edit38
08.01.11, 18:22
Moja 3,5 letnia córeczka zaczyna interesować się komputerem. Chciałabym kupić ze dwie gry przeznaczone dla najmłodszych i potrzebuję pomocy w wyborze. Mała potrafi liczyć do 10 ale nie zna cyferek, nie potrafi czytać więc te gry nie powinny wymagać od dziecka tych umiejętności (jeśli taka umiejętność będzie pojawiać się sporadycznie to nie ma problemu bo można jej pomóc) Najlepiej aby gracz poruszał się za pomocą myszki i aby ta gra nie była za bardzo skomplikowana. U znajomych widzieliśmy grę "Prosiaczek i przyjaciele" i była wg mnie idealna jak dla nas, małej bardzo sie podobała i nie trzeba było non stop jej pomagać.
Sugerując się oznaczeniami na opakowaniu wczoraj kupiłam grę o Kubusiu Puchatku (3+) i okazało sie że te oznaczenia sa do niczego ponieważ przeciętny 3-4 latek nie jest wstanie zagrać w ta grę ponieważ trzeba znać literki i cyfry oraz wg mnie jest za bardzo skomplikowana aby taki maluch sam doszedł do tego co powinien robić. Gracz porusza sie za pomocą klawiatury i to również bardzo utrudnia grę (przynajmniej w przypadku mojego dziecka)