Dodaj do ulubionych

leżaczek-bujaczek od 9 kg

06.02.11, 22:29
Kupiłam leżaczek z Fishera 0-9 kg, wkrótce będe musiała go odstawić gdyż synek przekroczy wagę 9 kg, czy znacie leżaczki które służa dziecku od 9 kg w zwyż? To był mój ukochany przedmiot aż żal że z niego już wyrasta...
Obserwuj wątek
    • babowa Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 06.02.11, 22:43

To był mój ukochany przedmiot aż żal że z niego już wyrasta...

chyba tylko twojuncertain
      daj dziecku sie pokrecic, podłoge polizac, jak ma sie nauczyc chociazby turlac jak go w lezaczku trzymasz?
      do karmienia sa krzesełka, reszte dnia niech sobie lezy na kocu, macie i robi tam co chce
      • ylunia78 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 06.02.11, 23:09
        wiesz?też chciałam kupić kolejny po pierwszym FP,ale na szczęście wybiłam sobie to z glowy.Kupiłam w zamian za to krzeselko do karmienia i sprawdza się lepiej niz leżaczek,bo jest ze mną w kuchni,(z leżaczkiem to różnie w róznych kuchniach bywa),patrzy co robię i bawi się zabawkami równie dobrze smiletakie krzesełko tez można ustawić w pozycji pół leżącej.Tylko,że sie ni buja to fakttongue_out
      • mamatin Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 06.02.11, 23:13
        > daj dziecku sie pokrecic, podłoge polizac, jak ma sie nauczyc chociazby turlac
        > jak go w lezaczku trzymasz?
        > do karmienia sa krzesełka, reszte dnia niech sobie lezy na kocu, macie i robi t
        > am co chce

prawda, prawda i jeszcze raz prawda.

a z lezaczków ten jest dobry bajbusowo.pl/lezaczek-bujaczek-fisher-price-p-301.html
        do karmienia tez.
        • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 14:26
          nie jestem ułomna żeby trzymać dziecko w leżaczku 24 na dobe, jest i czas na turlanie i lizanie podłogi tongue_out
    • siisiiii Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 14:37
      ja jak kupowałam leżaczek to taki do 18 kg z fishera. bo stwierdziłam że taki do 9 kg za szybko trzeba będzie wyrzucić.
      i chyba dla niektórych coś niewiarygodnego: mimo korzystania z leżaczka powyżej 9 kg córka się turla, raczkuje, siada, wstaje i chodzi bokiem. przecież dziecko nie leży w leżaczku cały dzień. wcześniej jak nic jeszcze nie potrafiła to też nie leżała całymi dniami.
      • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 14:43
        dokłądnie tak jak piszesz, ale niektórym na tym forum ciężko to zrozumieć ... ja popełniłam błąd że od razu nie kupiłam do 18 kg. Mój synek jest również rozwinięty jak Twoja córeczka smile Pozdrawiam cieplutko.
        • fasol-inka Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 15:07
          dziewczyny - ale po co dla takiego dziecka leżaczek? skoro siedzi, raczkuje i tak dalej? serio się pytam
          może lepiej krzesełko do karmienia ze stoliczkiem - też można przypiąć, dać zabawek, żeby się chwilę pobawiło, jeśli w danej sekundzie niepożądane jest, żeby małe się przemieściło
    • lianis Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 15:47
      ja mam fisher prica do 18kg bo wydawalo mi sie ze fajny i dziecku posluzy, ale jest to tylko sprzet zabierajacy miejsce w domu, osobiscie nie wsadzilabym dziecka ktore umie sie juz samo w miare poruszac w taki lezaczek, bo traci on wszelka stabilnosc, nie ma szelek tylko pasy i dziecko latwo moze z niego wypasc, no przynajmniej moje potrafi sie wic jak piskorz i akrobatyke cyrkowa uprawiac. zupelnie inna sprawa ze majac obecne doswiadczenie jako mama nie kupilabym tego sprzetu przy drugim dziecku
      • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 16:10
        ile mam tyle opinii smile u nas sprawdził się leżaczek bardzo, mały po prostu uwielbia się w nim huśtać i bawić. Wiadomo że nie całe dnie ale w niektórych sytuacjach u nas zbawienny, w krzesełku do karmienia nie lubi przebywać poza chwilą gdy jest karmiony a gdy potrzebuję coś zrobić w kuchni zabieram go razem z bujakiem ze sobą i mam go pod opieką a pasy po zapięciu w naszym modelu są bardzo bezpieczne.
        • siisiiii Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 17:45
          no właśniewink
          autorka nie pytała o sens leżaczka powyżej 9 kg... dlaczego wiele osób nie potrafi czytać ze zrozumieniem tylko wszędzie wciska wszystkim swoje "złote" rady kiedy nikt o nie nie prosi...
    • 18_lipcowa1 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 17:56
      9 kilowe dziecko to juz powinno samo siedziec albo i chodzic
      po co mu lezaczek?
      • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 18:14
        a żeby się pohuśtało kiedy ma ochote smile Dzieci lubią się huśtać, huśtanie jest fajne, dzieci huśtają się w kołysce od pierwszych dni, w bujaczkach lubią się huśtać, w huśtawce na sznurkach zawieszonej w futrynie drzwi-też tak lubią, huśtają się w koniku na biegunach, na huśtawce na placu zabaw i na konikach przy piaskownicy, na oponie zawieszonej... ba dorośli też lubią - mają takie huśtawki w ogrodach przed domem i też się huśtają ... ot cała filozofia smile
        • 18_lipcowa1 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 20:43
          To kup huśtawkę, a nie bujaczek. Gdzie takiego dzieciaka pchać w bujaczek?
          • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:08
            18_lipcowa1 napisała:

> To kup huśtawkę, a nie bujaczek. Gdzie takiego dzieciaka pchać w bujaczek?

ale bujaczki np z fishera mają regulowane oparcie i tworzy się bujany fotelik z którego może korzystać dziecko do 18 kg
            • ylunia78 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:20
              ripani napisała:
              >
              > ale bujaczki np z fishera mają regulowane oparcie i tworzy się bujany fotelik z
              > którego może korzystać dziecko do 18 kg

no,no,no...bez urazywink ale te 18kg ma się tak jak to,że w zwykłej małej spacerówce-parasolce która rzekomo jest odpowiednia nawet do 15kg.Tylko 3 latka w takiej spacerówce się już nie da rady wozićwink
              • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:29
                no rozumiem, ale mi nie zależy aż tak bardzo żeby 18 kg-mowego bujać big_grin chodzi mi o ten czas jak przekroczy 9 a jak długo nie wiem, napewno jeszcze jakis czas a potem blokuje się płozy i takie krzesełko się robi do siedzenia z tego co sie zorientowałam ...
            • 18_lipcowa1 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:49
              > ale bujaczki np z fishera mają regulowane oparcie i tworzy się bujany fotelik z
              > którego może korzystać dziecko do 18 kg

zapewniam cie że dziecko ktore siada, zaczyna raczkowac i chodzic
              ostatnie o czym mysli
              to lezenie w bujaczku
              • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 23:02
                o jeju ... wogóle nie w tą stronę poszedł mój wątek co chciałam smile Mój już siedzi, zaczyna raczkować a w bujaczku uwielbia się huśtać i bawić, zresztą nie tylko mój synek bo niektóre tutaj dziewczyny też podobnie mają jak ja, gdyby tak nie było nie zmuszałabym go do tego. Kieruję się zasadą "nic na siłę" Nie lubi krzesełka do karmienia więc taki bujaczek jest dla mnie świetną alternatywą.
      • siisiiii Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 20:11
        żeby jak nazwa wskazuje POLEŻEĆ i się pobujać??! a po drugie nie każde 9 kg dziecko siedzi, a co jak ma np 5 m-cy i waży tyle?? pewnie trzeba go sadzać na siłę bo taka lipcowa powiedziała że jak tyle waży to ma siedzieć...
        • 18_lipcowa1 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 20:44
          siisiiii napisała:

> żeby jak nazwa wskazuje POLEŻEĆ i się pobujać??

buahahaha a to dobre
          dziecko łażące nie ma raczej ochoty lezec w bujaczku

! a po drugie nie każde 9 kg dzi
          > ecko siedzi, a co jak ma np 5 m-cy i waży tyle?? p

to chyba ma nadwagę?

ewnie trzeba go sadzać na sił
          > ę bo taka lipcowa powiedziała że jak tyle waży to ma siedzieć...

Zakladam że 9 kg to dziecko około roku wazy wiec nie ma co sadzac bo samo siedzi.
          • ylunia78 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:02
            niekoniecznie lipcowawinkMój starszy jak miał 7mcy miał ok10kg heh,ale siedział już.A młodszy ma 7mcy i nie waży tyle co starszy,ale nie siedzi jeszcze.Tylko,że ja mam możliwość tak odchylenia siedziska do pozycji podobnej jak leżaczek,tylko nie bujawink
            • swingwasp Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 22:37
              mój ma 9 kg i skończone 8 miesięcy, krzesełko do karmienia mamy ale dziecko nie siedzi jeszcze samo więc wciskanie go tam mija się z celem. Bo niby posiedzi chwilę ale nie bardzo mu się podoba taka pozycja, pozatym nie wyobrażam sobie go tak karmić. Leżaczek mamy FP do 18 kg i sprawuje się świetnie - pozycja pół leżąca do karmienia idealna, przynajmniej bez problemu można łyczeczkę wsadzić mu do ust bo jak siedzi w krzesełku to już ciężko.
              • annie_laurie_starr Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 23:07
                Kochana - no to zamiast rekomendacji bujaczka dostalas bure za bajaczek. Az dziw, ze Twoje dziecko nie doswiadzcylo trwalych uszkodzen na ciele i duszy w tym bujaczku. wink
                Ja tez bujaczkuje i sobie chwale!
                • ripani Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 07.02.11, 23:08
                  big_grin
                • ylunia78 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 08.02.11, 11:30
                  ale ja tez miałam leżaczek-bujaczek,z tym,że do 9kg.Mój mały jednak widzę,wolał bujak do czasu....Teraz dłużej posiedzi w krzesełku nawet długo i sie bawismile
                  Chciałam kupić taki do 18kg,ale bratowa(pytałam ją o wrażenia)bo miała taki do 18kg powiedziała,że jej mały już nie bardzo,że czasami to nawet 5min nie posiedzi,to zrezygnowałam i dałam sobie spokój.
          • kaamilka waga OT 08.02.11, 11:12
            > ! a po drugie nie każde 9 kg dzi
            > > ecko siedzi, a co jak ma np 5 m-cy i waży tyle?? p
            >
            > to chyba ma nadwagę?

nie, nie ma
            chciałam Ci wkleić siatkę centylową, ale cos się chrzani
            dziecko, które ma 5 mcy i waży 9kg jest nieco powyżej 90centyla, więc bądź spawiedliwa - skoro z dzieckiem, które jest na 3 centylu jest wszystko ok, to z tym na 90 również - w szczególności, jeśli jest kp
      • zuza-nka88 Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 09.02.11, 22:27
        a jesli 9-cio kilowe dziecko ma 7 mies to co moze jeszcze latac powinno umiec co??

my mamy cudowna planete fp 3 w 1 potem mozesz zmienic na fotelik wiec troszke go pouzywasz takze polecamsmile
      • paliwodaj Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 10.02.11, 05:12
        tak, kazde dziecko POWINNO , oj lipcowa, lipcowa....
        • paliwodaj Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 10.02.11, 05:23
          mielismy lezaczek Fisher Price i tez bardzo sobie chwaililismy ten wynalazek.
          Uzywalismy go w wielu sytuacjach, np gdy gotowalam obiad, wolalam zeby moje dziecko nie lizalo podlogi w tym czasie , gdy ja tego nie kontroluje. Super do mniejszych pomieszczen, ktoras z mam pisala o krzeselku do karmienia , no przepraszam, ale nie wloczylabym krzeselka po calym mieszkaniu, niekrote maja sluszne rozmiary.
          Poza tym to normalne ze dziecko tez czasami potrzebuje odpoczac, a nie tylko lizac podloge , turlac sie, raczkowac, chodzic bokiem, do tylu i do przodu
          Mielismy 3 w 1, z podporka , bujaczka, i krzeselko na koncu.
    • posh_emka Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 10.02.11, 11:21
      Trzeba było z Fisher Prica kupić taki od razu do 18-tu kg.
      • annie_laurie_starr Re: leżaczek-bujaczek od 9 kg 12.02.11, 20:10
        Ja uzywam lezaczka, ale nie jakos przesadnie dlugo. Dziecko ma piaty miesiac i wazy okolo 6 kilo. W bujaczku podawalam pierwsze posilki niemleczne i tak jej sie spodobalo, ze teraz chce butle w bujaczku. Jak dotad karmilam "na rece" z miloscia, z patrzeniem w oczy itd. Ale dzisiaj wybitnie dawla mi do zrozumienia, ze chce butle pic w tym bujaczku. Upieralam sie z tym karmieniem"na rekach", ale sie darla. W koncu wsadzilam w ten bujaczek i chetnie zjadla. Czy Wy tez podajecie butle w bujaczku? Czy powinnam na sile karmic ja na wlasnych rekach czy zrobic tak jak chce i podawac mleko gdy jest w bujaczku? Pediatra mi mowila, ze dla niej najlepsza pozycja to pol-siedzaca i wydaje mi sie, ze bujaczek to zapewnia - ale jakos nie zapytalam o niego, bo wtedy mi nie przyszlo nawet do glowy zeby butle w czasie lezakowania podawac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka