treter22 12.05.05, 14:52 Czy ktos z was bral ten lek,mam go brac w dawce 3*10mg,ale troche sie go boje,jak sie po nim czuliscie,w jakich dawkach go braliscie,czy pojawialy sie dzialania uboczne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialeoko Re: Thioridazin 13.05.05, 01:50 wiesz, ja brałam ponad rok ten lek mając 11 lat i pamiętam, że byłam na początku przez parę miechów cały czas trochę senna, taka zdezorientowana z lekka, i utyłam conieco /ale dzieciom się nie wytyka, i tak wyrośnie toto/ i potem przestałam być 'taka wystraszona i nieśmiała'... przestałam ogryzać paznokcie i miałam lepsze oceny. Tyle pamiętam z tego /zdaje się odniosło skutek/ pozdro /może ktoś dołączy/ Odpowiedz Link Zgłoś
10ii Re: Thioridazin 13.05.05, 02:24 neuroleptyk uspokjający,o słabym działaniu przeciwdepresyjnym/ stosowany bywał w leczeniu schi z depresją, albo manii,lekkich depresjii,bezsenności. Objawy uboczne antycholinergiczne-suchość w ustach,obniżenie ciśnienia krwi, seność,osłabienie,zwiękrzenie masy ciała. Nie wolno thioridaziny stosować z klasycznymi antydepresantami/niebezpieczne interakcje/. Ja to kiedyś brałem,ale byłem zarypiście senny,osłabiony. Odpowiedz Link Zgłoś
malakunia Re: Thioridazin 15.05.05, 18:30 Jesli dostałeś na "błache" zaburzenie to lepiej popros lekarza o inny lek.Za kilka miesiecy ma być w Polsce wycofany-w USA juz tak jest.Powód: groźne zaburzenia rytmu serca. Odpowiedz Link Zgłoś
treter22 Re: Thioridazin 18.05.05, 13:58 Czy ktos jeszcze bral ten lek? prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mattbel Re: Thioridazin 18.05.05, 16:56 ja kiedys wzielam to to na sen (po tabletki). i nazajutrz mialam potworne zapalenie gardla. nigdy wiecej nie wezme leku, ktory tak potwornie wysusza sluzowki. Odpowiedz Link Zgłoś