt to BOSH - mam pralke i jestem zadowolona, siemens też jest ok - ale tylko z opowiadań znajomych wiem. Lepiej dorzuc te 200zł do lepszej zmywarki i rzeczywiście 60cm lepsza bo ja już sie w mojej ledwo miszcze.
      • jabetka Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 13:04
        aha , chyba najważniejsze zobacz jak długo zmywa bo moja normalnie 35minut, a u kolezanki 3 godziny bo jeszcze cos dosusza itp pierdolki robi bez sensu a prad ciagnie
        • a-e-p Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 13:57
          Mam Siemensa od paru lat - rewelacja. Dokupiłam tylko duzsza gwarancje. Zmywam w szybkim programie ok 30 min. Wiekszosc zmywarek ma ten krótki program tylko ze niewiele osob go uzywa smile Polecam standardowy rozmiar, tak jak ktos pisał wyzej, bo w tych małych miesci sie bardzo niewiele. I tak ledwo upycham naczynia po całym dniu.
          • patyczako Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 15:58
            TYLKO BOSCH
        • mama_pyzuni jabetka ... 04.01.11, 16:25
          Jest dokładnie odwrotnie - krótsze programy zużywają więcej wody i prądu niż te trwające 2-3 godziny!!! Sprawdź w instrukcji obsługi, tam powinny byc te zużycia wyszczególnione dla każdego programu.
    • misiabela20 Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 18:38
      electrolux lub bosch.
    • aneta-skarpeta Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 18:46
      jak zmywarka to bosch
    • kotka.szrotka Re: Zmywarka - jaką polecacie? 04.01.11, 20:41
      Mam Zanussiego, to to samo co Elektrolux i bezwzględnie polecam. Teraz wymieniam właśnie na Elektroluxa. Dla mnie istnieje jedynie Bosch i Elektrolux, tak samo w pralkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka