ylunia78 01.02.11, 11:57 w rozsądnej cenie.Nie byłam nigdy przekonana,do tego typu wózka,jednak ostatnio "coś"mi odbija i mam ochotę kupić na wiosnę taki o to wózek.Ale nie wiem na co zwrócić uwagę kupując taki wózek? Dziecko ma teraz 7,5mca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gkozlow Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:05 Ja nie wyobrażam sobie życia bez parasolki Mam ją zawsze w samochodzie i służy głównie gdy wyjeżdzamy gdzieś z wizytą, jadę na zakupy, czy na wakacje. jest lekka, łatwo się rozkłada i składa (nawet mając dziecko na ręce spojonie drugą ręką rozkładam wózek) W domu mam także większy wózek, który używam (obecnie już mało bo synek chodzi) u mnie na wsi gdzie dziury i błoto/śnieg/woda i tu raczej parasolka się nie nadaje. aha mam Maclaren quest sport i bardzo polecam choć raczej z tych droższych. Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:41 Ja kupiłam parasolkę taką na allegro, płaciłam ok 100zł za nia i w pełni byłam zadowolona miała obniżane oparcie -córce spało sie wygodnie w niej. Lekka bo my głównie podrózujemy autobusami lub pieszo więc to było dla mnie ważne, łatwo sie składa i rozkłada. Jak dla mnie to nie warto tracić kasy na mega drogie wózki bo te tańsze tez spełniaja swoje funkcje. Wózek używaliśmy przez ponad rok. Teraz młoda ma 2,5 roku i już od dłuższego czasu wózka nie używamy wcale bo woli po nogach chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:48 Tez mam Maclarena, ale niestety one są drogie. Z troche tańszych polecam SilverCross. Dla takiego malucha, ktory jeszcze sporo pojeździ wózkiem zainwestowałabym jednak trochę- rozkładane oparcie, długi podłożek - żeby mógł spać w wózku wygodnie, dość szerokie siedzisko i oparcie (min. 30cm). Lekki, tak z 7 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jantarowo Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:44 polecam x-lander X-GO Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:51 polecam Peg perego SI- jest mały, zwinny, lekki i wygodny dla dziecka Maclareny mają wszysycy zaczyna to wyglądać tak, że na ulicach co drugi wózek to Maclaren Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 12:59 Ja mam poekspozycyjna parasolke mamas&papas pipi. Wylicytowalam za 100zl. Wygladala jak nowka. Jestem zadowolona bardzo, ale moglby sie troche lzej podbijac. Teraz na allegro jest wysyp tych parasolek, wiec szukaj!Jeszcze lepszy jest mamas&papas beat. Do tego nikt na forum wozki nie ma zastrzezen. Z reszta samo wejdz na forum wozki: forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html Tam ci dziewczyny udziela fachowej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:09 no własnie,ale te maclareny,mamas&papas,x-landery to raczej z tych droższychJa nie muszę kupowac ,czy inwestować,bo mam duży wózek na popmpowanych kołach,super jestem zadowolona z gondoli i wydaje mi się,że ze spacerówke też będzie ok.Chodzi mi właśnie o spacerówkę na wyjazdy(niech ona nawet jeździ w bagażniku samochodu)do rodziców na week,do sklepu jak jedziemy na co tyg.zakupy.Bo ten co mam,to pół bagaznika zajmuje.A poza tym wiem,że tak jak z pierwszym dzieckiem odbije mi kupno innego wózka ze 3-4razyAle tez nie chcę spacerówki-parasolki typu: allegro.pl/solidny-wozek-spacerowka-exobe-wyprzedaz-79-zl-i1420128477.htmllub allegro.pl/wozek-parasolka-super-kolorystyka-i-super-cena-i1422555904.html bo to chyba takie"byle co" Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:20 mamas&papas nowy koszuje ok 200zl, poekspozycyjny kupisz za grosze. Trzeba tylko dobrze sie rozejrzec. Tu masz przykladowe aukcje: allegro.pl/nowy-mamas-papas-peg-perego-beat-granatowy-i1436257905.html allegro.pl/wozek-spacerowka-mamaspapas-peg-perego-beat-i1436164663.html allegro.pl/mamaspapas-peg-perego-wozek-spacer-i1428526788.html allegro.pl/spacerowka-mamas-papas-pipi-rozowa-i1395088505.html Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:49 Nie wiem, ale wiekszosc parasolek jest do 3 lat. Wiec mysle ze powinny wyrobic. Ale jakbys miala kupowac, to kupuj beata. Ja pipi polecam, ale beat ma jeszcze lepsze opinie. A ceny takie same. Jak masz dziewczynke to sa ladne rozowe beaty. Dla chlopcow i dziewczynek czarne i granatowe. Rozowego widzialam kiedys w sklepie - super kolor - na pewno nie zarowiasty jak na zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:22 allegro.pl/wozek-typ-parasolka-joker-milly-mally-7kol-gratis-i1431148645.html oo ja miałam/ mam taką i jestem z niej bardzo zadowolona wychowawczy... gg1054762 oriflame Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:16 Polecam Chicco London. Kochałyśmy tem wózek i ja i córka, bardzo wygodny i niezniszczalny. Mała jeździła w nim prawie 3 lata (do 4 lat). Kupiłam go w sklepie stacjonarnym za 264 zł, a sprzedałam po tych trzech latach za 100 zł. Dzisiaj widziałam się z tą dziewczyną, która kupiła wózek jej roczna córeczka jeżdzi w nim, nic się z nim nie dzieje, bardzo go sobie chwalą. Ja jeździłam nim głównie na zakupy. Wyglądało to tak: dziecko w wózku, kosz maksymalnie zapchany zakupami i na rączkach powieszone dwie wielkie torby zakupów. Przeciążony był koszmarnie i nic się z nim nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:47 kurczę chyba tylko moje oczy "chcą"tego wózkajakoś ja sama....mam obiekcje.A może kupię jakąs tanią okazję i albo odsprzedam albo sie po prostu zakocham Jejkuuuu,jeszcze przy pierwszym dziecku wcale nie brałam pod uwagi"parasolki"a tu ....proszę rozważam taka mozliwośc Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 13:50 Zrob tak jak ja - wpis sobie w allegro kwote ok 150 zl i ci sie wyswietla wozki w tej kwocie. Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 polecam inglesine trip 02.02.11, 14:05 dla mnie swietna parasolka,rozklada sie na plasko,lekka,zwinna,dobrze sie podbija na kraweznikach,dodatkowo w wersjach z 2010 sa ochraiacze lekko ocieplane na nozki.Najlepiej jakbys w sklepie sobie obejrzala.Ale cenowo to ok 500 zl.Jednak ja juz doczekac sie wiosny nie moge by przesiasc sie ze spacerowki xa na parasolke.No i ma calkiem niezly kosz na zakupy wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 03.02.11, 07:56 No i co z tego, że mają wszyscy? To jakis konkurs na najbardziej wymyślny wózek, którego nie mają inni czy może jednak w dalszym ciągu chodzi o spacer i wygodę dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 14:02 Cosatto. Lekka, wytrzymała, dość uniwersalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 14:07 własnie ten mi się podoba...sasiadka miała taki bliźniaczy,niestety już nie mieszka i nie mam okazji jej zapytać o zdanie.Ale ceny to chyba nie zbyt że tak powiem"atrakcyjne"? Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 a ten? 01.02.11, 14:36 www.aukcjoner.pl/gallery/004100833,5-ALU-BRUIN-wozek-spacerowy.html ktoś zna?na wygląd nawet ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: a ten? 01.02.11, 14:45 Wpisz w wyszukiwarke na forum o wozkach, tam na pewno cos bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 18:07 Ja mam coneco z oparciem rozkładanym do leżenia. Niestety, w przeciwieństwie do poprzedniego coneco, jaki mieliśmy, ten rozwalił się po 6m-cach. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 18:16 ja mam tak ja twitti parasolke m&p pipi. blekitna w kolorowe grochy- jezdzi nia moj roczny synek.kupilam na allegro za ok.100 zl. czasem podsiada go wazaca 20kg. 6- letnia siostra i wozek tez daje rade. choc z takim obciazeniem to juz nie ma nawet co wspominac o podbijaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 pp aria 01.02.11, 19:39 poczytaj/popytaj na forum "wózki dziecięce" wygląda niepozornie,ale ma niesamowite możliwości - tańsza wersja TEGO SAMEGO wózka m&p aria Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: pp aria 02.02.11, 11:45 Jakie możliwości może mieć wózek- sieka warzywa czy ubija białka? A może dobre osiągi i spalanie ? Dla mnie Aria za ciężka i brzydka i droga dosyć jak na te wady. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 Re: pp aria 02.02.11, 16:28 miałaś ten wózek?! to daruj sobie komentarze bez sensu,nie grzeszące mądrością a przesycone jadem..... o mozliwościach tego wózka poczytaj sobie na forum wózkowym,bardzo się zdziwisz. argument "wózek jest brzydki" rozbawił mnie do łez Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: pp aria 03.02.11, 09:19 Jak szukałam wózka dla syna to własnie na forum wózkowym polecano mi Arie, obejrzałam i mi sie nie spodobała. Teraz sprawdziłam, że jest nowy (chyba) model, lżejszy, więc in plus, ale nadal paskudka (jak dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 01.02.11, 20:31 Polecam Chicco lite way. Oparcie rozklada sie do pozycji lezacej, jest b. dlugie w porownaniu z innymi. Daszek nie ma foli ale ma inna bardzo praktyczna rzecz - jest rozsuwany w polowie i swietnie daje to mozliwos zasloniecia od slonca (jest wtedy bardzo ruchomy) Ma rok i nic sie nie dzieje. Wszystko mozna uprac a material raczej z tych nie brudzacych. Ja mam czerowna-szara i kolory sa wciaz nie wyblakle. Kolka bez zastrzezen - przez miesiac jezdzielismy po bruku i tysiac razy wpadlam w jakas dziure i ..... nic. NIc sie nie powyginalo i nic nie trzeszczy. Skladanie to 2 szybkie ruchy, rączki z pianki wiec miękkie i przyjemne. Jak spadl snieg to wrocilismy do duzej spacerowki i zadaje sobie pytanie jak ja moglam nia tyle jezdzic. Parasolka to bardzo dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 13:33 aniasa1 napisała: > Polecam Chicco lite way. Oparcie rozklada sie do pozycji lezacej, jest b. dlugi > e w porownaniu z innymi. Daszek nie ma foli ale ma inna bardzo praktyczna rzecz > - jest rozsuwany w polowie i swietnie daje to mozliwos zasloniecia od slonca ( > jest wtedy bardzo ruchomy) Ma rok i nic sie nie dzieje. Wszystko mozna uprac a > material raczej z tych nie brudzacych. Ja mam czerowna-szara i kolory sa wciaz > nie wyblakle. Kolka bez zastrzezen - przez miesiac jezdzielismy po bruku i tysi > ac razy wpadlam w jakas dziure i ..... nic. NIc sie nie powyginalo i nic nie tr > zeszczy. Skladanie to 2 szybkie ruchy, rączki z pianki wiec miękkie i przyjemne > . > Jak spadl snieg to wrocilismy do duzej spacerowki i zadaje sobie pytanie jak ja > moglam nia tyle jezdzic. Parasolka to bardzo dobra rzecz. A ja slyszalam od wielu osob ze chiccco lite way ma beznadziejna amortyzacje. Wozek ogladalam w sklepie, bardzo fajny, ale na lotnisko podobno Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 03.02.11, 19:55 na lotnisko to raczej "London". Amortyzacja w kazdej parasolse jest do bani..... bo jaka moze byc na malych twardych kolkach? Ale czesto mialam okazje poprowadzic Mclarena - chyba quest i nie czylam roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 14:54 Bardzo ładny, tani, lekki wózek, miała któraś? allegro.pl/wozek-spacerowy-parasolka-coletto-enzo-classic-i1432518638.html Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 16:33 wiesz coś o wózkach?! zalinkowany przez ciebie waży TYLE samo co aria,a ona podobno (wg ciebie) jest cięzka. ten ma wąskie siedzonko,krótkie,minikoszyk na zakupy i wiele pewnie jeszcze wad. w arii wysypia się mój 5 letni syn (116cm) i jest mu wygodnie,ma spore,szerokie siedzenie,duży kosz na zakupy,tackę która docenia każdy kto z takową wózek zakupi. jest lekka,i choć ma minikółeczka nie musisz użyć całej swojej siły i energii,żeby ją podbić pokonując nierówność. oryginalna aria pp jest droga- fakt. ja kupiłam arię m&p,odpowiednik angielski - nie podróbe,bo produkuje je ta sama firma. kilka lat temu za swoją nową zapłaciłam 128zł,z przesyłką ;p teraz są droższe i m&p chodza po ok 300zł (minimum) - dlaczego?!własnie dlatego,że są warte tej ceny,a nawet większej! miałam naprawde sporo wózków,potrafiłam często wymieniać.a arię mam od ponad 2 lat,i wymieniłam ją na....inną,w innym kolorze tylko-póki co w tej grupie cenowej nie znalazłam wózka z takimi możliwościami. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 16:38 dodam tylko,że z doświadczenia wiem,że waga zalinkowanego przez ciebie wózka nie jest prawdziwa - wiekszosc producentów podaje wagę samego stelaża,bez kół itp,a po dojściu tych wózek waży (czasem sporo) więcej... pozatym doczytałam,że gdzies chwalisz mac questa,i piszesz cyt "7kg to mało" raczej humanistka jestem,ale z matmą kłopotów nigdy też nie miałam i kurcze obstawiam,że 5,5 to jednak mniej niż 7. a aria rzeczywiście cała ze wszystkim waży 5,5-6kg(w zalezności od modelu). Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 03.02.11, 09:25 Marchefko, ja szukałam wózka 2 lata temu, wtedy Aria, którą polecano mi na "wózkowym" była cięższa od maclarena, którego wybrałam (6,9 kg) i mnie sie ona niestety nie podoba. A o gustach sie nie dyskutuje. Teraz pewnie rozważałabym ją ponownie, bo waga jest ok. Wiec sorki za mój komentarz o wadze, był historyczny. Co do wagi wózków to rzeczywiście producenci często podają wagę samego stelaża, trzeba uwaznie czytać, a najlepiej pytać posiadaczy danego wózka. W Arii 5,5 kg to tez waga samego stelaża. Przynajmniej te modele, które wygooglałam. Za 5,5 kg wózek (total) rozkładany po poz. leżacej/półleżącej, z długim podnóżkiem, żeby 3-latkowi nogi nie wisiały, dałabym chyba każdą kase gdzies chwalisz mac questa - niemożliwe, nie znam tego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 03.02.11, 11:03 ja swoją PIERWSZĄ arię kupiłam ponad 2 lata temu i uwierz- waga się nie zmieniła. podstawowa wersja (moja wazy) 5,5kg- CAŁA ze wszystkim. ok 6kg,wazy wersja OH - czyli składana jedną ręką, z budą opuszczaną prawie do tacki sory- nie masz zielonego pojęcia co piszesz. mam teraz córkę 3letnią i dla niej ten wózek kupowałam. ale w poprzednie wakacje spał w nim mój 5letni wysoki syn. wózki jane- nomad i slalom,są chwalone za duże obszerne siedzenia. jeździłam jane powertwin(podówjny slalom) i jesli ta wersja ma takie same siedzenia jak pojedyńczy slalom,to aria ma większe i obszerniejsze siedzenie. po arii kupiłam buggstera - równiez chwalony, sprzedałam po niecałym miesiącu.... owszem o gustach się nie dyskutuje. i owszem- mi też się ten wózek wizualnie nie podobał. ale w wózku wygląd to chyba drugorzędna rzeczs- prawda?! po 1 komfort i wygoda dziecka po2 praktycznosć po3 komfort i wygoda matki po4 ew. wygląd?! jestem tzw "maniaczką wózkową" wszyscy się przyzwyczaili,że co rusz jeżdże innym... i teraz nie mogą sie przyzwyczaić,że tak długo jednym....a ja zwyczajnie nie mogę znaleźć równie dobrego zamiennika... polecałaś maclarena o wadze ok 7kg (model może z rozpędu źle napisałam) jako wózek fajny i lekki. a arię (waga RZECZYWISTA 5,5-6kg) okresliłaś jako ciężką... ja uwazam,że maclareny sa bardzo drogie i rzecz względna- brzydkie. jako "tańszy" zamiennik maca podałaś silver crossa,gdzie sory ten wózek nie jest wart swojej ceny,bo płaci się za markę. zdecydowanie lepsze propozycje tu padły jak m&p beat np Odpowiedz Link Zgłoś
i77 Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 18:02 Ja ci mogą polecić baby design model travel, nowy w sklepie kosztuje ok 300 zł, ja kupiłam używany na allegro za 120 zł i mimo że używany świetnie się spisuje. ----- Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 02.02.11, 22:51 ja ost jestem w temacie bo poszukuje parasolki dla swojego 2,5 letniego synka i zwazywszy na wiek tez nie chce wydawac duzo pieniedzy, kupie albo chicco skip (podoba mi sie pojedyncza raczka, wygodniej mi sie prowadzi) albo taki allegro.pl/spacerowka-bobolino-rapido-hit-i1429920730.html ogladalam go w sklepie i zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie: rozkaldane siedzisko, podnozek, przede wszystkim leciutki w prowadzeniu no i super powiekszana budka z drozszych polecam peg perego aria Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 ten peg perego aria ... 02.02.11, 23:20 to ja chyba jestem do niego za wysoka i będę stopami trzaskała w tylne kołaJuz to przerabiałam przy spacerówce z pierwszym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka4 Re: ten peg perego aria ... 03.02.11, 11:05 wysokie dziewczyny wyciągają rurkę łączącą hamulec. mój maz ma 182 i aria to jedyny wózek który chce prowadzić - a u nas rurka jets,bo ja jestem niska ;p Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 inglesina 03.02.11, 17:11 to ja dodam ze inglesina jest tez ok dla wysokich,bo raczki ma dosc dlugie,maz tez ma 182 a ja sama 171 i swietny co do wysokosci,nie chodzimy zgarbieni.Nie ogladalam innych parasolek,bo wybor padl juz kilka miesiecy przed zakupem na inglesine.Mozna ja obejrzec w sieci MAMA I JA. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 a czy to ktoś zna? 04.02.11, 13:58 poznan.szerlok.pl/oferta/wozek-blizniaczy-ID3BOI.html mnie nawet by wystarczyła,bo to i tak wózek w sumie na weekendy.Czy do sklepu jak bedę zmuszona pojechac autem z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
madnessa Re: polecicie jakąś "parasolkę"? 04.02.11, 15:11 Witam. Podłączę się do wątku. Dziewczyny ja szukam parasolki która: *ma wysokie oparcie min 46cm *oparcie rozkłada się na płasko ale za pomocą mechanizmu a nie tych taśm/sznurków *jest stosunkowo mała po złożeniu * fajnie jak by miała pałąk/barierkę ale nie koniecznie * no i cena - też z tych tańszych Odpowiedz Link Zgłoś