stromae 19.01.11, 19:17 Już widzę ten tłum przed sklepem przed otwarciem, tak samo było rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:18 no i to rozczarowanie ogromne bo przecież już i tak wszystko rozdrapane Odpowiedz Link Zgłoś
mikaaan Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:22 he he - nie kuście, bo jeszcze pojadę i nakręcę Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:29 ale co ty chcesz nakręcać jak kombinezony od chyba wczoraj wiszą w realach. Odpowiedz Link Zgłoś
stromae Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:31 Założę się, że jutro rano nie będzie brakowało naiwnych, którzy wierzą, że uda im się jeszcze dostac kombinezon Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:37 Też chętnie pooglądam taki filmik bo szczerze już mnie bawi temat kombinezonów Tchibo. A z drugiej strony zazdroszę ludziom, którzy nie mają innych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:44 asiaiwona_1 napisała: > ale co ty chcesz nakręcać jak kombinezony od chyba wczoraj wiszą w realach. jak to co wku...one tłumy że kombinezonów nie ma większośc na pewno nastawiała się że to od jutra Odpowiedz Link Zgłoś
beata1974 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 19:48 ja czekam na męża aż wróci z pracy i chcę jeszcze dziś podjechać i rozeznać sytuację. - tylko się ze mnie nie śmiejcie ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikaaan Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 20:16 Ten rozwścieczony tłum biegający po realu i szukający kombinezonów ... I od wczoraj wisiały bo już dawno nie wiszą tylko większość jeszcze o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 20:32 Oj a ja się z Wami nie zgadzam. Bo nie oszukujmy się. Gdybym nie siedziała na forum, nie wiedziała że kombinezon real= tchibo to patrząc tylko na foty z gazetki w życiu bym doopy jutro rano nie ruszyła aby zdobyć to "cudo". Ba, pewnie i popołudniu bym się nie podniecała myślą wyjścia do reala... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 20:57 Sytuacja na forum robi się chora Najpierw wielkie wyczekiwanie na forum kombienzonów tchibo, potem listy kolejkowe bo przecież mialo być, a okazuje się, że wszystko wykupione. Ciągłe pytania, czy będą czy dołożą itp. W międzyczasie tysiąc pytań, czy może będą w realu, a jak będą to kiedy i za ile. Teraz szał bo rzucili na sklepy włącznie z opieprzaniem personelu, błaganiem o kupno innych forumek, kupowaniem innego rozmiaru lub innego koloru bo może ktoś się wymieni. Śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 21:28 Tak jest co roku na forum Ale w tym roku to już zupełne szaleństwo, spojrzałam na wątek o kombinezonach w Realu i jest to chyba jeden z najdłuższych wątków w historii. Z tego można ciekawą pracę magisterską napisać, bo to kombinezon, który porusza tłumy A swoją drogą nie wiem jak to się stało, że kombinezon, którego główną zaletą była przede wszystkim cena (mówię o sytuacji sprzed kilku lat) staje się towarem niemalże ekskluzywnym, za który niektórzy na Allegro są w stanie zapłacić krocie. A przypominam, że 4 lata temu te kombinezony można było kupić w Tchibo za 99zł i to bez stania w kolejkach, dzwonienia, błagania o oddłożenie (o listach społecznych nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 21:45 Jakby tak się dobrze zastanowić to można temat kombinezonu podpiąć pod jedną z teorii ekonomicznych Paradoks Veblena (inaczej Efekt Veblena) określany też często jako „paradoks / efekt snoba” – związany jest z dobrami najbardziej luksusowymi. Zjawisko to występuje w sferze najbogatszych elit społecznych. Polega ono na zwiększaniu rozmiarów popytu na dobra luksusowe wraz ze wzrostem ich ceny. Posiadanie takiego rodzaju dobra jest metodą zaspokojenia próżności oraz środkiem dowartościowania się. Tak więc popyt na ten rodzaj dóbr jest tym większy i są one tym bardziej pożądane, im mniej ludzi może sobie na nie pozwolić. Zatem paradoksalnie popyt na te dobra rośnie wraz z ceną. Podstawa tego zjawiska wynika z potrzeby pokazania przez najbogatsze jednostki społeczne swojego statusu materialnego poprzez posiadanie rzadkich dóbr luksusowych Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 22:00 ja jeszcze rano miałam ochotę go kupić za tą cenę, ale jak widzę co się dzieje to mi obrzydł A jakbym miała dać za niego 200zł.( bo tyle chyba kosztuje???) to juz wolę dołożyć na inny stówkę i nie będzie rok czekał:o . A swoją drogą ciekawa jestem co by było, gdyby to był zwykły kombinezon tzn.nie tchibo, nikt by nawet nie napisał że takowe są w realu po 60 zetai kolejek też by po nie nie było, mimo że mógłby być nie gorszy,he ale fajnie poczytać tak szybko rozrastający się wątek, filmik by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 22:34 I jeszcze drobna uwaga: nie wiem, czy zauważyłyście, ale w gazetce reklamowej Reala ten kombinezon jest przeceniony z 99zł Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 22:41 Zauważyłyśmy. W realach był przeceniony ze 149 niby tak się mają ceny i dni ekspozycji do gazetki. Odpowiedz Link Zgłoś
bruni76 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 22:49 A mnie szczerze mówiąc (chociaż nie powiem, też miałam chrapkę na "tchibosiaka") powoli zaczyna się chcieć rzygać już tymi kombinezonami i tym, co się tutaj wokół nich dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 19.01.11, 23:06 Ja mimo, ze poluje, tez juz tym rzygam.... zamowilam na spokojnie za 129 na stronie tchibo, sa wszytkie rozmiary dostepne. Nie kupie, to z tchibo przyjdzie.... rzucac sie w tlum nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 08:50 a mi sława tych kombinezonów kojarzy się z katastrofą w smoleńsku... otwieram wp a tam co druga informacja dotyczy smoleńska (ile ważyły trumny, co w nie powkładali, kto nie miał głowy, kto ręki, kto zawinił lub nie zawinił...) od prawie roku codziennie to samo , otwieram forum zakupy a tutaj co drugi wątek to kombinezonach tchibo (że będą, że są zapisy, że spodnie nie pasują do kurtki, jaki rozmiar kupić na następny sezon...) itd, itp bleee Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 08:56 Trudno o lepszą puentę Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 09:11 he he tak ostrych skojarzeń nie mam. Szczesliwie wszystko upraszcza sie do długasnego watku, do którego z czasem nie zagladam Za to wymiekam jak dziewczyny uruchamiają tel zeby wydzwaniać raz "o kombinezon tchibo" który dla reala z jasnych powodów wycietych metek nie istnieje, dwa z racji rozdmuchania opłacalności chetnie byłby nabyty w pierwszej kolejności przez pracowników vel rodziny zatrudnionych. Plus potem dziwienie sie ja dzwoniłam o tej i o tej a pani powiedziała nie ma to jak kupiłas. Brrr czy ludzie sa tak naiwni ze naprawde sadza ze pani z informacji, która odbiera tel jedna reka druga drukuje fakture a trzecią rozmienia kase na wózek poleci i poszuka kombika tchibo w odp kolorku i rozmiarku??? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 09:30 He, he to specyfika tego Forum, jeśli chodzi o Tchibo nic się nie zmienia od wielu lat (od 5 lub nawet 6), jak ktoś nie wierzy niech zajrzy do wyszukiwarki- rokrocznie to są najdłuższe watki na forum. Dla mnie osobiście noszenie kombinezonu narciarskiego, nawet przez dziecko, po miejskiej ulicy jest nieco! dziwaczne. W dodatku kombinezon bardzo niewymiarowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 13:45 Dla mnie osobiście noszenie kombinezonu narciarskiego, nawet przez dziecko, po > miejskiej ulicy jest nieco! dziwaczne hm moje dzieci ubierają kombinezon na śnieg co w tym dziwacznego? w czym Twoje jeżdżą na sankach i szaleją na śniegu? jaka jest sensowna alternatywa bo dla córki na przyszły rok kombinezonu nie mam to może skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 17:44 Toż ja nie piszę o sankach, nartach itp. do tego mam oczywiście kombinezon, z tym że ja wole jednoczęściowe - u nas lepiej się sprawdzają (Decathlon lub HM). Natomiast moja córcia od listopada do kwietnia chodzi w puchówce Benetton + do tego spodnie (jeansy z ociepleniem lub bez). Ja mam wrażenie, że ludzie kupują te kombinezony jako ubranie codzienne a nie sportowe- takie jak jest ich przeznaczenie i to mnie dziwi...ale może nie powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 18:24 Ja mam wrażenie, że ludzie kupują te kombinezony jako ubranie codzienne a nie s > portowe- takie jak jest ich przeznaczenie i to mnie dziwi...ale może nie powinn > o? ja ubieram dziecku kombinezon jak wychodzimy na śnieg, także do przedszkola jak jest śnieg bo tam też wychodzą codziennie. Nie widzę zbytniego sensu we wkładaniu ich w kombinezon jak śniegu nie ma. Mają wtedy kurtki po prostu tudzież płaszczyk w przypadku córki i zwykłe spodnie. Do spacerowania po ulicach to kombinezon Tchibo chyba za cienki tak w ogóle na mrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 18:58 Codziennie a zwłaszcza w weekendy widuję dzieciaki w tym kombinezonie. A w tym tygodniu i poprzednim u nas śniegu nie było, za to słońce pseudo-wiosenne tak, a kombinezony narciarskie i tak na dzieciakach. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 19:09 Ja o dziwo bardzo mało dzieci widuję w tych kombinezonach. Nawet jak jedziemy na naszą "gubałówkę" naśnieżaną, z wyciągiem narciarskim, torem sankowym i lodowiskiem. Jesteśmy tam regularnie przynajmniej raz w tygodniu a dzieci w kombinezonach tchibo może ze dwoje widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 09:51 Miałam dzisiaj okazję być przed 9 w jednym z Reali w trójmieście (długa historia, normalnie w tym czasie pracuję) i rzeczywiście warto było nagrać filmik. Przed wejściem czekało już kilka pań, niby nonszalancko bawiących się komórkami. Ale jedna para stała już w blokach startowych przy samych drzwiach. Jak tylko drzwi otworzyli para wpadła dzikim pędem na salę. Pozostałe panie, żeby nie było że takie napalone i biegną, to szły tempem Korzeniowskiego. Para biegała po całym sklepie i wołali do siebie "i co masz?", "nie, lecę na sportowy", "to spiesz się". Ostatecznie okazało się że kombinezony były tylko dziewczęce (jakieś 12szt.) i para była bardzo niepocieszona, bo szukali chłopięcego. Za to pozostałe panie, jak już zlokalizowały wieszak zaczęły bić się między sobą jak lwice o duże rozmiary. Ja z ciekawości obejrzałam jeden, żeby chociaż przekonać się czy ma złote zamki albo diamentowe wstawki, które jakoś tłumaczyłyby ten dziki szał. Nic takiego. Kombinezon jak kombinezon. Te z tesco są tak samo "wypasione" i nikt się o nie nie bije... Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 10:11 falcon_eye napisała: > Kombinezon jak kombinezon. Te z tesco są tak samo "wypasione" i nikt się o nie > nie bije... Daj fotki tych wypasionych Tesco bo jak zagladam tam od kilku lat to jeszcze żadnego nie widziałam Na obrone Kombików (nie szaleństwa forumowego) to jako jedyne mi znane maja niewielką w super przydatną dla małych narciarzy opcje przeróbki w jednocześciowy jednym ruchem ręki. Jak mi dziecko zaczeło się uczyć na nartach to ja zaczełam tą opcje prawie błogosławić. Z zalet jeszcze dosc dobra jak na cene nieprzemakalność plus jak dopasuje sie rozmiar (tj dziewczyny pisały czasem co dwa lata niestety )to sa całkiem zgrabne (w por do moich nabytków typu Cocodrillo i inne) Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 11:18 > Daj fotki tych wypasionych Tesco bo jak zagladam tam od kilku lat to jeszcze ża > dnego nie widziałam Na stronie tesco nie mogę ich znaleźć, a wybacz, ale nie będę lecieć do sklepu, żeby zrobić fotki. W każdym razie oglądałam je w weekend, wersja dla dziewczynek w kolorze kremowo-czerwonym. Spodnie miały ściągacze przeciwśniegowe na buty, szelki i regulację w pasie. Kurtka miała też wewnętrzne ściągacze przy rękawach i odpinany kaptur. Całość na podszewce z polaru, grubość porównywalna do tych z tchibo (tzn. nie są puchowe). Dla mnie to są najistotniejsze cechy. My akurat na nartach nie jeździmy, więc jak rozumiem nie będę cierpieć z braku łączenia na zamek. Komplet wychodził coś ok. 180pln jeśli dobrze pamiętam, czyli cena taka jak wyjściowa w tchibo. Żeby nie było nieporozumień - ja tam nie krytykuję samych kombinezonów tchibo. Nie mam doświadczenia, pierwszy porządny dziecięcy kombinezon będę kupowała dopiero na przyszły sezon, a i tak wtedy młodzież będzie miała między 1,5 a 2 lata więc nie potrzebuję wersji extremum. Może za kilka lat rzeczywiście będę się rzucać na TCM bo stwierdzę, że to jedyne co nadaje się do noszenia. Na dzień dzisiejszy zastanawia mnie ich fenomen (kiedyś nawet osobny wątek na ten temat założyłam), listy kolejkowe, kosmiczne ceny na allegro, wydzieranie sobie z rąk itp. Faktem jest że za 60pln to świetny kombinezon za świetną cenę, dlatego przejeżdżając dzisiaj koło Reala weszłam z myślą "jak będzie to kupię". Nie było, trudno. Kupię co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 12:07 Opis brzmi dobrze no może poza podszewką z polaru. Mam złe doświadczenia w upychaniu tego typu rzeczy na dziecko. Wychodzi na to ze Tesco wrzuca po sklepach co popadnie. Ja przynajmniej na większych dzieciach nie spotkałam jeszcze kombinezonów. Nie jestem jakas Tchibo-napalona i faktycznie opcje spięcia kombika wykorzystałam dopiero przy pierwszych narciarskich krokach a raczej leżeniu na śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 falcon_eye 20.01.11, 10:18 kocham Twoj opis dziekuje !!!! usmialam sie jak nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 Re: falcon_eye 20.01.11, 11:27 Ja też się ubawiłam W Łodzi jakoś nie ma schizy, w ogóle mam wrażenie że w porownaniu do innych miast, mało u nas Forumowiczek i pewnie dlatego Kombinezony w Tchibo były, leżakowały, nikt się nimi nie interesował...Jak rzucili wtedy w Realu za 39 czy 29, to to samo-spokojnie wisialy kilka dni...Aż jestem ciekawa jak będzie tym razem.... Odpowiedz Link Zgłoś
bruni76 Re: Nagrajcie jutro filmiki Promocja Tchibo w Rea 20.01.11, 12:16 Miałam rano pojechać - ot tak, nie wiem: dla rozrywki, dla pewności żeby potem sumienie mnie nie męczyło że może jednak było a ja dupska nie ruszyłam, ale zaraz potem wlazłam do łazienki i zaczęłam sobie głowę myć (w dosłownym tego słowa znaczeniu) i specjalnie nie suszyć, coby mnie nie korciło wyjście z domu A tak apropo: może jednak któraś nagrała jakiś filmik? Można by na "jutjuba" wrzucić Oglądalność podejrzewam maksymalna Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu !! 20.01.11, 12:31 Pomocy! jak sobie z tym poradzę? Może założę specjalne Froum z grupą wsparcia. "Dla Mam, których dzieci wyrosły z kombinezonów Tchibo" Bedziemy sie pocieszac, słac petycje do Tchibo i dzielic wiedza o innych kombinezonach.. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 13:32 Jest jeszcze jedna rada: nastepne dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 13:39 ale mamy w papierach, że dom jest dla 4-o osobowej rodziny... no cóż, mąż by się musiał wyprowadzic. Jeżeli to ma mnie uratowac przed depresja.. Heh, mam nawet taki jeden kombinezon, z outletu, 98/104. Oba dzieci nosiły i dla nowego będzie jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 13:51 Mysle, ze maz zrozumie. Jak to dobrze, ze moja mlodsza ma dopiero 3 lata. Ale i tak jest problem, bo 98/104 bedzie na nia pasowal w srodku lata. No i co ja mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 14:28 ja bym założyła nawet w środku lata... w końcu to TCHIBO Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 14:48 Tak sobie myslę, dziewczyny... 110/116 w przyszłą zime na Małą będzie dobry na wpych. Mocny wpych moze jednak kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 14:51 Ja miałąm nakrecić,ale opróćz mnie i laski nikogo nie było --koło wieszaków z kombinezonami--a stałąm tam ponad 30 min. Wybierałam,przebierałam--potem babcia podeszła i pyta--a bedzie taki na hmm 122--my mowimy ze nie--ale moze bedzie dobry ten na 116--a ona --a ile kosztuja--my 60 zła ona --Łeeee drogo--I poszła heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 14:54 Rozwiązanie jest proste - odpowiednio dobierze miejsce letniego wypoczynku do tej kreacji Nie Hiszpania czy Włochy tylko koło podbiegunowe Odpowiedz Link Zgłoś
bruni76 Re: Moje dzieci wyrosły z rozmiarówki kombinezonu 20.01.11, 17:19 > ja bym założyła nawet w środku lata... w końcu to TCHIBO Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Opole 20.01.11, 20:10 miałam ambitny plan nakręcić filmik ale okazało się że nie ma takiej potrzeby. Oprócz mnie przed drzwiami stało 13 osób, jak otworzyli nikt się nie rzucał ani nie biegł, a na półce pustka, ani jednej sztuki... Sosnkowskiego gdyby kogoś interesowało Odpowiedz Link Zgłoś