Dodaj do ulubionych

Pytanie o NEXT

20.01.11, 13:00
Jaka jest różnica w rozmiarach bluzeczek z krótkim rękawem dla dzieci? różnią sie długością, szerokoscią, wycięciem pod szyją? moje dziecko jest szczupłe- zwłaszcza szyjka i zawsze jej odstaje przy szyi -tworzy jest taki dekolt. zastanawiam sie czy kupowac mniejszy rozmiar- taki jak teraz nosi- przy szyi i w klatce beda dobre, boje sie tylko o długość. czy juz większe ale czy nie beda wisiec przy szyi. Chodzi mi o róznice między 80-86 a 86-92.
bede wdzieczna za rady.
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:15
      ja mam też szczupłą córeczkę i teraz, mimo, że ma 97cm wzrostu letnie bluzeczki kupuję na 92, nawet część na 86 (z Next), te na 92 są nawet jeszcze trochę za duże.
      Co do długości to różnica jest jakieś 2cm między akurat tymi rozmiarami, szerokość niestety też podobnie, około 2 cm
      • women1984 a rozmiar 5-6 lat na jaki wzrost? 20.01.11, 13:20
        córka w marcu skończy 5 lat ma 116 cm wzrostu jest szczupła dobre będą sukienki t-sherty i spodenki?
        • carmita80 Re: a rozmiar 5-6 lat na jaki wzrost? 20.01.11, 13:28
          Moj syn ma 95 cm wzrostu, wchodzi w t-shirty na 86-92, ale sa ciasne i krotkie, 98 sa dobre. Jest szczuply.
        • wiola_wd Re: a rozmiar 5-6 lat na jaki wzrost? 20.01.11, 13:56
          5-6 jest chyba na 116 cm wzrostu.

Moja córka też w marcu kończy 5 lat, tyle, że jak pisałam wyżej jest malutka, 97cm i niecałe 12 kg. Z Next nosi 92, spodnie na 98 (ale są za szerokie więc raczej kupuję inne, typu rurki), spódniczki na 74-80 bo pasują w pasie, tyle, że są w wersji mini, tak samo spodnie bojówki - nosi w wersji 3/4 rozmiar 80cm.

Letnie bluzeczki ma głównie na 92 cm, te na 86 już są takie bardzo akurat ale jeszcze część z nich założy wiosną - i chodzi głównie o długość bo szerokość to i z tych na 80 jest dobra.
          Ale jak pisałam córka jest wyjątkowo drobna.

I nie lubię jak dziecko ma za duże ubrania, szczególnie moje bo w nich ginie.
        • s_alander Re: a rozmiar 5-6 lat na jaki wzrost? 21.01.11, 00:34
          women1984 napisała:

> córka w marcu skończy 5 lat ma 116 cm wzrostu jest szczupła dobre będą sukienki
          > t-sherty i spodenki?

to mogę odpowiedzieć bo moja w kwietniu kończy 5 lat i też już nosi rzeczy na 116cm, jest szczupła ale wysoka wink
          obecnie jeansy nosi na 6 lat, a bluzeczki na 5-6, jak bedę kupowała jej sukienki i całą resztę na lato to bedą na 6 lat
          • women1984 Re: a rozmiar 5-6 lat na jaki wzrost? 21.01.11, 19:46
            Dzięki. Tylko tam dużo fajnych ciuszków kończy sie na rozmiarze 5-6 lat ale chyba lepiej nie ryzykowac
    • majarzeszow Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:30
      zaraz sie odezwie lipcowa i powie po raz enty, ze next jest dla dzieci "grubych i krotkich" smile

a tak na serio, to napisz ile ma twoje dziecko, iel ma wzrostu.
      • coco_rosie Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:38
        Spokojnie możesz kupić rozmiar mniejsze niż będzie wtedy miał.
        Mój synek ma teraz ok 90 cm i jest szczuplutki, bluzki z nexta kupione rok temu na wakacje w rozmiarze na wiek w jakim wtedy był (12-18 mies) były za duże, w te lato będą na pewno dobre, a w maju skończy dwa lata smile

• dorocik833 Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:49
          moja córeczka ma obecnie 14 miesięcy, wzrost moze 78cm . nosi praktycznie wszystkie rozmiary bluzeczek. nawet te na 3 miesiące są dobre na szerokosc- maja za krótkie rekawy. najwięcej mamy z mothercare 9-12 miesiecy- rekawy są dobre, szerokośźć tez bo są kroju grzybka, tylko pod szyją jej odstaja, ale piżamki pajace 9-12 są juz za małe, carters body 12 miesięcy sa dobre i te chyba jako jedyne dobrze wygladają pod szyja.
          • wiola_wd Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:59
            no właśnie Carters ma fajne, szczupłe rzeczy. Moja córka ma piżamki Cartersa i kupione na jej rozmiar są dobre, wręcz nawet trochę dopasowane co u nas raczej się nie zdarza smile
      • verika Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 13:42
        Taaa, jasne dla grubych i krótkich, dobre !
        Najlepiej tak napisać jak samemu się ma niewymiarowe dziecko, albo nie potrafi rozmiaru dobrać smile Ja mam zupełnie inne odczucia, grubsze dziecko nie wlezie w większość spodni Next, przynajmniej tych chłopięcych.
        • ivaz Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 14:05
          o to moja córka musi byc gruba i krótka,bo lipcowa tak powiedziała, ciuszki nexta sa dla niej w sam raz zgodnie z rozmiarem, młoda jest na 50 centylu i ze wzrostem i z wagą czyli jest taka akurat wg mnie jest bardzo wymiarowa.
          • ula_19 Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 14:13
            Moja córa ma 3lata ok.100cm, nie jest grubaskiem, raczej szczupła i idealnie wstrzela się w rozmiary z nexta takie, jak są na metkach, czyli w tej chwili pasują jej spodnie, bluzeczki na 3-4lata (104CM).
        • 18_lipcowa1 Re: Pytanie o NEXT 21.01.11, 19:34
          verika napisała:

> Taaa, jasne dla grubych i krótkich, dobre !
          > Najlepiej tak napisać jak samemu się ma niewymiarowe dziecko, albo nie potrafi
          > rozmiaru dobrać smile

tak tak
          na pewno nie umiem rozmiaru dobrac

nie ma co sie pultać
          next ma wielgachne ciuchy i tyle

Ja mam zupełnie inne odczucia, grubsze dziecko nie wlezie w
          > większość spodni Next, przynajmniej tych chłopięcych.

tak za to bluzki są na jakies kolosy
    • manna_poranna Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 15:01
      moja Młoda ma 4 lata i trochę, akurat rozmiarówka nexta zawsze byla na nią idealna wink znaczy to co na metce pokrywalo się z tym, co w życiu. dopiero teraz jest lekki odchył, bo teoretycznie powinna nosić 110 rozmiar, ale to drobny kurczak jest i spodnie nadal 104, aczkolwiek bluzki i 104 i 110 smile
      • najma78 Re: Pytanie o NEXT 20.01.11, 18:45
        Moja starsza ma 8l i 131cm i jest szczupla, rzeczy z NEXT rozmiar 7-8lat sa na 128cm czyli spodnie albo w sam raz i zaraz beda za krotkie albo za krotkie topy itp. tak samo zwlaszcza rekawy. Syn ma 3.5 roku jest drobny, nosi rozmiar 2-3lata czyli 98cm i te rzeczy sa dobre. Rzeczy z NEXT sa dla dzieci wymiarowych oczywiscie + - , bo wiadomo, ze grube dziecko moze miec problem ze spodniami rurkami (nogawki) pomimo regulowanej gumki w pasie itp. natomiast spodnie o innym kroju trzeba kupic szersze ale za to za dluzsze. Moje dzieci sa szczuple, wiekszosc rzeczy maja z NEXT bo lubimy ta marke za cene, ciekawe wzory, fasony i rozmiarowke, z ktora nie mamy zadnych problemow. Mieszkamy w UK wiec jesli trzeba to mierzymy, ale na ogol nie ma potrzeby. Opinia Lipcowej nie pokrywa sie w zaden sposob z moimi doswiadczeniami.
    • kimura Re: Pytanie o NEXT 21.01.11, 18:27
      Przeglądam nową kolekcje i sporo fajnych rzeczy, tylko troche się boję zamawiac na allegro...
      Macie kogoś sprawdzonego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka