Dodaj do ulubionych

Poczta Polska, rady potrzebuję

14.02.11, 17:41
Dziś po raz trzeci na przestrzeni miesiąca znalazłam w skrzynce awizo, za każdym razem przez cały dzień ktoś był w domu, pan od paczek nawet nie raczył zadzwonić domofonem.
Czy PP może sobie tak działać?

Mimo że byłam w domu muszę śmigać na pocztę, ech...
Obserwuj wątek
    • julka-4 Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 17:51
      Miałam kiedys taką sytuację,siedziałam ciągle w domu,zeszłam na dół do skrzynki a tu avizo,zadzwoniłam z pytaniem na poczte czemu listonosz nie przyniósł tego na górę ,pani odpowiedziała że listonosz zaraz się z tym wróciwinkWkońcu po to płacę za polecony aby dostac to do domu.Listonosz tłumaczył mi się tym że nie wiedział czy ktos będzie i nie chciało mu się dzwigac,w liście spódniczka dla córki-niewiem czy nawet pół kilo to ważyłowink
    • beata985 Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 18:23
      paczkę przywozi chyba paczkarz a jeżeli list w gabarycie B to chyba tego nie biorą w ogóle z poczty tylko awizo wrzucają z zaznaczeniem duży gabaryt
      • nglka Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 20:07
        beata985 napisała:

> paczkę przywozi chyba paczkarz a jeżeli list w gabarycie B to chyba tego nie bi
        > orą w ogóle z poczty tylko awizo wrzucają z zaznaczeniem duży gabaryt

To dotyczy TYLKO zwykłych listów o gabarycie B (nie wliczają się więc w to żadne przesyłki z dowodem nadania - czyli paczki i listy polecane muszą być doręczane)
    • nglka Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 20:11
      Miałam tak.
      Po kilku akcjach rozmawiałam z listonoszem który stwierdził ze i tak będzie zostawiał bo ma za dużo noszenia (!) - byłam na poczcie, kierowniczka zmiany obiecała się zająć sprawą. Nie zajęła się najwidoczniej.
      Kolejnym i ostatecznym ruchem była pisemna skarga z potwierdzeniem przyjęcia (pieczątka i podpis kierowniczki zmiany na drugim, zabranym przeze mnie egzemplarzu). Nie zdążyłam zdjąć w domu butów, jak przyleciała do mnie kierowniczka zmiany z pytaniem, czy jednak nie można tej skargi wycofać, bo listonosz ma już przeskrobane na koncie i wyleci z roboty. Wycofałam - i już więcej nie miałam konieczności jej składać. Listonosz strzelał focha przez kilka tygodni ale przynosił wszystko.
      • krasulas Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 20:26
        podobne miałam sytuacje ze starą listonoszką - nie chciało jej się nosić poleconych o większych gabarytach i od razu wrzucała awizo
        aktualna babeczka - w plecaku nosi wszystko, potrafi nie dzownić do mnie domofonem, bo boi się Smarka obudzić i jeszcze ciuchuteńko puka
        mam na PP zlecenie wrzutu do skrzynki poleconych (tych bez pokwitowania odb.) i wszystkie mniejsze lądują w srzkynce
        fajne rozwiązanie to było, do momentu wymiany skrzynek na unijne z wąską wrzutką od frontu
        teraz jedynie bielzina osobista w kopercie przechodzi przez szpareczkębig_grin
    • jowitka345 Re: Poczta Polska, rady potrzebuję 14.02.11, 21:23
      Miałam dokładnie ten sam problem i tu go opisałam

forum.gazeta.pl/forum/w,583,120069691,120069691,listonosz_i_avizo.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka