Dodaj do ulubionych

PzA - pytanie do Sprzedających

06.01.11, 20:32
Często płacę pza. Gdy przychodzi mi formularz potwierdzenia zakupu często dostaję informację od sprzedającego, np co wpisać w przelewie. i nigdy nie wiem co robić, bo nie wiem jak to z drugiej strony wygląda. Czy sprzedający otrzymuje wystarczające informacje? Czy np. jeżeli informuje mnie, że oprócz mojego nicku mam wpisać nr transakcji, albo coś jeszcze - mam to podawać w tym formularzu pza, w dodatkowym komentarzu? czy mam jeszcze wysyłać mejla?
Pytam bo często wypełniam te formularze, płacę, sprawdzam czy wypłata dotarła, a dopiero później zaglądam na pocztę, a tam informacje, że oprócz standardowego nicka trzeba wpisać coś jeszcze. Chciałabym sie pozbyć wątpliwości raz na zawsze smile
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: PzA - pytanie do Sprzedających 06.01.11, 21:41
      jesli robisz normalny przelew to ma to znaczenie, i wtedy warto napisac tak jak prosi sprzedawca, czy tylko nick czy tylko numer aukcji (maja swoje programy do ksiegowan i to im ulatwia) ale jesli placisz przez pza to jaki sens? przeciez tam sie sam narzuca numer platnosci i jedna i ta sama formulka wyswietla sie u sprzedawcy na koncie bankowym wtedy, nie mozesz nic sam wymyslic, dopisac w formularzu dostawy mozesz jakies info do sprzedawcy ale nie zmienisz tytulu platnosci placac pza, przynajmniej ja nie mialam takiej mozliwosci jak placilam w takiej formie
      • mikanm Re: PzA - pytanie do Sprzedających 06.01.11, 22:14
        Aha, dzięki smile Chciałam się po prostu upewnić, czy przez pza sprzedający otrzymuje wszystkie potrzebne informacje. A jeżeli robię zwykły przelew - to wtedy rzeczywiście pilnuję, żeby wpisać to czego życzy sobie sprzedający.
        Czyli po prostu nie bede sobie zawracać głowy uściślaniem informacji dodatkowych bo sprzedający ma i tak wszystko kawa na ławę.
        Dzięki smile
        • sylki Re: PzA - pytanie do Sprzedających 06.01.11, 22:44
          jeżeli dopisałabyś coś do narzucanego przez PzA nr, to kasa by poszła, ale w kosmos i trzeba by było trochę zachodu by to odkręcić.
    • aleksandra1977 Re: PzA - pytanie do Sprzedających 06.01.11, 23:21
      jesli placisz przez PzA to w zadnym razie nie modyfikuj, nie dopisuj niczego w nazwie przelewu, bo pieniadze nie dotra do Sprzedajacego, a znalezienie ich i odkrecenie calej sprawy potrafi trwac nawet 2 tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka