Dodaj do ulubionych

samochód elektryczny

19.01.11, 22:32
Witam.
Chciałam kupić chrześniakowi autko elektryczne, w którym będzie jeździł na wiosnę. Chłopczyk będzie miał 3,5 roczku. Jest dużo tych aut np.na allegro, ale wszystkie wydają mi się małe(wiadomo zdjęcia różnie pokazują wielkość) i stąd moje pytanie.
Czy są jakieś większe , takie którymi dłużej pojeździ? Dodam, że jest to pewny zakup, gdyż bardzo chce go mieć. Gdzie dostanę takie autka? Kiedyś widziałam też w sklepie, ale naprawdę były niewielkie.
Obserwuj wątek
    • kerrka Re: samochód elektryczny 20.01.11, 18:45
      My mamy taki na 2 osoby (2 latek i 5 latka spokojnie się mieszczą), 2 biegi przód i wsteczny, dzieci są nim zachwycone, ale był to prezent więc nie wiem gdzie kupiony. Ale jeśli zależy mogę dopytać.
      • iit2 Re: samochód elektryczny 20.01.11, 20:41
        Byłoby super. Wszystkie te co są na allegro, widać , że mają dwa miejsca do siedzenia, ale nie wyglądają na duże, potem oglądałam w sklepie i też nie wyglądały na duże. Jak się jeździ dzieciom? Wygodne są takie autka?
        • beata_17 Re: samochód elektryczny 20.01.11, 20:52
          ja osobiscie odradzam ten zakup. Kupilismy malemu jak mial ok.2,5roku - przez kilka dni mu sie podobal a potem wyladowal w garazu i jest sporadycznie wyciagany glownie przez dzieci sasiadow. Samochod dobrze jezdzi tylko po rownej powierzchi typu asfalt, kostka a na trawniku, jesli jest troche pod gorke zaczyna boksowac.
          O wiele wiecej frajdy sprawil traktor na pedaly z przyczepka, ktory uzywa do dzisiaj (prawie 5latek).
          • ninusia4 Re: samochód elektryczny 20.01.11, 22:02
            Dzieciaki dostały na DD od dziadków dwuosobowe "bmw". Miejsca starcza spokojnie dla dorodnej 4-latki i 2-latka na pewno. Przejażdżki odbywała też 7-latka z 4-latką i jakoś specjalnie ciasno nie byłosmile

Nasz wspaniale radzi sobie na naszej drodze przed domem, a do równych to ona nie należy, oj nie. Nie jeden samochód popsuł swoje zawieszenie na niej, w tym i nasz.

Córeczka sąsiadów ma takie jednoosobowe "bmw", mniejsze ale i tak dwójka się pomieściła i z jazdą po naszych dołach też problemu nie było.

Przewagą tych jednoosobowych jest po pierwsze cena (o jakieś 150-250 zł tańsze), po drugie mają pilota do sterowania tymże autkiem i jak dziecku znudzi się prowadzenie to rodzic komfortowo może "odprowadzić" samochód na podwórko, czy gdzie tam chce.
            • lupa_87 Re: samochód elektryczny 21.01.11, 12:49
              Synek dostał elektryczny motor, ale zdecydowanie trafniejszym okazał się laufrad. Te elektryczne pojazdy to tez udręka z ładowaniem i dziecko na nich nie poszaleje.
    • eesti_2005 Re: samochód elektryczny 21.01.11, 16:37
      Największe są Hummery i Jeepy z 2 silnikami, np allegro.pl/wielki-jeep-2-osobowy-2x6v-2xsilnik-pilot-gw-i1418547078.html .
      My kupiliśmy synowi Audi na pierwsze urodziny, które jest hitem do dziś (7 miesięcy). Samochód jest non stop w użyciu (teraz, zimą, oczywiście tylko w domu). Ale gdyby synek nie bawił się tak świetnie autem u znajomych, to nie wiem, czy byśmy je kupili... Słyszałam, że dzieciom szybko się one nudzą, albo że maluchy w ogóle się boją elektrycznych pojazdów.
    • kerrka Re: samochód elektryczny 21.01.11, 19:00
      mamy chyba taki sam jak ninusia.
      Dzieci mają go już kilka miesięcy i są zachwycone. W sezonie letnim wyciagany bardzo często. Nawet w listopadzie jak było sucho jeździły. postaram się zaraz wstawic link.
    • kerrka Re: samochód elektryczny 21.01.11, 19:03
      www.zabawkiph.pl/samochod-bmw-12v-pojazd-elektryczny-akumulator-arti.html#
    • verika Re: samochód elektryczny 21.01.11, 21:29
      Najsensowniejsze auta robi Peg Perego, nawet 8 latek może w nim jeździć, ale to już trochę wyższa półka, ale uważam,że warta swojej ceny. Z pewnością się dziecku nie znudzi, zwłaszcza jak ma gdzie jeździć (duży ogród, podwórko) - poprostu kapitalna sprawa.
      • iit2 Re: samochód elektryczny 22.01.11, 20:48
        Serdeczne dzięki za odpowiedzi. Chrześniak, to 3,5 latek, więc dlatego się obawiałam "maleńkości" autka. A cena też niestety ważna, to za 619 fajne, ale Ja mogę niestety tylko połowę tego przeznaczyć na autko.
        • rafaleczka Re: samochód elektryczny 22.03.11, 10:39
          hej, mam podobny problem, ponieważ prawie wszędzie sa zdjecia samych aut, nie mogłam sobie wyobrazić jak duże one są i czy nie będzie to trafiony prezent dla prawie 4 latka (wazy 18kg)
          Znalazłam aukcje gdzie w samochodziku siedzi chłopiec, można wiec zerknąć na proporcje.
          allegro.pl/samochod-akumulatorowy-mini-morris-pilot-gw12-i1498845631.html
          Tekst linka

Myślę, ze wszystkie jednoosobowe będą miały podobna wielkość, ale chyba wystarcza, szczególnie jak dziecko jest średniej budowy (w większości podają maksymalne obciążenie do 30kg)
    • wiki_303 Re: samochód elektryczny 22.03.11, 11:38
      Ja ma jeepa zalinkowanego wcześniej, syn go dostał jak miał 2,5 roku. Jeździł głównie z pilotem. Bardzo go lubi. W tym sezonie jeździ już sam, bez pilota. Jeździmy tylko po asfalcie. Po chodniku strasznie czepie, ale też daje rade.
      • monaliska1985 Re: samochód elektryczny 22.03.11, 17:43
        ja mam w domu autko jednoosobowe, taki garbus i teraz syn dostal quada,rewelacyjna sprawa. autkiem smiga corka 3 latka, i nie jest jej maly i nigdy sie nie znudzil,a ladowanie to nie problem w niczym. a moze kup mu quada? jest duzo szybszy do jezdzenia od autka i moja 3 latka swietnie sobie na nim radzi. nasz kosztowal z przesylka kolo 300zl.polecam i autko i quada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka