Dodaj do ulubionych

komunia-co pod komze?

18.01.11, 09:20
Ksiadz w kosciele mowil zeby chlopcy pod komza mieli garnitury ale chyba na koniec maja bedzie im za cieplo w marynarce,koszuli i na to komzy?
co wy macie zamiar kupic? caly garnitur czy tylko koszule?
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 09:29
      Moj syn był tylko w koszuli--podkoszulka na ramiączkach,koszula i komża--bez sensu jeszcze garnitur--chyba ze bedzie zimno--wtedy wiadomo można--i zalezy jaka komza--moj syn miał taka--ze jak było ciepło,to na biały tydzien chodził pod spodem tylko podkoszulka krotki rekaw.
    • e_r_i_n Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 09:49
      Młody miał tylko koszulę i krawat. IMO dużo ładniej wygląda biała koszula, bez marynarki/kamizelki. No i bez podkoszulki pod koszulą (fuj).
      • patatajowa Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 10:15
        e_r_i_n napisała:
        > Młody miał tylko koszulę i krawat. IMO dużo ładniej wygląda biała koszula, bez
        > marynarki/kamizelki. No i bez podkoszulki pod koszulą (fuj).>

fuj????? dlaczego podkoszulek pod koszulą jest "fuj" ???? coś nie tak, jakies zagrożenie dla zdrowia?czy coś....?
        • twarz2 Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 10:20
          > fuj????? dlaczego podkoszulek pod koszulą jest "fuj" ???? coś nie tak, jakies z
          > agrożenie dla zdrowia?czy coś....?

big_grin Się nie nabijaj, bo ja jak bym musiała założyć rajstopy pod spodnie to zapewne stanowiłabym zagrożenie dla zdrowia i życia innych - tak mnie wkur..ją! Może psychiatra by pomógł, ale nie próbowałam póki co leczyć wink

Ja tez uważam, że sama koszula jest jak najbardziej ok. Sama czyli bez marynarki, jeśli chodzi o podkoszulek to jak kto lubi wink
          • magda79pn Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 10:47
            ja zakładam koszulę bez podkoszulka, i kupuję tylko spodnie, bez żadnych kamizelek i marynarek, chcę kupić też podkoszulkę z długim rękawem, to na wypadek gdyby było zimno, bo przecież nie ubiorę mu białego sweterka wink (rok temu 16 maja było w poznaniu zimno)
            • kasia_wp Re: komunia-co pod komze? 18.01.11, 10:52
              Ja dokładnie tak samo jak Magdasmile
              We Wrocławiu było tak zimno ze dzieci pod albami miały w białym tygodniu ....kurtki. Oby w tym roku bylo ciepło.
        • e_r_i_n Re: komunia-co pod komze? 20.01.11, 18:43
          Dla mnie jest fuj. Po prostu mi się nie podoba. Pod białą koszulą widać koszulki/podkoszulki i jest to MOIM ZDANIEM mało estetyczne. U dzieci i dorosłych.
          • dammma Re: komunia-co pod komze? 20.01.11, 19:23
            W tamtym roku byłam u chłopca na komunii, to miał samą koszulę pod albą ( czy podkoszulek to nie wiem) i spodnie od garnituru. Po obiedzie i kilku rodzinnych zdjęciach ściągnął albę i założył marynarkę. Wszystko też zależy, jaka będzie pogoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka