Dodaj do ulubionych

Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego

31.01.11, 19:37
Witam,
Czy możecie poradzić coś z własnego doświadczenia?
Zależy nam na dużych kołach - pompowanych ze względu na brak utwardzonej drogi w okolicy domu.
-Amortyzowany
-Bezpieczny dla dziecka
-Spacerówka face to face ( przekładana ) koniecznie z możliwością rozłożenia na płasko.
-Dobrej jakości ( nie chce by się posypał)
Myśleliśmy o Roan Marita ale spacerówka wygląda fatalnie sad
Budżet 1700zł
Dzięki
Skręcane koła nie są tak ważne.
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 19:45
      doradzą ci dziewczyny na forum wózki dzieciece.
    • wuwuem Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 19:46
      Polecam Bartatinę z firmy Jedo.
      W naszym wózku (mocno eksploatowanym - zarówno gondola jak i spacerówka) dziś drugie dziecię jeździ i nie widać żeby żywot wózka miał się ku końcowi.
      Bartatina ma wszystko to na czym Ci zależy. Teraz (sama wózek 3 lata temu kupowałam) są już różne podwozia do tych wózków, również ze skrętnymi kołami, nasz wózek miał zwykłą podstawę z wahaczami na paskach.
      • monikawbj Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 10:19
        Ja też z czystym sumieniem polecam Bartatinę - szeroka gondola, duże koła super się spisały zarówno na śniegu jak i na plaży.Na spacerówkę też nie narzekałam - córka jeździła w niej do 2,5 roku - później nie chciała, ale spokojnie się jeszcze mieściłasmile
        I jest tania....
        Niestety swoją już sprzedałam " za grosze", a stan był idealny - trochę później żałowałam , że za taniosmile.Zawsze możesz również kupić używaną i korzystać tylko z gondoli, a spacerówkę kupić inną.
    • cibora Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 19:59
      Witam.
      Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że Jedo Bartatina to świetna gondola i jako taki wózek polecam. Spacerówka, jak dla mnie - beznadziejna. Nasz syn jest dość dużym dzieckiem i któregoś razu, jak się zaczął kołysać to mało wózka nie przewrócił. Dla mnie to niedopuszczalne. Ale ja kupując zakładałam, że będę użytkować tylko gondolę, spacerówka była potem w domu.
      Ale z czystym sumieniem i sercem smile mogę polecić Emmaljungę Cerox. Wybieraliśmy spacerówkę naprawdę długo, prawie jak samochód smile Ma wszystko co dla mnie było najważniejsze:
      - duże koła
      - świetną amortyzację,
      - szerokie i długie siedzisko,
      - przekładaną rączkę (Staś nie chciał jeździć przodem do świata)
      - jest "pierny" i niezniszczalny smile
      - dla noworodków są fajne wkłady, które można potem przekształcić w śpiworek.
      Jedyna wada - jest dość duży. Ale coś za coś. Naprawdę polecam.
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • afroddytta Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 20:11
        Dużo opinii użytkowniczek (chyba o wszystkich wózkach) i porady znajdziesz na forum wózkowym forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html
        A z tych polecanych to na pewno Roan Marita lub niezniszczalne, ale w tej cenie używane Emmaljungi.
    • sharpless6 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 20:27
      bartatina, marita albo mutsy sport.... coś tam.
    • zuza-nka88 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 20:34
      allegro.pl/hit-2009-wozek-quatro-makalu-4-fotelik-quatro-i1402863629.html
      my mamy taki jak na razie nie narzekam, jezdzimy spacerowka i jest zgrabna i budka nie wisi tak jak w niektorych
      • mmala6 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 31.01.11, 21:40
        ja Ci tylko powiem, że skrętne koła są o wiele bardzie potrzebne, wygodne, praktyczne niż siedzisko przodem do mamy.
    • 18_lipcowa1 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 07:49
      za 1700 to nie poszalejesz
      ale na pewno kupisz X Landera
      jak masz dom to jest super, bo nie trzeba targac po schodach a ciezki jest
      no i rączka sie nie przekłada, dziecko jest przodem do swiata, tyłem do mamy
      no ale jak mówię - za 1700 nie poszalejesz, choc i ja bym nie dała wiecej za wózek

• ivaz Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 08:15
        za 1700 zł fajnego wielofunkcyjnego wózka nie znajdziesz, przewaznie te wózki mają całkiem niezłe gondole, ale zazwyczaj fatalne spacerówki, które są tylko dodatkiem do wózka aby go nazwać wielofunkcyjnym. Ja bym ci poradziła tak, kup uzywaną gondolę jedo czy roan wszystko jedno, a potem zainwestuj w porządna, markową, lekką, z dużą naciągana buda spacerówkę.
        • afroddytta Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 09:28
          Nie przesadzajcie i nie straszcie dziewczyny. Jak pisałam jestem zwolennikiem używanych wózków, mam ich w domu kilka i jestem w stanie porównać ich w prowadzeniu, funkcjonalności itp. Na pocieszenie powiem, że moje trzecie (raczej nie ostatnie) dziecko będzie jeżdżić Quinny speedi (moim ideałem wśród wózków), który kupiłam rok temu dla starszego na allegro za 200 zł (wózek jest w stanie technicznym i wizualnym b. dobrym), teraz dokupiłam gondolę dla malucha (x-landera) za 60 zł (jeszcze sprzedałam adaptery od tej gondoli od x-landera za 30 zł) i cały komplet już mam. Jeżdżę też innym Quinny, poprzednikiem speedi. Generalnie stać by mnie było spokojnie na nowy identyczny wózek (ok 1500 zł), ale po prostu ja nie widzę sensu.
    • nadzieja1122 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 12:09
      A ja polecam jedo vedi mam taki już 3 lata i spoko jak na razie żadnych usterek i nowy z fotelikiem można kupić za 1400.
      • ivaz Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 12:45
        tak , to napisz jeszcze jak zajebiscie dzieciakiem trzesięsie w tym wózku, jak sie jedzie po nierównościach, te małe kółeczka maja zerową amortyzację ten wózek nie nadaje się dla noworodka i małęgo niemowlaka. Akurat vedi to najbardziej nieudany wózek firmy jedo, a ta przekładana rączka to juz w ogóle masakra, nie da się tego wózka prowadzic jak te małe kółeczka są pod ręczką, ja po 5mcach pozbyłam się tego badziewia, i kupiłam sobie uzywanego jane slaloma dopiero wtedy poczyłam co to znaczy prowadzic komfotowy wózek zarówno dla mnie jak i dziecka, a vedi nie polecam nawet najgorszemu wrogowi
    • daria.1 Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 12:17
      X-Lander xa polecam. Spacerówki się nie odwraca przodem do siebie, ale wierz mi przydaje się to naprawdę na krótko. Dziecko bardziej interesuje świat dookoła. W gondoli jeździ się też krótko, zwłaszcza że chyba będziesz w okresie wiosenno-letnim. A spacerówka x-lanedra xa jest super.
      • czarneoczy emmaljunga :) 01.02.11, 12:45
        uzywana oczywiście, ale i tak warta uwagi smile
        sama mam city corss i kocham ten wózek miłością wielką i moja córka też wink

jesli nie ogranicza cię waga wózka, to poszukaj emmaljungi smart albo edge
    • trawaa Re: Pomoc przy wyborze wózka wielofunkcyjnego 01.02.11, 20:27
      używana emmaljunga, jeszcze starczy na parasolkęwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka